Advertentie

Waar kijk jij naar uit in september?

op 04 september 2019 door

Op veler verzoek, en stiekem ook omdat we er zelf van houden, zetten we onze releaserubriek in iets andere vorm voort. Elke maand publiceren we in het Thriller Café een Waar kijk jij naar uit? met de verwachte releases. Zoals de titel zegt, willen wij graag weten welke thriller absoluut op jouw wil-ik-lezen-plankje moet. Zo maak je andere lezers vast enthousiast voor jouw keuze!

In september 2019 verschijnen maar liefst 40 thrillers! Een mix van bekende namen, een nieuwe seriedeel en veel selfpubbers laten hun 'kindje' los in de vrije wereld.

Van Nederlandse bodem

Wij zijn heel nieuwsgierig naar de derde thriller van Ilse Ruijters, Meisje van me, die op 23 september verschijnt. Het onderwerp in het boek is draagmoederschap. Als de ouders hun baby de volgende ochtend willen ophalen, blijken draagmoeder Kirsten en baby Emma verdwenen. Twee weken later wordt het ontzielde lichaam van Kirsten gevonden in een bos. Wie heeft haar vermoord? En waar is Emma?

Angelique Haak schrijft ook flink door, in november 2017 verscheen haar debuut, Een nieuw begin, dat werd genomineerd voor de Schaduwprijs 2018. Op vrijdag 13 september verschijnt al het derde deel in haar serie rond de Rotterdamse rechercheur Jennifer Brugman, Zwarte ziel. Ze presenteert haar boek op 12 september van 19.00 tot 21.00 uur bij Bruna in Spijkenisse, meer info hier

Eergisteren 2 september verscheen de nieuwe thriller van Peter de Zwaan, Lenny de Giant. Let op, dit boek was eerder aangekondigd als Dwergbowler. Het is het zevende deel over rond 'loner' Jeff Meeks. 

Vlaamse samenwerking

In 2018 lanceerden de Vlaamse auteur Hilde Vandermeeren en advocaat Walter Damen het eerste deel rond advocate Kirsten Hartogs, woonachtig in Lissabon. Op 4 september verschijnt het tweede deel van de aangekondigde trilogie, Bodemloos. De auteurs presenteren hun boek op twee momenten: op dinsdag 17 september om 20.00 uur in Klokhof Loppem in Zedelgem en op donderdag 26 september om 20.00 uur in de foyer van het Zuiderpershuis in Antwerpen. Wie zin heeft om te gaan, kan mailen naar boeken@vanhalewyck.be.

Over de grens

De Britse auteur R.J. Ellory komt in september met een nieuwe thriller. Op 24 september verschijnt De derde kogel. Dit is de eerste alinea van de achterflap: "Op 22 november 1963 werd John F. Kennedy vermoord in Dallas, Texas. Maar stel dat de kogel had gemist? In deze what if-roman leeft JFK, en staat hij aan de vooravond van een tweede termijn als president".

Van de Amerikaanse auteur Stephen King verschijnt op 10 september Het instituut. De achterflap is alvast intrigerend. De ouders van Luke worden vermoord en hij wordt ontvoerd naar Het Instituut, waar veel meer kinderen blijken te wonen die hetzelfde hebben meegemaakt. Allemaal hebben ze een bepaalde speciale kracht.

Perfectie

Maar liefst twee thrillers met het woord 'perfecte" in de titel. De perfecte oppas van Leila Slimani en Perfecte resten van Helen Fields. Van de eerste titel krijg je direct de kriebels als je weet dat het een thriller is en de achterflap voedt die gevoelens alleen maar. Het tweede boek speelt zich af op onontgonnen gebied qua thrillers, de Schotse hooglanden. Lichamen staan in brand en zijn daardoor onherkenbaar. Dan wordt er weer een vrouw ontvoerd en wordt het een race tegen de klok. 

Hieronder vind je de complete lijst van 40 thrillers die je kan gaan lezen in september 2019. 

2 september
Onder verdenking – Erik Oosthoek
De zigeunerbruid - Carmen Mola
Jack en de Magistraten – Jack
Lenny the Giant - Peter de Zwaan

3 september
De bewaker die Sherlock heette - Anne van Doorn
Koud bloed - Robert Bryndza
De afrekening - Yara Lee

4 september
Reset – Monique Hendriks
Op een dag – Gytha Lodge
Bodemloos – Walter Damen en Hilde Vandermeeren

6 september
Ricky & Ronny - Luc Deflo

9 september
Plastic vriend – Johan Klein Haneveld

10 september
Op de vlucht – Sharon (S.J.) Bolton
De Cock en de levende dode – Peter Römer
Het instituut – Stephen King

11 september
Kamer 305 – Yvonne Franssen

12 september
Voor koning en vaderland – Tomas Ross
Dit is Gomorrah – Tom Chatfield
Haar laatste woorden – Linda Green
Het complot van Laken – Johan Op De Beeck

13 september
Zwarte ziel – Angelique Haak
Overleven – Ynskje Penning

14 september
Wild vlees – Rudy Morren
Klaas Wilting – Klaas Wilting

18 september
Bloedprent – Joke de Meyer

19 september
De perfecte oppas – Leila Slimani (eerder verschenen als Een zachte hand)
Het duister meer – Sarah Bailey
Unit 8200 – Dov Alfon
Schaduwstrijder – Pjotr Vreeswijk

23 september
Meisje van me – Ilse Ruijters
Cloud – Rob Hart

24 september
Furie – Katie Lowe
Uur der waarheid – Joel C. Rosenberg
De derde kogel – R.J. Ellory
Zoutelande – Linda van Rijn

25 september
Net nitroglycerine – Frida Moisto

26 september
Perfecte resten – Helen Fields

27 september
De verleiding – Liselotte Stavorinus

30 september
De duif des doods – Peter Tremayne
Honderd kamers – Maxime Paredis
Beproeving – Nadia de Vriendt

Naar welke boeken kijken jullie uit? Laat het hieronder weten! 

* Voor onze input maken we gebruik van de verwacht-sectie van Hebban, aangevuld met de informatie die we zelf tot onze beschikking hebben. Dit kan tot gevolg hebben dat we wel eens titels missen als de database door de uitgeverij niet up-to-date is gebracht. We hebben ervoor gekozen om heruitgaven niet op te nemen, omdat er voldoende nieuwe boeken verschijnen. Ook kan het gebeuren dat de releasedata verschoven worden, waardoor een boek niet op de genoemde datum beschikbaar is. Reacties op: Waar kijk jij naar uit in september?

Meer informatie

Gerelateerd