Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Thrillers januari 2017

op 07 januari 2017 door

Kwamen er in december 2016 maar vier thrillers uit, in januari 2017 is het gelukkig een stuk beter gesteld. Er komen er 22 uit. In deze blog lees je naar welke thrillers de We love Crime leden uitkijken.

Justin Cronin brengt op 12 Januari, deel drie uit van de  trilogie rond een post-apocalyptische vampier, De Stad van Spiegels. Karina leidt de Hebban leesclub rond deel twee, De Twaalf , en  is dankzij het eerste deel geinspireerd geraakt om alle delen te gaan lezen. Ter voorbereiding van de release, worden in de Hebban leesclub deel een en twee (her)lezen. Naast Karina kijken ook Fany, Greet en Stéfanie er erg naar uit. De boeken zijn een kruising is tussen een thriller, een sciencefictionroman en een horrorroman. Zoals Greet het mooi zegt, soms moet een mens eens buiten zijn comfortzone lezen en dan is haar heel goed bevallen met deel 1, De Oversteek.

Nog een titel met Spiegels, Stad der Spiegels van Eugen O. Chirovici. Stéfanie doet mee met de AW Bruna blogtour en zal rond 17 Januari ook een blog plaatsen op We love Crime. 

Ook in Januari komt er een nieuw boek van de Engelse Sharon (S.J.) Bolton uit, Kleine Zwarte Leugens. De flaptekst is veelbelovend, "Wat is het ergste wat je beste vriendin je kan aandoen? Het was geen opzet. Een moment van onoplettendheid, een tragisch ongeval – en twee kinderen komen om. Die van jou. ". Sharon Bolton`s eerdere boeken hebben altijd een goed plot en hoge spanning.  Joyce en Karina kijken er dan ook naar uit dit boek te gaan lezen.  

Deel twee van de Atlantis trilogie, Het Virus van A.G. Riddle komt op 24 Januari uit. Quotes ovcer het eerste deel, De oorspirong, waren onder andere "X-Files meet 24" en "Perfectie combinatie van historie en wetenschap". In Het Virus komt Dokter Kate Warner in Marbella tot de gruwelijke conclusie dat de mensheid op het punt van uitsterven staat. Een virus slaat ongekend hard om zich heen. Bijna een miljard mensen zijn er al aan overleden. De laatste hoop is gevestigd op een geneesmiddel. Alleen Kate heeft de sleutel om dit virus het hoofd te bieden. Op Malta wordt een stenen sarcofaag ontdekt uit een prehistorische tijd. Deze schat van Atlantis kan de mensheid redden. Of de ondergang betekenen...Mariska is beneuwd naar deel twee!

Greet kijkt uit naar Alle middelen toegestaan van Jenny Rogneby. Het is het tweede boek in de reeks over Leona, een nogal speciaal hoofdpersonage. De originele Zweedse versie ligt al maanden te wachten bij Greet thuis, Ze gaat proberen het alsnog te lezen voor de Nederlandse vertaling in de winkel ligt. Dot wordt wel lastig, want in tegenstelling tot vele boeken, is de de release met een tweetal weken vervroegd. Jenny Rogneby werkt als criminoloog en is oud-onderzoeker voor de politie. Leona zit in geldnood, schuldeisers achtervolgen haar en ze besluit een plan te maken om aan geld te komen. Maar zonder betrouwbare medestanders lukt de overval op een geldtransport nooit. Maar hoe vind je die zonder zelf ontdekt te worden?

Na de fantastische reeks De Noordzeemoorden, maakt Isa Maron in Januari een uitstapje naar uitgeverij Quasis met het korte verhaal, Spiegeling. Quasis Uitgevers publiceert boeken in de fantastische genres: fantasy, sciencefiction, bovennatuurlijke thriller en horror. Binnen deze genres wil Quasis verrassend en anders zijn. Het korte verhaal draait om de feit als het verleden je achtervolgt. Een tijdreiziger doet onderzoek naar de Nederlandse koninklijke familie en de moorden die rond de troon zijn gepleegd. Hij blijkt een groot belang te hebben. Maar hij is niet de enige. Er zijn meer spelers bij betrokken....Elly, Fany, Joyce en Wendy zijn benieuwd en gaan het verhaal zeker lezen. Alle eerdere boeken en verhalen vielen zeer in de smaak. Wendy is benieuwd hoe Isa een verhaal in 40 bladzijdes stopt.

Fany mag Ten westen van de vrijheid van Thomas Engström, welke op 12 Januari uitkomt, als voorpublicatie lezen. Het boek is deel een in Het Ludwig Licht kwartet, de nieuwe spionagethrillersensatie uit Zweden, waarin de lezer kennismaakt met ex-CIA-agent Ludwig Licht, barkeeper en problem solver. Een goed boek voor wie nog inspiratie zoekt voor de landenchallenge, want het boek speelt zich voor een deel af in Marrakech, Marokke in 2011 en Berlijn, Duitsland. In een kapperszaak in Marrakech worden drie Amerikaanse burgers bruut geëxecuteerd. Een week later belt een Amerikaanse vrouw de ambassade in Berlijn met meer informatie. De CIA-top in Berlijn vangt het bericht op en vermoedt een groot complot. Oud-agent en -spion Ludwig Licht wordt ingeschakeld om de vrouw op te sporen, en daarmee begint de jacht op Amerika’s gezworen vijanden.

Op 17 Januari komt Waar is ze? van Alex Marwood uit. Een grote mediacampagne van Meulenhoff Boekerij met gepersonaliseerde vooruitleesexemplaren met de naam van recensenten of bloggers gedrukt op de cover. Bijvoorbeeld: "Soraya, waar ben je?". Wendy, Joyce en Elly zijn daarom erg nieuwsgierig. Is het één van de hypes of een topper. Het verhaal doet het aan de verdwijning van Madeleine McCann denken. Een driejarig kind verdwijnt uit een vakantiehuis.  Wendy is benieuwd hoe de onderhuidse spanning beschreven wordt.  

Elly kijkt uit naar Besmeurde sneeuw van Christoffer Carlssen, welke 17 Januari uitkomt. Het speelt zich af in Stockholm en het verhaal over extremistische groeperingen en wetenschappers trekt haar wel. Ook kijkt ze uit naar Foreign Agent van Brad Thor , omdat er geschreven wordt dat het de beste thriller van het jaar is, ook wil ze graag een Engels boek lezen.  Nog nooit schreef Brad Thor een actueler boek. In Washington breekt paniek uit: hoe is het mogelijk dat de informatie over de geheime missie is uitgelekt? Scot Harvath - half spion, half commando - wordt ingeschakeld om antwoorden te vinden. Zijn koortsachtige zoektocht brengt hem van Molenbeek in Brussel naar kraakpanden in Berlijn en van villa's in Beieren naar stof ge dorpjes in door IS bezet gebied.

In Januari en wel op de tiende komt Chaos van Patricia Cornwell uit, het vierentwintigste deel met Kay Scarpetta in de hoofdrol. Het is de best verkochte thriller serie ooit en Mariska heeft ze allemaal gelezen en gaat ook zeket Chaos lezen. De hype rond Patricia Cornwell  is over zijn hoogtepunt en men vraagt zich hardop af of het geen tijd wordt om te stoppen met Kay Scarpetta. Hopelijk bewijst Patricia Cornwell met Chaos het tegendeel. De flaptekst klinkt alvast spannend:  "Een jonge vrouw die overlijdt tijdens een fietstochtje langs de rivier de Charles. Geen natuurlijke dood, concludeert Kay Scarpetta. Er is blijkbaar een verband met de vele gedichten, opgestuurd door een zekere Tailend Charlie. Maar deze stalker is op geen enkele manier te traceren. Scarpetta's eigen geloofwaardigheid en professionaliteit komen onder vuur te liggen."

Zie hieronder de complete release lijst voor Januari 2017. Ter inspiratie voor de landenchallenge van Hebban Reading Challenge 2017 is het land waar het boek zich afspeelt tussen haakjes vermeld (zover bekend).

2 Januari
Spiegeling - Isa Maron
3 Januari
Verborgen dreiging ; Getuige als doelwit (2-in-1) - HelenKay Dimon Lisa Child (Amerika)
Gevallen - Carey Baldwin (Amerika)
9 Januari
Troebel water - Belinda Aebi (België)
10 Januari
Kleine zwarte leugens - Sharon (S.J.) Bolton (Groot-Britannië)
Chaos - Patricia Cornwell (Amerika)
Offer voor een verloren zaak - Hugo Luijten (Duitsland)
12 Januari
De kouwe ouwe - Martijn Haas Vico Olling (Nederland)
Ten westen van de vrijheid - Thomas Engström (Marokko, Duitsland en Amerika)
De stad van spiegels - Justin Cronin 
13 Januari
Alle middelen toegestaan - Jenny Rogneby (Zweden)
14 Januari
Foreign Agent - Brad Thor (Amerika en België)
Dolk van Sparta - Nicholas Guild (Griekenland)
16 Januari
Perfectie - Laura Lippman (Amerika)
17 Januari
Besmeurde sneeuw - Christoffer Carlsson (Zweden)
Boek der spiegels - Eugen O. Chirovici Eugene Chirovici (Amerika)
Dochters van anderen - Amy Gentry
Vertrouw niemand - Jayne Ann Krentz
Waar is ze? - Alex Marwood (Groot-Britannië)
24 Januari
Het hart van het kwaad - Luca D'Andrea (speelt zich af in de Alpen, niet duidelijk welk land)
Atlantis-trilogie 2 - Het virus - A.g. Riddle (Spanje)
26 Januari
Dubbel leven - Axel de Vos (o.a. Nederland)
De onderkoning van Indië - Tomas Ross (Nederland en Indonesië)

 



Reacties op: Thrillers januari 2017

Meer informatie

Gerelateerd