Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Thrillers augustus 2016

op 02 augustus 2016 door

Een viertal weken geleden bezorgde Joyce jullie een overzicht van alle thrillers die in juli zouden verschijnen. Ondertussen zijn we augustus en komen er maar liefst 23 nieuwe titels aan ! Ze allemaal lezen is allicht onmogelijk, dus heeft de Club van 10 er een aantal uitgepikt die hier extra belicht worden. De volledige lijst van de verwachte releases vinden jullie onderaan deze blog.

Laten jullie ons weten waar jullie naar uitkijken en welk boek zeker een plekje in jullie boekenkast of op jullie e-reader krijgt ?

Scandinavië

Van de 23 verwachte titels komen er deze maand maar liefst 3 uit Zweden, 1 uit Noorwegen en 1 uit Denemarken. De meeste boeken op zijn naam heeft John Ajvide Lindqvist, een auteur waar je weliswaar van moet houden. Wie allergisch is aan bovennatuurlijke toestanden blijft maar liever ver weg van zijn werk. Elly kan zijn verhalen blijkbaar wel smaken, want zijn ‘Ik zal je altijd vinden’ staat alvast op haar leeslijst. Van Emelie Schepp mogen we deze maand de opvolger van ‘Memento’ verwachten. Wie alvast een recensie over ‘Narcotica’ wil lezen, kan hier terecht. Rebecka Aldén is de derde Zweedse auteur in het rijtje. Haar debuut ‘De achtste doodzonde’ verschijnt bij ons eind augustus, maar zal (op basis van de originele versie) midden augustus al besproken worden in de FB-groep ‘Literatuur uit het hoge Noorden’. Het boek is één van de kanshebbers op een Zweedse thrillerdebuutprijs. De Zweden zijn in de meerderheid, maar met Ingar Johnsrud hebben we ook een Noors debuut. ‘Zij die volgen’ is het eerste deel van een trilogie. Fans van het hoge Noorden kijken hier al een tijdje naar uit. Uit Denemarken tenslotte komt Lone Theils met ‘Fatale oversteek’. Veel moois uit Scandinavië en dus werk aan de winkel voor Greet. 

Verenigd Koninkrijk

Uitsluitende bekende namen van over het Kanaal. Nieuw werk is onderweg van Jane Casey, Mason Cross, Robert Goddard, Val McDermid en Andy McNab. Onze Club van 10 heeft blijkbaar een boontje voor Mason Cross, want zowel Karina als Mariska zijn benieuwd naar zijn nieuwste boek ‘De Samaritaan’. Joyce twijfelt nog, hoewel ze Carter Blake wel een interessant karakter vindt. Elly wil met ‘Na de brand’ graag de nieuwe Jane Casey gaan lezen, een boek waarvan de lezers de cover mochten kiezen. Op Hebban kunnen jullie trouwens een voorpublicatie lezen, gewoon hier klikken.

Verenigde Staten

Niet minder dan 11 titels uit de USA kunnen we deze maand verwachten ! Bekende, maar ook totaal nieuwe namen in het rijtje : Alison Gaylin, John Sandford, Blake Crouch, Ls Hawker, Helen Callaghan, Shannon Kirk, Alexandra Olivia, Sue Grafton, Carey Baldwin, Cynthia Eden en HelenKay Dimon. Joyce kijkt alvast uit naar ‘Lieve Amy’ van Helen Callaghan, een boek dat met een krantenrubriek een originele insteek kent. Karina kan dan weer niet wachten om te beginnen aan ‘Methode 15/33’ van Shannon Kirk. En wat te zeggen van ‘De laatste deelnemer’ van Alexandra Olivia ? Een boek in de stijl van ‘De hongerspelen’ dat al heel wat goeie commentaren kreeg en bovenaan Greets leeslijst prijkt.

Nederland/Vlaanderen

Nederlandstalig werk komt eraan met ‘Mangelvrouw’ van Marion van de Coolwijk, een boek waar Mariska wel wat van verwacht. Wij kijken uit naar haar feedback. En wie waagt zich aan 'Eden' van J. Sharpe (pseudoniem Joris van Leeuwen)? 

Blog geschreven door Greet Braem.

 

Overzicht auteurs, titels en waarschijnlijke releasedata :

Ik zal je altijd vinden, John Ajvide Lindqvist (2 aug)
Na de brand, Jane Casey (2 aug)
De Samaritaan, Mason Cross (3 aug)
Blijf bij me, Alison Gaylin (3 aug)
Eden, J. Sharpe (5 aug)
Het einde van de wereld, Robert Goddard (8 aug)
Doorbreek de stilte, Val McDermid (9 aug)
Explosiegevaar, Andy McNab (9 aug)
Galgenveld, John Sandford (9 aug)
Mangelvrouw, Marion van de Coolwijk (15 aug)
Dark Matter, Blake Crouch (15 aug)
Het verdrinkingsspel, Ls Hawker (16 aug)
Lieve Amy, Helen Callaghan (18 aug)
Methode 15/33, Shannon Kirk (20 aug)
Zij die volgen, Ingar Johnsrud (22 aug)
Narcotica, Emelie Schepp (23 aug)
De achtste doodzonde, Rebecka Aldén (25 aug)
Fatale oversteek, Lone Theils (25 aug)
De laatste deelnemer, Alexandra Oliva (26 aug)
X, Sue Grafton (29 aug)
Ongrijpbaar, Carey Baldwin (30 aug)
Donkere nacht, Cynthia Eden (30 aug)
Achtervolgd door gevaar, HelenKay Dimon (30 aug)



Reacties op: Thrillers augustus 2016

Meer informatie

Gerelateerd