A BANQUET OF CONSEQUENCES van Elizabeth George

op 23 november 2015 door

★★★★★

Wat je moet weten: A Banquet of Consequences volgt Barbara en Tommy, nu al weer achttien maanden na de moord op Helen, die een soort mijlpaal is in het leven van beide hoofdpersonen.

Het verhaal: Een jonge man, met duidelijk psychische problemen, springt tijdens een weekend uit met zijn vriendin van een klif. Ruim twee jaar later sterft een bekende feministische auteur wiens persoonlijke assistente de moeder is van de overleden jongeman. Barbara ziet ergens een overeenkomst maar Thomas wil er nog niet zo aan, zeker niet omdat Isabelle Ardery er niet in gelooft. Zij dreigt nog steeds Barbara over te plaatsen als deze zich niet ‘gedraagt’. Waar Thomas dus weer niet zo blij mee is, want sinds Barbara nette kleren draagt naar het werk en keurig binnen de procedures blijft werken, is ze zichzelf niet meer en haar werk lijdt er onder. Na veel gemarchandeer met Isabelle krijgt Thomas toch zijn zin en hij stuurt Barbara samen met Nkata er op uit om de zaak te ontrafelen. En er valt héél wat te ontrafelen, als wij kennis maken met Caroline, haar zoons, haar schoondochters, haar man, haar ex-man én haar werkgeefster. 

Waarom je dit boek moet lezen, of niet: A Banquet of Consequens is uiteraard weer een geweldig geschreven boek, en het speelt zich weer gewoon in Engeland af. Niet gehinderd door het overmatig gebruik van Italiaans zoals in Just One Evil Act, is dit boek weg te lezen als een trein. Het is een verhaal bijna op de vierkante centimeter, vanwege het beperkte aantal personen en de nauwe verbinding die zij allemaal hebben. Dat maakt het extra goed, omdat laag voor laag het échte verhaal achter deze zaak tevoorschijn komt.


Verschenen bij Hodder & Stoughton | Recensie Jannelies Smit


Reacties op: A BANQUET OF CONSEQUENCES van Elizabeth George

Meer informatie

Gesponsorde boeken