Advertentie

eXXit, een moderne roman van Ugo Janssens

op 06 mei 2019 door

In eXXit, het 19e boek van Ugo Janssens, volgen we Philippe Charlier, een kaderlid van een cosmeticabedrijf op de Place Vendôme in Parijs. Die begrijpt niet waarom zijn vrouw hem verliet. De lezer verneemt enkele bladzijden verder dat niet alleen Philippes vrouw is verdwenen, maar álle vrouwen!

De gebeurtenissen in eXXit brengt meteen een maatschappelijk debat op gang. In deze exclusieve mannenwereld brokkelt de status van de heteroseksuelen razendsnel af. Homoseksuelen, transgenders en travestieën bepalen voortaan de normen en waarden van de samenleving. Philip Charlier wordt geconfronteerd met eenzaamheid, onbegrip, wanhoop en verkeert als hetero in de verdrukking. Zijn zekerheden zijn kunstmatig, de toekomst onbestaand, onbekend tot …

Ugo Janssens brengt met eXXit een modern romantisch verhaal tussen de liefde van de man voor zijn vrouw. Met bondige dialogen en bloemrijke zinspelingen slaagt Ugo erin om de vrouw van de protagonist een prominente rol te geven, ondanks haar fysieke afwezigheid in het verhaal.

Eveneens verrassend zijn de visionaire exponenten in het verhaal, vooral omdat het oorspronkelijke manuscript al dateert van 2015.

Met eXXit laat Ugo Janssens, schrijver van diverse bestsellers zoals De Oude Belgen, zien dat hij naast een vlotte non-fictiepen over een even vlotte, zo niet vlottere pen beschikt als schrijver van fictie. Het is alvast een genre waarin Ugo elke remming achterwege kan laten. Wat ons betreft smaakt het alvast naar meer.

 

Info boek

Titel: eXXit
Auteur: Ugo Janssens
Isbn: 978 90 8249 5867
Uitvoering: paperback, 128 pag.
Winkelprijs: € 18,00
Uitgeverij Gandaboeken
Beschikbaar vanaf: 01 juni 2019Reacties op: eXXit, een moderne roman van Ugo Janssens

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Ugo Janssens

Ugo Janssens

Ugo Janssens' geschiedkundige werken en historische romans zijn bestsellers. Met...

Gesponsorde boeken