Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vakantiebieb of eigen vakantiestapel?

op 13 juni 2019 door

De vakantie komt eraan voor de meesten onder ons (voor sommigen is ze zelfs als begonnen) en dat betekent dat het hamsteren kan beginnen. Welke boeken gaan we lezen in de bergen vrije tijd die voor ons verrijzen? Kopen we een stapel nieuwe boeken? Of lenen we bij vrienden en familie? Of lenen we de boeken bij de bibliotheek? 

Elk jaar zie ik mooie foto's verschijnen van de stapels boeken die lezers verzamelen voor ze op reis gaan, zowel in fysieke vorm als op de e-reader. En dan wil ik dat ook proberen! Onlangs ging ik dus tien dagen naar Zweden en ter voorbereiding had ik twee papieren boeken meegenomen, vijf e-books op de telefoon gezet en tien e-books via de bibliotheek geleend. Het resultaat was dat ik na tien dagen met moeite mijn twee papieren boeken had uitgelezen en welgeteld één e-book. Een domper van formaat dus, want ik had er eigenlijk wel naar uitgekeken om veel te kunnen lezen... 

Mijn vraag aan jullie nu is: Hoe pakken jullie het aan? Zie ook onze oproep onderaan deze blog. Misschien kunnen we er nog wat inspiratie uit opdoen!

Vakantiebieb 
Een terugkerend fenomeen is de vakantiebieb. Elk jaar geeft de bibliotheek elke lezer (lid of geen lid) de kans om enkele tientallen boeken te lenen voor de gehele vakantieperiode. De voorwaarden zijn anders dan voor de normale e-books en het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen! De jeugdboeken zijn al beschikbaar en de titels voor volwassenen kunnen vanaf volgende maand gedownload worden. 

De thrillers in het assortiment dit jaar (beschikbaar van 1 juli tot 31 augustus)

Broertje - Michael Berg 
Ciao Sicilia - Marelle Boersma
Cody - Bernice Berkleef 
Drone - Bart-Jan Kazemier
Mama is hier - Mariëtte Zweers
Vonk - Anita Terpstra
Wildernis - Jane Harper

De jeugdthrillers in het assortiment (beschikbaar van 1 juni tot 31 augustus)

Wild - Mel Wallis de Vries
Fright Night - Maren Stoffels

Vakantiefoto's, laat maar komen!
Het is altijd heel leuk om vakantie-leesfoto’s te zien en we roepen onze volgers ook dit jaar op om die te plaatsen op onze Facebookpagina. Dat mag onder het bericht van dit artikel, maar het mag ook zeker gewoon als nieuwe post! Zit je ergens met een onbeheersbaar vakantiegevoel en wil je dat van de daken schreeuwen? Ga je gang!

Zit er bij de titels in de Vakantiebieb dit jaar iets wat jullie aanspreekt? Lezen jullie, als doorwinterde thrillerfans, voornamelijk thrillers tijdens de vakantie? Welke titels staan er op het verlanglijstje voor deze zomer?

Zonnige groetjes,
Evy



Reacties op: Vakantiebieb of eigen vakantiestapel?

Meer informatie

Gerelateerd