Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ulixes, here we come

op 14 januari 2017 door

Heb jij ook het beroemde, maar evenzo beruchte boek van James Joyce al jaren op je TBR lijst staan? Ben je misschien ooit al gestart en lukte het niet om het uit te lezen? Mogelijk heb je nog nooit van dit boek gehoord en spreekt dat jou juist aan? Misschien heb je ooit al eens geroepen dat je het helemaal uit las terwijl je het nog nooit in je handen hebt gehad, alleen omdat je zeker wist dat de rest van het gezelschap het ook nog niet gelezen had. Allemaal redenen om deze blog eens goed te lezen.

Binnenkort gaan we starten met het lezen van Ulixes op Hebban met enkele (tientallen?) andere Hebbanisten. We maken er een selfmade leesclub van met een echte Ulixes-spot. Iedereen mag meedoen, jij dus ook. Natuurlijk is het mooi dat je dan ook actief meedoet. Dat maakt het gezellig en leerzaam. We proberen te starten in april, de exacte datum maken we snel bekend. Als je zorgt dat je deze blogspot volgt (klik op de grijze knop Volgen bovenaan deze pagina) word je op de hoogte gehouden van de start. Zo makkelijk is het en jij doet toch zeker ook mee?

Ulixes is het meesterwerk van James Joyce dat hele volksstammen op zijn kop zette. Wij willen natuurlijk weten waarom dit boek zo bijzonder is, wat maakt dat dit boek zo vaak ongelezen blijft, wat maakt dat Dublin getooid wordt met afbeeldingen van James Joyce en talloze winkeliers, vooral tijdens Bloomsday, souvenirs slijten die op de een of andere manier te maken hebben met dit boek. Ook willen we weten hoe mythologie verweven is in dit boek dat zich afspeelt in de tijdspanne van een dag, let wel één dag, in Dublin.

* Als je mee wilt doen zorg dat dan dat je een eigen exemplaar van dit boek klaar hebt liggen in april.

* Laat op deze blogspot weten dat je mee wilt doen en stel je even kort voor zodat we zicht hebben op de meelezers. We hebben speciaal hiervoor een Irisch Pub geopend om gezellig met elkaar over het boek in discussie te gaan.

* Volg deze blogspot om niets te missen van deze leeservaring.

We willen half april starten met deze leesclub. Natuurlijk kun je al eerder beginnen met lezen. Misschien wil je wel iets weten of juist iets kwijt over James Joyce of iets over zijn andere boeken? Dan kun je de komende weken op deze blogspot terecht voor informatie.

Doe jij mee?

NB: Er zijn verschillende vertalingen beschikbaar, de kans is daardoor groot dat we niet allemaal dezelfde vertaling zullen lezen. Welke vertaling ga jij gebruiken?



Reacties op: Ulixes, here we come

Meer informatie

Gerelateerd

Over

James Joyce

James Joyce

James Joyce wordt in 1882 geboren in Dublin en studeert aan University College, ...