Advertentie

GANDA 3 - TRISKELION nu overal verkrijgbaar

op 23 april 2018 door

54 jaar voor het begin van onze jaartelling.

In Ganda organiseert het Menapische stamhoofd Iunagos een Landdag waarop de belangrijkste vertegenwoordigers uit Belgische stammen uitgenodigd zijn. De Eburoonse koning Ambiorix doet hierop een verrassende onthulling die Iunagos van slag brengt. Maar veel tijd om hierover te piekeren, heeft Iunagos niet. Er zijn andere problemen, zoals de vraag: hoe kunnen ze de oorlogsmachine van Julius Caesar stoppen? De Landdag wordt afgesloten met duidelijke plannen en elk keert terug naar zijn stam om ze tot uitvoering te brengen. Iunagos zelf reist naar het land van de Morienen voor een cruciale ontmoeting met oude vrienden.

Wat Iunagos en zijn strijdmakkers nog niet wisten, was dat op de Landdag een verrader aanwezig was. Die heeft slechts één doel: koning worden over alle Belgische stammen.

"De auteur geeft blijkt van een onvoorstelbare verbeeldingskracht die niet vervalt in ongebreidelde, ongefundeerde fantasie, maar die wortelt in een verbluffende kennis van de cultuur, de materiële levenswijze en het gedachtegoed van de Kelten. Hij is bovendien goed thuis in de teksten van Caesar en de Romeinse krijgstactieken, een eerste vereiste voor wie deze historische feiten aanschouwelijk wil maken. Hier is diepgaande research aan voorafgegaan. Bovendien wordt het verhaal ons gebracht in een aangename en spannende vertelstijl die soms gekleurd wordt door filmische beschrijvingen. Het mooiste compliment dat een auteur kan te beurt vallen, is: ik heb het boek in één trek uitgelezen. Dit is hier zeker het geval…”
Guido Cuyt, Erevoorzitter van de Antwerpse Vereniging voor Romeinse Archeologie (AVRA), Erelid van de Vlaamse Archeologische Raad.


Reacties op: GANDA 3 - TRISKELION nu overal verkrijgbaar

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Dirk Willaert

Dirk Willaert

Dirk Willaert (1972) wilde op zijn 16e al de geschiedenis van zijn geboortestad ...

Gesponsorde boeken