Uitgever

Uitgeverij van Oorschot

Uitgeverij van Oorschot

Uitgeverij van Oorschot is een zelfstandige uitgeverij met een scherp oog voor goede literatuur. Opgericht in 1945 door Geert en Hillie van Oorschot op de Herengracht. Van 1987 tot 2015 werd de uitgeverij geleid door zoon Wouter van Oorschot. Sinds 2015 is de uitgeverij in handen van aandeelnemers en neemt Mark Pieters de dagelijkse leiding op zich. Uitgeverij van Oorschot geeft onder ander de Russische Bibliotheek en grote Nederlandse schrijvers zoals W.F. Hermans en J.J. Voskuil uit. Daarnaast bestaat het fonds uit poëzie en zowel klassieke als moderne literatuur. In 2015 bestond de uitgeverij 70 jaar en kwam de biografie van Geert van Oorschot uit, bezorgd door Arjen Fortuin.

Bekijk de website

Uitgelichte berichten

Dit najaar bij Van Oorschot

06 september 2016

Lenteloos voorjaar is het hartverscheurende relaas van een nog jonge Hanny Michaelis als gymnasiast, als dienstmeisje en als onderduikster. Na dit deel zal in 2017 het tweede deel verschijnen.
In...

Het Paustovskigevoel - Als een sterke magneet

28 juni 2016

Het Paustovskigevoel, dat is hoe Michel Krielaars omschrijft wat je overvalt wanneer je Goudzand leest. ‘Met zijn verhalende stijl en exotische natuurbeschrijvingen (niemand schrijft zo mooi over...

Biografie Geert van Oorschot als paperback verkrijgbaar

26 mei 2016

Voor wie de biografie nog niet gelezen heeft, of voor wie hem cadeau wil doen is Geert van Oorschot, uitgever nu gedundrukt verkrijgbaar als paperbackuitgave.
Geert van Oorschot, uitgever is niet...

Eerdere berichten


 

Gesponsorde boeken