Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Waar kijk jij naar uit in oktober?

op 01 oktober 2019 door

Op veler verzoek, en stiekem ook omdat we er zelf van houden, zetten we onze releaserubriek in iets andere vorm voort. Elke maand publiceren we in het Thriller Café een 'Waar kijk jij naar uit?' met de verwachte releases. Zoals de titel zegt, willen wij graag weten welke thriller absoluut op jouw wil-ik-lezen-plankje moet. Zo maak je andere lezers vast enthousiast voor jouw keuze!

Deze maand, oktober 2019, verschijnen maar liefst 45 thrillers en één true crime! Ook deze keer is het weer een gevarieerd aanbod met thrillers van bekende en minder bekende auteurs, en ook debutanten. Eigenlijk, zo lijkt het op het eerste gezicht, zit er voor iedere thrillerliefhebber wel wat bij.

De debutanten

De eerste debutant, althans op thrillergebied, is Stephen Chbosky. Zijn eerste thriller, De denkbeeldige vriend, telt maar liefst 768 pagina’s. Alleen al daarom zijn we benieuwd of en hoe deze klepper in de smaak zal vallen.

Peter Thiessen debuteert met Margot, een thriller over voetbal, matchfixing en cocaïnesmokkel. Voor dit boek heeft de auteur, die overigens hoofd van de sportzender Eleven Sports is, grondig research verricht, zelfs tot op Ibiza.

Een ander debuut komt van Nina Verheij. De whodunit Fatale keuzes begon eigenlijk als het romantische drama De andere kant, maar tijdens een rondreis door Australië bouwde ze het om tot deze thriller.

Mate van onschuld wordt gebracht als een meeslepende en bloedspannende rechtbankthriller. Het is in ieder geval het eerste boek dat Helen Fields onder het pseudoniem H.S. Chandler geschreven heeft.

De Londense freelance journaliste Nicola Rayner schreef met Uit het oog háár debuut. Dit boek is, zo wordt aangekondigd, een verslavende en intelligente psychologische thriller voor de fans van Shari Lapena en Ruth Ware. We zijn benieuwd of dat inderdaad zo is.

Begin dit jaar won Peter Franck de nieuwe manuscriptenwedstrijd van Fintro met zijn debuut Om dringende reden. Het verhaal speelt zich af in de Antwerpse diamantwereld, waar dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen.

Het seriepersonage

Jacht op de schat is alweer het zestiende deel met commissaris Salvo Montalbano, gecreëerd door de Italiaanse auteur Andrea Camilleri. De politieman woont en werkt in het fictieve stadje Vigàta en is nogal eigenzinnig, een karaktereigenschap die niet uniek is.

Clive Cussler heeft diverse series op zijn naam staan, maar die met Dirk Pitt is het meest uitgebreid. Het Keltische Rijk is de vijfentwintigste van de reeks. Hierin reist Pitt af naar Schotland om antwoorden te krijgen over de verspreiding van een onbekende ziekte.

Commissaris Liese Meerhout is inmiddels ook niet meer weg te denken uit de misdaadwereld. In Messias van Toni Coppers mag ze een reeks mysterieuze moorden oplossen, maar omdat ze geen enkel aanknopingspunt heeft, is dit niet eenvoudig.

Natuurlijk kunnen we niet om Carl Mørck heen, Slachtoffer 2117 van Jussi Adler-Olsen is het achtste deel waarin hij zijn opwachting maakt. Samen met zijn steun en toeverlaat Assad runt hij afdeling Q en deze keer lijken ze met een wel heel heftige zaak te maken te krijgen.

Tot slot, niet alle seriepersonages worden hier genoemd, kan Eve Dallas niet gepasseerd worden. Zij is gecreëerd door J.D. Robb, een pseudoniem van Nora Roberts. Berucht en Perfectie zijn het respectievelijk zeventiende en achttiende deel.

Hieronder het volledige overzicht met de thrillers die in oktober verschijnen.

1 oktober 2019
Huis vol geheimen – Carla Cassidy
De tweede slaap – Robert Harris
Nergens veilig – Karen Rose
De denkbeeldige vriend – Stephen Chbosky

2 oktober 2019
Ik zie je – Michael Berg

3 oktober 2019
Het vijfde meisje – J.D. Barker
Margot – Peter Thiessen
Gebroken glas - Anja Feliers

7 oktober 2019
Jacht op de schat – Andrea Camilleri

8 oktober 2019
Verloren vrouw – Charles den Tex
Het Keltische Rijk – Clive Cussler

9 oktober 2019
Engelenlust – K.R. Valgaeren
Killman Creek – Rachel Caine

10 oktober 2019
Verzwegen trauma – Melissa Skaye
Kwijt – Haylen Beck

11 oktober 2019
Ingehaald door een oldtimer – Ard Schaap
Fatale keuzes – Nina Verheij
Het narrenschip – Herbert de Paepe & Els Depuydt
Sluit alle deuren – Riley Sager

14 oktober 2019
Satya – Sterre Carron

15 oktober 2019
Het vijfde zegel – Ted Dekker
Het beest van Harkstede – Sytze van der Zee (True crime)
Mate van onschuld – H.S. Chandler
Cargo – Johan Deseyn
De onschuldigen – John Grisham

16 oktober 2019
Messias – Toni Coppers

17 oktober 2019
Het Londens kwartet – Wim Belaen
48 uur – James Patterson
Uit het oog – Nicola Rayner
Schaduw van de nacht – Tess Gerritsen
Spion buiten dienst – John le Carré

21 oktober 2019
Basta! – Jet van Vuuren
Slachtoffer 2117 – Jussi Adler-Olsen
Meisje zonder verleden – Michael Robotham

22 oktober 2019
Alter ego – Emelie Schepp
Sneeuwexpress – Suzanne Vermeer

24 oktober 2019
Berucht – J.D. Robb
Perfectie – J.D. Robb

25 oktober 2019
Schone schijn – Mary Higgins Clark
De man die zijn geweten ontlastte – Anne van Doorn
Torpedo – Ann van Loock           
Ongenadig – Karin Hazendonk

28 oktober 2019
Christine – Stephen King (dit is een POD, printing on demand)

29 oktober 2019
Blauwe maan – Lee Child

30 oktober 2019
De duif des doods – Peter Tremayne

31 oktober 2019
Om dringende reden – Peter Franck

Naar welke boeken uit dit overzicht kijken jullie vooral uit? Laat het hieronder weten! 

* Voor onze input maken we gebruik van de verwacht-sectie van Hebban, aangevuld met de informatie die we zelf tot onze beschikking hebben. Dit kan tot gevolg hebben dat we wel eens titels missen als de database door de uitgeverij niet up-to-date is gebracht. We hebben ervoor gekozen om heruitgaven niet op te nemen, omdat er voldoende nieuwe boeken verschijnen. Ook kan het gebeuren dat de releasedata verschoven worden, waardoor een boek niet op de genoemde datum beschikbaar is. 



Reacties op: Waar kijk jij naar uit in oktober?

Meer informatie

Gerelateerd