Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

A SPECTER OF JUSTICE van Mark de Castrique

op 07 december 2015 door

★★★

Wat je moet weten:
Dit boek is er een in een serie met Sam Blackman, privé-detective, en zijn partner Nakayla Robertson.

Het verhaal: Het verhaal begint met een rechtbankscène die voor alle betrokkenen anders afloopt dan ze zouden hebben gewild. Als gevolg hiervan wil Nakayla graag een benefietvoorstelling geven om geld in te zamelen voor twee weesjongetjes. Die voorstelling bestaat uit een ‘ghost tour’ door het stadje Asheville, waar het hele verhaal zich afspeelt. Helaas valt de voorstelling bijna direct in het water als een van de zogenaamde doden écht dood blijkt te zijn.. al snel gevolgd door een tweede. Als dan Sam en Nakayla’s vriend Sam Hewitt wordt verdacht van beide moorden, is er werk aan de winkel.

Waarom je dit boek moet lezen, of niet: Dit is echt een boek voor liefhebbers van het Agatha Christie genre. Vanaf het begin af aan marcheert een groot aantal personen in beeld, en soms er ook weer direct uit. De moorden vinden plaats op de avond van de ghost tour, en de lezer mag aan de hand van het verhaal puzzelen over wie waar was op welk moment. En wie dus de moordenaar zou kunnen zijn. Het is leuk leesvoer, met genoeg spanning en humor, maar het grote aantal personages maakt het soms wat lastig volgen. Het is gelukkig wel vlot en intelligent neergezet en valt daarom in de categorie ‘lekker doorlezen’.

Verschenen bij Poisoned Pen Press | Recensie: Jannelies Smit


Reacties op: A SPECTER OF JUSTICE van Mark de Castrique

Meer informatie