Preview / Kim Moelands

op 23 februari 2015 door

De in 1975 geboren Kim Moelands is auteur, recensent en journalist. Op haar derde werd vastgesteld dat ze leed aan Cystic Fibrosis (taaislijmziekte), een ernstige, erfelijke chronische aandoening met een beperkte levensverwachting. Ondanks de forse fysieke klachten maar dankzij haar enorme wilskracht doorliep ze de middelbare school en voltooide ze in vier jaar tijd de studie Communicatiemanagement in Utrecht. Haar levenslange passie – lezen en schrijven – kon ze vanaf 2003 combineren als recensent voor Crimezone.nl. Ze werd later hoofdredacteur van de site, totdat haar gezondheid roet in het eten gooide.

In 2007 begon ze aan het schrijven van haar autobiografische roman Ademloos, over het overlijden van haar eerste grote liefde Ron, en het leven daarna. Drie jaar later onderging ze een levensreddende dubbele longtransplantatie. Over het leven voor en na die operatie schreef ze het boek Grenzeloos. Inmiddels heeft ze ook twee thrillers op haar naam staan: Weerloos en Verdieping X. Op 24 maart verschijnt haar nieuwe spannende roman De vrouw in de spiegel. ''Het is belangrijk dat je je realiseert dat je voor de lezer schrijft en niet voor jezelf'', aldus Moelands.

Lees hier een exclusieve preview van De vrouw in de spiegel


Reacties op: Preview / Kim Moelands

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Kim Moelands

Kim Moelands

Kim Moelands (Goirle, 1975) is een Nederlandse auteur en voormalig journalist en recensent. Ze werkte jarenlang voor de boekenwebsites Crimezone (nu Hebban) en Ezzulia. Ze schreef twee autob...