Advertentie

Flix Fever: Comic editie #3

op 02 juli 2019 door

De Week van het Beeldverhaal kan niet voorbijgaan zonder de speciale Flix Fever: strips editie! Ook deze keer ben ik Netflix ingedoken voor de beste series en films gebaseerd op graphic novels en andere stripboeken.

Door: Demi Schoonenberg

51798e277efc4597e38aa73dcfc6fd29.jpg

1. The Umbrella Academy

Deze Netflix-original zal je vast niet zijn ontgaan toen die voor het eerst op Netflix verscheen: The Umbrella Academy, gebaseerd op de gelijknamige reeks graphic novels geschreven en bedacht door Gerard Way (die je wellicht ook beter kent als de leadzanger van My Chemical Romance) en

Deze reeks gaat over een groep wezen met superkrachten die als baby werden geadopteerd door een excentrieke miljonair die hen als het perfecte superheldenteam wilde opleiden. Een erg vaderlijke man is hij niet: hij noemt alle kinderen bij een nummer (Number 1 tot en met 7), al krijgen ze wel een naam door hun robotmoeder aangewezen.
Als tieners vochten de wezen al samen tegen criminelen, maar nu ze volwassen zijn hebben ze het contact met elkaar verloren en leiden ze ieder hun eigen leven. Wanneer hun adoptievader overlijdt worden ze weer bij elkaar gebracht, waarna een reeks gebeurtenissen in gang wordt gezet waardoor ze weer aan de bak moeten.

Door de geweldige soundtrack met bekende nummers en de humorvolle, maar spectaculaire (actie)scènes is dit een geweldige reeks op in één weekend te bingewatchen (wat ik dan ook heb gedaan). Ook als je niet van superhelden houdt is deze serie een aanrader omdat de personages centraal staan. Gelukkig is seizoen 2 al bevestigd, dus je kan met gerust seizoen 1 kijken wetende dat de cliffhanger op het einde van het seizoen nog een staartje krijgt.

Aanrader voor mensen die houden van: superhelden, humor, actie, dysfunctionele families, geweldige soundtracks, absurde situaties, goede verhaallijnen

334db5ae95ebedffb3d9de72e9af7cdc.jpg

2. Titans

DC comics heeft jarenlang een populaire animatieserie gehad genaamd Teen Titans, maar nu is er ook een liveaction serie op Netflix te zien gebaseerd op de New Teen Titans reeks aan DC Comics graphic novels. De superheldenserie gaat over Robin/Nightwing, Starfire, Raven en Beast Boy.

Dick Grayson, ook wel bekend als Robin/Nightwing, is een voormalig circusartiest die na de dood van zijn ouders werd geadopteerd en getraind door Bruce Wayne, oftewel: Batman. Als sidekick van Batman stond Dick jarenlang bekend als Robin, maar nu hij als volwassene bij de Detroit Politie zit en zijn eigen superheldenteam leidt probeert hij zijn oude persona te begraven en een nieuwe, Nightwing, aan te nemen. Starfire is een vrouw met veel kracht, maar die lijdt aan geheugenverlies. Raven is een empaat en dochter van een demoon: haar krachten zijn verbonden aan haar emoties. Beast Boy is ten slotte een gedaanteverwisselaar die in een tijger kan veranderen.

Samen vormen ze een superheldenteam en bestrijden ze het kwaad, maar er komt veel meer kijken bij deze serie. Laat je niet afleiden door de ietwat slechte kostuums, maar geef de serie een kans. Seizoen 2 was al bevestigd voordat de serie online kwam, dus de serie gaat nog wel even door.

Een aanrader voor mensen die houden van: superhelden, duistere toon, het Batmanuniversum, actie, bonte kostuums, good vs evil

e25758619750722988cc70e864737fe2.jpg

3. Polar

Deze film is gebaseerd op de gelijknamige webcomic geschreven en geillustreerd door Victor Santos. De Deense acteur Mads Mikkelsen speelt een gepensioneerde internationale huurmoordenaar genaamd Black Kaiser die gedwongen wordt weer actief te worden na een moordaanslag op zijn leven.

Zowel de film als de webcomic zijn gekenmerkt door de gestileerde, maar toch minimalistische stijlvorming en de weinige dialogen. De nadruk ligt op de actie, en gelukkig blinkt deze film daar dan ook in uit.

Een aanrader voor mensen die houden van: goede actie, mooie vormgeving, daden boven woorden, Mads Mikkelsen, films gelijk aan John Wick

47e2d00b6794bff007166fe2886f47b6.jpg

4. Van Helsing

Deze serie loopt al een tijdje, maar is het zeker waard om te noemen in deze Fix Fever. Van Helsing is gebaseerd op de graphic novel reeks Helsing van Zenescope Entertainment. De serie gaat over Vanessa van Helsing, afstammeling van de beroemde vampierjager Abraham van Helsing. Na een coma van drie jaar ontwaakt ze in een postapocalyptische wereld waarin vampiers de macht hebben. Door haar unieke bloed heeft ze de macht om vampieren menselijk te maken, en met dit geheime wapen wordt ze aartsvijand nummer 1 voor de vampiers. Al die tijd is ze beschermt door de marine zodat ze een verzet kan leiden tegen de overheersing van de vampiers.

Zoals je al kan raden heeft deze serie een stoer en sterk hoofdpersonage, en samen met verscheidene andere overlevers gaat ze de strijd aan tegen het bovennatuurlijke. Spanning en actie gegarandeerd! Je kan gelijk lekker doorkijken aangezien er al drie seizoenen op Netflix staan, en het vierde seizoen komt in de herfst op Netflix.

Een aanrader voor mensen die houden van: Stoere vrouwen, vampiers, actie, series-die-een-beetje-op-the-Walking-Dead-lijken

Vergeet ook niet...

  • Als je een fan bent van Happy is er goed nieuws: recentelijk is seizoen 2 op Netflix gezet! Deze serie gaat over een ex-agent die nu huurmoordenaar is en plotseling een eenhoorn begint te zien die alleen zichtbaar is voor hem. Deze eenhoorn vraagt hem bovendien om een meisje te redden die door niemand minder dan de Kerstman is ontvoerd. Absurditeit en droge humor op den top.
  • De jonge tienerheks, Sabrina, heeft ook een tweede seizoen gekregen die nu is te bewonderen op Netflix. Deze serie, die zich afspeelt in dezelfde wereld als Riverdale, zal hoogstwaarschijnlijk nog wel even doorgaan.
  • Gelukkig heeft Netflix de serie Lucifer gered toen die dreigde gecanceld te worden bij een enorme cliffhanger op het einde van seizoen 3, en seizoen 4 is al een tijdje te zien met tien afleveringen op de streamingdienst. Helaas eindigt de serie écht na het vijfde seizoen dat binnenkort wordt geplaatst.
  • Helaas zijn alle Marvel Netflix-originals gecanceld omdat in het najaar Disney, waaronder Marvel nu valt, met een eigen streamingdienst komt: Disney+. Toch kan je op Netfix blijven genieten van Daredevil, Jessica Jones (waarvan recentelijk het laatste derde seizoen op Netflix werd gezet), Luke Cage, Iron Fist en The Defenders.
  • Een tijdje ging deze serie van Netflix af, maar sinds kort is The Walking Dead gelukkig weer gewoon te zien mét seizoen 8. Hopelijk komt seizoen 9 er ook snel op.

 

Welke serie of film kijk jij of wil je nu gaan kijken? Zijn er recente series en films die we zijn vergeten? Laat het weten in de comments!Reacties op: Flix Fever: Comic editie #3

Gerelateerd

Over