Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Tot ziens, geen vaarwel

op 03 april 2021 door

Dag allemaal

Met deze blog maak ik graag een aankondiging met wat tekst en uitleg bij.

Lange tijd, sinds eind 2015, ben ik erg actief geweest op Hebban. Eerst als gewone gebruiker, daarna ook als recensent en nog later nadat de mogelijkheid werd gelanceerd als blogger op deze eigenste ‘blogspot’. Vanaf januari 2017 ben ik vanaf het begin actief geweest voor de Literatuurclub en daarna de aangepaste blogspot Literatuur onder de Loep. Ik heb samen met de andere leden uit het verleden en het heden een aantal watertjes doorzwommen. Ik heb bijgedragen aan Hebban-activiteiten als coördinator van een aantal leesclubs (vooral met romans maar ook af en toe met een Zweedse thriller), af en toe als boekentipper en soms ook met redactionele artikels, zowel in groep (bv het Elsschotdossier) als op mijn eentje (mijn vertalerinterviews hier en hier). In het begin nog met horten en stoten en met ‘beginnersstukjes’, daarna ging dat al met al vlotter en vlotter.

Beetje bij beetje ben ik vorig jaar en dit jaar geëvolueerd naar dit moment: eerst gaf ik in april 2020, ongeveer een jaar geleden dus, het recenseren voor Hebban op. De motivatie om elke maand een recensie af te leveren nam af, en uiteindelijk lukte het me ook niet meer goed, o.a. omdat ik naast de recensieboeken op boekenvlak nog verschillende andere interesses had die niet via Hebban liepen/lopen en waardoor ik weleens tijdsgebrek kreeg. Dit viel ook een beetje samen met de opkomst van de coronapandemie en de eerste lockdown. Half maart ongeveer heb ik besloten met mijn bijdragen te stoppen voor Literatuur onder de Loep. Het plezier dat ik daar lange tijd in heb gevonden, raakte op om eerlijk te zijn. Maar hé, na vijf jaar gebeurt het al weleens dat je iets anders wilt gaan doen, toch?  Ondertussen staat ook het laatste stapje klaar. Badaboem badaboem…

Deze boekenblog heb ik namelijk vanaf nu ‘verplaatst’ naar een ‘neutralere’ eigen plek waar ik het nét iets anders kan aanpakken. ‘Villa Nathalie – Over lezen’ heeft namelijk een eigen blog gekregen: https://villanathalieoverlezen.blogspot.com/ . Het belangrijkste eerst: willen jullie me daar ook allemaal gaan volgen a.u.b.? Klik maar gewoon even door, en volg me via e-mail of de Volgen-knop zodat je op de hoogte kan worden gehouden van mijn posts! Als je je e-mailadres ingeeft, krijg je de posts rechtstreeks in je mailbox toe. Ik wacht wel eventjes….

+++

Is het gelukt? Ook via mijn sociale media zal je altijd op de hoogte kunnen blijven van mijn nieuwe posts natuurlijk: mijn Facebook-boekpagina gebruik ik het meeste, waar ik regelmatig ook ander nieuws post, en daarna komt mijn Instagram (zoek op nathalie_B1).

Sommigen onder jullie zullen zich misschien afvragen waarom ik dit doe. Ik heb ook lange tijd getwijfeld want natuurlijk houd ik er rekening mee dat niet iedereen die op deze blog op ‘volgen’ heeft geklikt me naar ergens anders ook zal ‘volgen’. Dat is echter niet het voornaamste voor mij. Ik liep in het verleden al af en toe met dit idee rond; doordat ik nu ook afscheid heb genomen van de Loepjes, heb ik ook eindelijk deze knoop doorgehakt om met een echte ‘eigen’ spot te beginnen. Het geeft me op verschillende vlakken gewoon een groter gevoel van vrijheid. Ik blijf wel mijn recensies op Hebban plaatsen trouwens, net als op andere fora. En natuurlijk zal ik regelmatig artikelen hier blijven volgen en erop reageren.

Hoe zal het verdergaan met deze spot op Hebban? Wel, dat hangt een beetje af van diegenen onder jullie met wie ik nog een buddyread heb afgesproken eigenlijk. Omdat deze ‘buddies’ er natuurlijk ook vanuit gingen dat hun bespreking op deze plek zou terechtkomen, vind ik het alleen maar fair deze buddyreads hier ook nog te plaatsen de komende maanden, zodat ook deze Hebbanisten nog zeker de trouwe volgers hier kunnen bereiken. Ik hoop dat deze buddyreads ook mooi mogen staan blinken op mijn nieuwe plekje natuurlijk. Ik neem dat op het gepaste moment wel nog op met de juiste mensen. Je verliest me hier dus nog niet helemaal uit het oog. Toch wil ik jullie nog eens vragen om alvast https://villanathalieoverlezen.blogspot.com/ aan jullie favorieten toe te voegen en me daar ook te gaan volgen!

Wees er zeker van overtuigd dat ik me op deze plek erg heb geamuseerd. Dit is een keuze die ik nu voor mezelf moest maken.

Bedankt alvast voor al jullie steun en reacties op mijn blogs hier.

Tot schrijfs/hoors!



Reacties op: Tot ziens, geen vaarwel

Meer informatie