Runa Svetlikova wint de "Bridges of Struga" award 2016

op 08 april 2016 door

De “Bridges of Struga” award wordt dit jaar voor de 13e keer uitgereikt. In totaal zijn er 21 boeken uit 17 landen ingestuurd. Volgens de Raad van Bestuur waren de boeken dit jaar van het hoogste niveau en uitzonderlijke kwaliteit.

Uit de genomineerde Lynley Edmeades uit Nieuw- Zeeland met As the Verb Tenses, Runa Svetlikova uit België met Deze zachte witte kamer (Padded White Room), Sara Eliza Johnson uit Amerika met Bone Map, Juan de Frono uit Colombië met El Coro blanko (The Blank Chorus) en Gabriel Govea Acosta uit Mexico met Noctario is Runa Svetlikova als winnaar gekozen.

Runa Svetlikova heeft gewonnen vanwege haar prestaties als dichter en de authentieke gedichten in Deze zachte witte kamer. ‘De complexe structuur van de gedichten bevestigt dat Runa een volwassen schrijver is wiens werk ook bekendheid verdient buiten de Vlaamse literatuur’, aldus de jury.

Runa Svetlikova is grafisch ontwerper, dichter en schrijver. Ze publiceerde verhalen en poëzie in obscure blaadjes en literaire tijdschriften, staat te pas en te onpas op literaire en minder literaire podia, en bereikte enkele malen zwetend maar vruchteloos de top twintig van de Türing gedichtenwedstrijd. Deze zachte witte kamer is haar debuut en werd reeds bekroond met de prestigieuze Herman de Coninkprijs debuutprijs in 2015 en Jo Peters Poezieprijs 2016. Daarnaast werd ze genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2015.

Sinds de oprichting in 2003 is de “Bridges of Struga” uitgeroepen tot een van de meest prestieuze prijzen voor opkomende dichters over de hele wereld. De internationale poëzie award wordt toegekend door Struga Poetry Evenings in samenwerking met UNESCO.


Reacties op: Runa Svetlikova wint de "Bridges of Struga" award 2016

Meer informatie

Gerelateerd

Over