Advertentie

Brief aan...uit.... Cel van Charles den Tex

op 19 september 2018 door

Beste meneer die zich ook Bellicher noemt,

 

U kent mij waarschijnlijk wel, maar ik u niet. Toch wil ik u deze brief schrijven. Ik zou willen wensen dat u niet heeft gedaan wat u wel deed. Ik zou wensen dat u mijn identiteit bij mij liet en mij niet beroofde van iets wat misschien wel het meest waardevol is in een leven.

Nadat u mijn identiteit roofde, heb ik lang niet geweten wat u deed. Een stom toeval, waarbij ik betrokken raakte bij een auto-ongeluk bracht mij op het spoor van uw vergrijp. Helaas heb ik daarvoor direct al een nacht in de gevangenis moeten doorbrengen. U kunt begrijpen wat dit gedaan heeft met een man die zich normaal nooit begeeft op het criminele pad. Helaas was dit niet de laatste keer. Door uw vergrijp ben ik in korte tijd meer met de politie in aanraking geweest dan ik had durven hopen.

U heeft er ook voor gezorgd dat ik het rechtssysteem steeds beter ben gaan leren kennen. Dank daarvoor. Het is natuurlijk altijd prettig iets van de gang van zaken te weten, maar misschien was dit een beetje té veel van het goede. Laten we het maar zo zeggen: ik ken nu alle ins en outs van ons Nederlandse recht. Mooie bijvangst? Geen idee!

Maar misschien is die ‘ellende’, want laten we het nu maar even zo noemen, nog niet het ergste. Het ergste is het gevoel dat je niet meer bent wie je bent. Dat er iemand op de wereld loopt die jouw gegevens heeft en daar álles, ja, alles mee kan. Huizen kopen, auto’s kopen, schulden maken, criminele activiteiten ondernemen; alles. Zelf kun je er niets aan doen, maar dat had u vast al gemerkt.

U moet hebben gedacht: die Bellicher is een luie donder, maar ik kan uw ongelijk daarin bewijzen. Ik heb er alles aan gedaan uw activiteiten te blokkeren en de autoriteiten duidelijk te maken dat ik die activiteiten niet op mijn kerfstok had staan. Maar dat bleek verdomde lastig, als je het mij vraagt. Ik ben geschrokken van het Nederlandse systeem: het blijkt zó verschrikkelijk moeilijk te bewijzend dat jij iets níet gedaan hebt, wanneer het onder jouw gegevens tóch gedaan is. Verschrikkelijk!

Nu rest mij toch één belangrijke vraag. Ik zou graag willen weten waarom u dit heeft gedaan. Waarom heeft u míjn identiteit gekozen om te misbruiken. Want zo wil ik het noemen; misbruiken. Waarom? Was het omdat u zelf niet gelukkig was? Wilde u wraak op mij, terwijl u mij niet kent? Wilt u… Vertel het me, dan kan ik het misschien begrijpen.

Ik zou wensen dat u mij vertelde wat uw beweegredenen waren. En ik zou wensen dat het Nederlandse systeem sterker wordt; dat het makkelijker wordt identiteitsfraude, want laten we het beestje maar bij de naam noemen, tegen te gaan. Wellicht kunt u uw kennis inzetten de wereld een beetje mooier te maken. Laten we samen het Nederlandse systeem helpen mensen veilig te laten zijn.

 

Met vriendelijke groet,

 

Michael BellicherReacties op: Brief aan...uit.... Cel van Charles den Tex

Gerelateerd

Over

Charles den Tex

Charles den Tex

Charles den Tex (Australië, 1952) studeerde fotografie en film in Londen, docee...

Gesponsorde boeken