Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Thrillers juli 2017

op 01 juli 2017 door

De spannende boekenweken zijn een kleine week voorbij en de vakantie staat voor de deur. Dat laatste is te merken, want het aantal thrillers dat deze maand verschijnt, is niet al te groot. Het zijn er deze keer maar 18, en erg magere oogst dus.

Dit lage aantal weerhoudt de leden van We Love Crime er echter niet van om aan te geven naar welke boek uitgekeken wordt. Wordt het een boek van een van de gevestigde auteurs of toch een van een onbekende(re) schrijver? Behalve over deze vraag, bogen de WLC-leden zich ook over het dilemma welke nieuwe uitgave ze absoluut niet zien zitten. Niet fijn voor de auteur in kwestie, maar helaas kan niet ieder boek goed gevonden worden.

Hieronder het overzicht van de thrillers die in juli 2017 zullen verschijnen: 

3 juli 2017
Het beest - Marloes Vrijdag
4 juli 2017
Donkere wegen - Ruth Rendell
Leugenaar - Sarah Naughton
Enkele reis Mars - Johan Bakker
5 juli 2017
De arts die de weg kwijt was - Anne van Doorn
6 juli 2017
Ten noorden van het paradijs - Thomas Engström
Moordhuis - James Patterson
Laatste adem - Karin Slaughter
7 juli 2017
Drakentand - Michael Crichton
Deal met de duivel - Steve Hamilton
10 juli 2017
De verdwenen bruid - Mary Higgins Clark
(Dit is een midprice uitgave van het eerder in 2015 verschenen boek)
13 juli 2017
Schijngestalten - Staf Schoeters
15 juli 2017
De visser - John Langan
Dodelijk bedrog - Jack Coughlin
18 juli 2017
Drie meter onder nul - Marina Heib
19 juli 2017
Het verboden boek - Christian Jacq
20 juli 2017
De schone slaapster - Mary Higgins Clark
De genade van de Radch - Ann Leckie
25 juli 2017
Fatale kus - Allison Brennan 

Dat het kiezen van een favoriete titel niet gemakkelijk was, werd door Greet bevestigd. Uiteindelijk koos ze voor Leugenaar van Sarah Naughton. Het boek heeft volgens haar een sprekende cover en dat het een psychologische thriller is waarin de puzzelstukjes uit het verleden niet helemaal in elkaar lijken te passen, past helemaal in haar straatje. Fany was, na het lezen van de VN Detective & Thrillergids, meteen gefascineerd door dit boek en deelt de mening van Greet.

De beschrijving van Drie meter onder nul van Marina Heib voorspelt volgens Tessa veel goeds en de mooie, klassieke cover spreekt haar ook aan. Ze wil ook graag weten wat de titel betekent. Karina sluit zich bij de keuze van Tessa aan. Een vrouwelijke seriemoordenaar vindt ze aansprekend. Omdat Marianne van serieboeken met en/of over moordenaars houdt en een vrouwelijke helemaal interessant vindt, kijkt ze ook uit naar deze thriller. Evy en Elly sluiten zich bij de andere dames aan en kiest ook voor het boek van Heib.

De prequel van Karin Slaughter, Laatste adem, is de eerste keuze van Joyce. Vooral omdat ze nieuwsgierig is naar de extra informatie die je door het lezen van dit boek krijgt.

Chantal kiest voor Het verboden boek van Christian Jacq. Ze heeft eerder zijn serie over Egypte gelezen en dat vond ze interessant. Daarom is ze erg benieuwd naar deze nieuwe serie.

Een deal sluiten met een crimineel en doen wat er van je gevraagd wordt, is voor Kees de reden dat hem Deal met de duivel van Steve Hamilton interessant en intrigerend lijkt. Dit boek ziet hij dus wel zitten. 

De leden van WLC vonden het wat minder lastig om een boek te selecteren die ze niet willen en gaan lezen. Bij de juli-releases bevinden zich diverse titels die daarvoor in aanmerking komen. 

Omdat er een beslissing gemaakt moest worden, heeft Greet De visser van John Langan gekozen. Geen boeiende cover die volgens haar ook nog eens doet vermoeden dat het geen thriller is. 

Tessa geeft aan dat wel wat populaire schrijvers in het overzicht staan, maar dat ze daar niets mee heeft. Ze kiest echter voor de onbekende Anne van Doorn. De beschrijving van De arts die de weg kwijt was spreekt haar absoluut niet aan. 

De cover, maar ook omdat het verhaal haar niet aanstaat, zijn er voor Karina de reden van dat Enkele reis Mars van Johan Bakker voor haar het minst aantrekkelijke boek is. Joyce is het hiermee eens. De titel, de flaptekst en dat het verhaal zich in 2025 afspeelt, trekken haar niet. 

Fany kiest anders en zegt niets met Jurassic Park-achtige toestanden te hebben. Daarom zal Drakentand van Michael Crichton niet hoog op haar leeslijst komen te staan. Ook Chantal geeft aan dat dit boek haar oninteressant lijkt en dat het in haar ogen geen thriller is. Evy kijkt ook helemaal niet uit naar Crichton's laatste boek en zal het dus niet gaan lezen en voor Elly is dit boek eveneens het minst aantrekkelijk. 

Het is voor Marianne niet moeilijk aan te geven welk boek ze zeker niet gaat lezen. Daarin is ze heel stellig, want omdat ze geen fan is van haar boeken is het Donkere wegen van Ruth Rendell

Ook voor Kees zijn er verschillende titels die in aanmerking komen om hoe dan ook niet door hem gelezen te worden. Uiteindelijk valt zijn keuze op De genade van de Radch van Ann Leckie. Dit boek heeft volgens hem niets met het spannende genre te maken. 

Uit deze inventarisatie valt op te maken dat Drie meter onder nul van Marina Heib het meest populaire boek van WLC geworden is en dat Drakentand van Michael Crichton blijkt het minst geliefd blijkt te zijn. 

WLC is nu natuurlijk erg nieuwsgierig welk boek uit het bovenstaande release-overzicht jouw favoriet is en voor welke je niet warm loopt. In het opmerkingenveld kun je dit ons laten weten.



Reacties op: Thrillers juli 2017

Meer informatie

Gerelateerd