Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Waar kijk jij naar uit in december?

op 01 december 2019 door

In september beslisten we om onze releaserubriek in een iets andere vorm voort te zetten, ondertussen zijn we toe aan de vierde editie. Elke maand publiceren we in het Thriller Café een 'Waar kijk jij naar uit?' met de verwachte boeken voor de komende weken. De maand december is een maand waarin heel weinig boeken uitkomen, vandaar dat we deze keer een extra vraag hebben... 

Er verschijnen deze maand elf boeken; bij een paar ervan is het discutabel of het echt thrillers zijn, de uitgever mag zelf het genre bepalen en dat is leidend. 

10 december: De schaker en het meisje - Alex Reeve 

Dit is het debuut van de Britse schrijver. Het is een misdaadroman en heeft een bijzonder thema, namelijk transseksualiteit in Londen rond 1880. Het eerste boek in een serie met hoofdpersonage Leo Stanhope. 

13 december: Familiegeluk - Barbara Sevenstern

Familiegeluk is een feelgood thriller over verlies, familiebanden en de allesbepalende behoefte aan erkenning. Ook een debuut, de auteur is communiatiespecialist en blogger. 

13 december: De Spiegelkoning - Bronja Hoffschlag

Het boek waar de meeste ogen op gericht zijn, is zeer waarschijnlijk het nieuwe boek van Bronja. Het derde en laatste deel van de Project X-trilogie. In 2014 won het eerste deel De dode kamer de Hebban Thriller Debuutprijs. In 2015 kwam het tweede deel De Skinner Methode. En dan nu het lang verwachte derde deel De Spiegelkoning. Vind je het leuk om mee te lezen en praten, kom dan naar het Project X Café. Gezellig als je ook komt buurten. 

16 december: Georganiseerde misdaad in de Lage Landen, deel 3

Een true-crime. Ook in dit deel staat de - razendsnel veranderende - wereld van de georganiseerde misdaad in België en Nederland centraal. 

Naast deze vier uitgelichte boeken, staan ook volgende titels op de lijst voor december: 

2 december: Blauwe bonen - Terrence Lauerhohn
4 december: Sheol, de wachtkamer - Patrick Maes
7 december: Verloren strijd - Paul Brees
12 december: De diepere kant van de baai - Goran Tribuson
13 december: Zoutzuur - Peter Bernink
24 december: Meedogenloos spel - Janie Crouch
24 decembr: Koud als ijs - Cindi Myers

Veel debuten deze maand en boeken die door eigen of kleinere uitgeverijen uitgegeven worden.

Ik verheug me erop om lekker in mijn leeshoekje weg te duiken met een goed boek, kaarsjes aan en thee bij de hand. Waar kijk jij naar uit om in december te doen? 

Heel veel leesplezier in de laatse maand van het jaar!
Jeanet 

* Voor onze input maken we gebruik van de verwacht-sectie van Hebban, aangevuld met de informatie die we zelf tot onze beschikking hebben. Dit kan tot gevolg hebben dat we wel eens titels missen als de database door de uitgeverij niet up-to-date is gebracht. Ook kan het gebeuren dat de releasedata verschoven worden, waardoor een boek niet op de genoemde datum beschikbaar is. 



Reacties op: Waar kijk jij naar uit in december?

Meer informatie

Gerelateerd