Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Waar kijk jij naar uit in april?

op 01 april 2023 door

Elke maand publiceren we in het Thriller Café een 'Waar kijk jij naar uit?' met de verwachte boeken voor de komende weken. Zoals de titel zegt, willen wij graag weten welke thriller absoluut op jouw wil-ik-lezen-plankje moet. Zo maak je andere lezers vast enthousiast voor jouw keuze! 

Een paar weken geleden is de Boekenweek afgelopen en de meesten van ons zijn vast en zeker één of meer boeken rijker geworden. Dat kan deze maand opnieuw gebeuren, want met een erg mooi aantal van veertig nieuwe thrillers doet april wat het wil. Het moet wel heel gek lopen als tussen al dat moois niet wat voor je te vinden is. Ben je een liefhebber van debutanten of oude rotten, series of standalones, het maakt allemaal niet uit. Er is immers voor elk wat wils. Dus wil je weten waar je je boekenplank mee kunt vullen, lees dan zeker verder.

Australië

Over het algemeen worden we niet overspoeld met thrillers van Australische origine, maar deze maand mogen we twee titels verwelkomen uit het land ver weg. Een ervan is van een debutant en tevens de start van een serie, de andere is van een auteur die twee jaar geleden zijn debuut maakte.

België

België is deze keer goed voor een handvol nieuwe thrillers. Twee standalones en drie vervolgdelen van een serie. Hierbij valt op dat Toni Coppers nog voldoende inspiratie heeft voor de belevenissen van zijn personage Liese Meerhout, want het alweer twintigste deel uit de reeks zal deze maand worden uitgebracht.


Edit: deze maand zullen de volgende thrillers eveneens verschijnen:

Frankrijk

Veel thrillerlezers weten natuurlijk wie Martin Servaz is, maar zijn nog onbekend met Lucia Guerrero. Dat kan eigenlijk ook niet anders, want deze Spaanse hoofdinspecteur maakt voor het eerst haar opwachting in Strijder, het eerste deel van een serie rond haar personage. Deze thriller van Bernard Minier is deze maand de enige uit Frankrijk.

Groot-Brittannië

Ook uit het land aan de andere kant van Het Kanaal kunnen we in april vijf nieuwe titels verwachten. Kate Marshall en Gina Harte zijn inmiddels bij veel lezers bekende namen en van hun serie zullen respectievelijk het vierde en zesde deel verschijnen. Het echtpaar Nicci French heeft eigenlijk geen introductie meer nodig, maar ook van hen komt al snel een nieuwe thriller in de schappen te liggen.

Nederland

We zijn het onderhand wel een beetje gewend, maar Nederland is opnieuw de topleverancier van nieuwe uitgaven. Deze keer zijn het er zeventien. Diverse oudgedienden, een aantal niet zo heel bekende namen en een debutant. Eén ding is in ieder geval honderd procent zeker: wie graag een Nederlandse auteur leest, heeft iets om uit te kiezen.

Noorwegen

De enige nieuwe thriller die Noorwegen te bieden heeft, is van een debutante. In De kaartenmaker gaat rechercheur John Persvik (zou dit een serie rondom hem kunnen worden?) op jacht naar de moordenaar van Lisbeth Lind. Wie dit wel wil volgen moet echter nog wel een paar weken wachten.

Edit: Over de verschijningsdatum van Bloedmaan van Jo Nesbø bestond wat onduidelijkheid, maar het boek blijkt toch op 25 april te zijn uitgebracht.

Verenigde Staten

Voor de liefhebber van Amerikaanse debuten is het deze keer een soort walhalla. In een tijdsbestek van iets meer dan een week verschijnen namelijk drie titels van auteurs die we hier nog niet kennen. Daartegenover staan dan weer drie (eigenlijk vier) namen die niet meer weg te denken zijn in de thrillerwereld. Want Patterson, Baldacci en Preston & Child kunnen immers onmogelijk over het hoofd gezien worden.

Zuid-Afrika/Groot-Brittannië

Een beetje vreemde eend in de bijt is de combinatie Zuid-Afrika en Groot-Brittannië. Dat komt omdat de Brit Tom Harper het schrijven van de boeken uit de Courtney-reeks na het overlijden van Wilbur Smith heeft voortgezet. In ieder geval verschijnt aan het eind van april het alweer eenentwintigste deel van deze bijzonder langlopende serie rond het geslacht Courtney.

Zweden

Net als iedere maand weet Zweden ons blij te maken met een aantal nieuwe thrillers. Pascal Engman kennen we inmiddels wel een beetje, maar dat geldt nog niet voor nieuwkomer Ulf Kvensler, want uit het hoge Noorden kunnen we ongeveer halverwege de maand zijn gelijknamige debuut tegemoetzien. 


Nu je alle in april te verwachten nieuwe thrillers doorgenomen en misschien zelfs bekeken hebt, willen wij uiteraard graag van je weten voor welke titel jij het saldo op je bankrekening iets wil laten afnemen. Laat het ons weten, we zijn namelijk weer erg benieuwd.



* Voor onze input maken we gebruik van de verwacht-sectie van Hebban, aangevuld met de informatie die we zelf tot onze beschikking hebben. Dit kan tot gevolg hebben dat we wel eens titels missen als de database door de uitgeverij niet up-to-date is gebracht. Ook kan het gebeuren dat de releasedata verschoven worden, waardoor een boek niet op de genoemde datum beschikbaar is.



Reacties op: Waar kijk jij naar uit in april?

Meer informatie

Gerelateerd