Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

CRIMSON SHORE van Preston en Child

op 14 december 2015 door

★★★★★

Wat je moet weten:
Douglas Preston en Lincoln Child horen bij de meest populaire en best verkochte thrillerschrijvers. Elk boek is sterk, elk boek zit vol verrassingen, en hun Pendergast-serie is ongeëvenaard. CRIMSON SHORE is het vijftiende deel in deze serie.

Het verhaal: A.X.L. Pendergast gaat in op een ongewoon verzoek; een rijke kunstenaar vraagt hem uit te zoeken waarom zijn kostbare wijncollectie uit de kelder van zijn huis is gestolen. Als Pendergast hoort om welke wijn het gaat, reist hij samen met Constance Greene af naar de kust van Maine. Daar wordt al snel duidelijk dat de wijndiefstal is uitgevoerd om iets veel groters te verbergen. Iets dat zijn invloed heeft op het hele dorp en uiteindelijk ook op Pendergast en Constance.

Waarom je dit boek moet lezen, of niet: Uiteraard is dit weer zo’n boek dat je niet kan laten liggen als je eenmaal bent begonnen. Het verhaal valt op een bepaalde manier in twee delen uit elkaar, en waar het eerste deel spannend is en goed in elkaar zit, bekroop mij soms het gevoel dat het hiermee wel ‘af’ had mogen zijn, dat het laatste stuk een beetje ‘over de top’ is. Aan de andere kant is het juist het laatste deel waar de spanning tot onnavolgbare hoogten wordt opgevoerd, om vervolgens op een zeer bijzondere manier te eindigen. Behalve spanning is er ook plaats voor humor, wat een spannend boek net dat beetje extra geeft, en de onderhuidse spanning in de verhouding tussen Pendergast en Constance voegt nog meer extra’s toe.
Verschenen bij Grand Central Publishing | Recensie: Jannelies Smit


Reacties op: CRIMSON SHORE van Preston en Child

Meer informatie