Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Thrillerdebuten in het zonnetje

op 28 juni 2018 door

In de Week van de Debutant kunnen wij van de Thriller Club natuurlijk niet achterblijven, dan behoort er aandacht te zijn voor al het nieuws uit de wereld van het spannende boek. Net als de zomerzon, die al van de partij is, laten wij onze zonnestralen schijnen op zestien al verschenen boeken en introduceren we jullie gelijk de vier boeken die tot nu toe al voor het najaar in de planning staan. De voltallige lijst staat onderaan dit blog. 

Van debutanten verwachten we dat ze nieuw zijn in de thrillerwereld, maar hebben ze bij voorkeur ook niet eerder iets uitgebracht in een ander genre. Voor twee van hen gaat dat in ieder geval niet op, want zowel Atie Vogelenzang als Eva van Kampen blijken geen onbekenden te zijn. Vogelenzang leverde, samen met haar schrijfpartner, al vele thrillers af onder de naam Tupla M. Auteur Eva van Kampen "bestaat niet", zo laat Linda van Rijn weten. Met behulp van dit pseudoniem heeft de auteur geheim gehouden dat ze deze zomer niet één, maar zelfs twee thrillers zou uitbrengen (lees hier). Bijzonder is het overigens wel dat juist Linda van Rijn kiest voor het in de markt zetten van een boek onder een pseudoniem, terwijl van haar ook niet bekend is wie de schrijfpen nu daadwerkelijk vasthoudt.

Tot een jaar geleden hield de Thriller Club zich zoveel mogelijk afzijdig van debutanten, omdat we een tijdlang de jury vormden voor de jaarlijkse Hebban Thriller Debuutprijs. Met de veranderingen rondom deze prijs hebben we de ruimte gekregen en genomen om ook in onze duimpjesrubriek stil te staan bij enkele debuten. Zo lees je hier welke kant onze duimpjes opgingen voor Ik ken je nog van Alice Fokkelman en via deze link vind je onze mening over De witte kamer van Samantha Stroombergen.

Dat Hebban regelmatig aandacht heeft voor debuten middels leesclubs of buzzacties kan niemand ontgaan zijn. Eerder al lazen vijftien lezers onder leiding van Karina het boek Vogelvrij van Kasper van Beek en stelden zij vragen aan de auteur. De antwoorden daarop en de leesclubdiscussie kun je hier vinden. En ook nu staat er weer een buzz/leesclub rondom een debuut klaar. Denk jij bij het lezen van de preview van Cody van Bernice Berkleef ook 'Dat boek wil ik lezen/buzzen'? Meld je dan via de link aan.

Tja, en we zouden natuurlijk deze blog niet kunnen afsluiten zonder nog even stil te staan bij een voor ons bijzonder debuut. Onze redacteur Soraya Vink is de afgelopen tijd niet alleen druk geweest voor Hebban en voor ons, ook vond ze de tijd (geen idee waar overigens, als je bekijkt wat ze allemaal ook nog leest) om een eigen thriller te schrijven. Persona verschijnt op 23 oktober en nu al staat vast dat hij bovenaan onze wenslijstjes staat om te lezen en te laten signeren. 

Welke van deze debuten heb jij al gelezen of zou je willen lezen?

Karina,
Thriller Club

  1. Fatale helden - Peter van Leeuwen (12/02)
  2. Het groene kristal - Esther Wagenaar (26/02)
  3. Moordboek - Joost van der Wegen (15/03)
  4. Een dubbele dosis rijkdom - Jaap Wortel (15/03)
  5. Ziva - John Winkel (16/03)
  6. Ik ken je nog - Alice Fokkelman (12/04)
  7. Erfenis - van Apotheker & van Dissel (16/04)
  8. Vogelvrij - Kasper van Beek (16/04)
  9. De grens voorbij - Bastiaan Mellink  (14/05)
  10. Operatie Hanokmin  - Ronnie Rokebrand (16/05)
  11. Quarantaine - Erik Betten (01/06)
  12. De witte kamer - Samantha Stroombergen (05/06)
  13. Het eiland van morgen - Jos Veltman (07/06)
  14. Roedi - Alison Woods (11/06)
  15. De oorkonde - Hélène Wagener (15/06)
  16. Uitgebroed -  Pat Craenbroek (25/06)
  17. Uit het niets - Atie Vogelenzang (01/08)
  18. Zomernacht - Eva van Kampen (06/07)
  19. Cody - Bernice Berkleef (12/07)
  20. Persona -  Soraya Vink (23/10)


Reacties op: Thrillerdebuten in het zonnetje

Meer informatie

Gerelateerd