Inhoudsopgave

op 31 december 2018 door

Inhoudsopgave Scifi & Fantasy Club


Awards


Boekbesprekingen: Duorecensies

Twee van ons lezen een boek en gaan met elkaar in gesprek over hun leeservaring. Is het boek de moeite waard?


Boekbesprekingen: Genre Melanges

Enkele lezers van twee of meer Hebban Clubs lezen hetzelfde boek en beoordelen of het een goede melange van genres is.


Boekbesprekingen: Het Oordeel

Drie of meer lezers vellen Het Oordeel. Móét je dit boek lezen? Of kun je het beter niet kopen?


Boekbesprekingen: Hot or Not

Voor de redactionele Hot or Not-artikels lezen vijf van ons de nieuwste boeken om er vervolgens een keihard oordeel over te vellen: Hot, or Not?


Boekbesprekingen: Individueel

In deze reeks bespreekt een clublid een (nieuw) boek uit een reeks.


Boeken in Beeld

Welke verfilmingen van boeken uit onze genres draaien binnenkort in de bioscoop of zijn te zien op Netflix?


Boekentips

Durf je aan de hand van een paar woorden een boekentip van ons te krijgen?


Boek versus...

Serie


Film


Buitengewoon

In de rubriek Buitengewoon kun je kennismaken met boeken die in twee genres vallen.


Club van Toen

In 2017 vertelden we jullie elke maand in de Club van Toen welke herinneringen we hebben aan lezen en welke boeken uit onze jeugd ons het meest zijn bijgebleven.


Evenementen

Af en toe doen we verslag van evenementen die we bezocht hebben. Wil je weten welke evenementen je er nog aankomen? Bekijk onze evenementenkalender.


Fantastische beesten en waar ze te vinden


Flix Fever

Lang leve Netflix! In de serie Flix Fever zetten we op een rijtje welke op boeken gebaseerde sciencefiction-, fantasy- en horrorfilms en -series je niet mag missen.


Genres

In deze artikelreeks duiken we in een subgenre. Wat maakt dit subgenre bijzonder en welke boeken moet je gelezen hebben?


Interviews


In de ban van...

De leden van de Sciencefiction- en Fantasyclub hebben natuurlijk hun favoriete schrijvers. In deze artikelsreeks vertellen wij van wie wij in de ban zijn.


Klassiekers

Ook in onze genres zijn er natuurlijk veel klassiekers. We zetten er enkele voor je op een rijtje.


Leesclubs

In onze Leesclubs lezen we samen een boek en delen we onze leeservaringen op deze Spot. Elke maand lezen we samen een klassieker: een bekend genreboek dat minimaal tien jaar geleden gepubliceerd werd. Om het nieuwe boek te kiezen houden we een poll waarbij je kunt stemmen op een van de drie of vier boeken uit het genre dat die maand centraal staat.


Lezen voor de lijst

Voor liefhebbers van verbeeldingsliteratuur kan het lastig zijn om leuke boeken te vinden die gelezen mogen worden voor de literatuurlijst. Wij zetten een aantal boeken op een rijtje waar jij én je docent blij van worden.


Magic Monday

Elke maand bespreken we een magische boekenwereld.


Magische 7

In deze maandelijks artikelreeks zetten we 7 magische volken, gebeurtenissen of boeken op een rijtje, van draken tot dwergen.


Magische bibliotheken

Bibliotheken zijn magische plekken voor elke boekenliefhebber, maar sommige zijn net wat bijzonderder dan andere. In deze minireeks vertellen we je over bijzondere bibliotheken uit de fantasyboekenwereld.


Nieuwe boeken / In de kijker

Welke nieuwe boeken mag je niet missen?


Overig


Quizzen


Reading Challenge 2017


Reading Challenge 2018


Thema-artikels


Themaweek Kinderboekenweek 2017 - Gruwelijk eng

In 2017 was de Kinderboekenweek Gruwelijk Eng. Griezel je mee?


Themamaand Nederland Leest Oktober 2017 - Robotica

In 2017 was 'Robotica' het thema van Nederland Leest. Wij doken in de stellingen over dit onderwerp, lazen het geschenkboekje Ik, robot van Isaac Asimov en verzamelden natuurlijk de leukste verhalen over robots en AI's.


Themaweek Week van het Beeldverhaal

Van 28 juni tot en met 4 juli 2017 was het op We Love Fantasy de Week van het Beeldverhaal. Tijdens deze week stonden strips en graphic novels met een fantastisch tintje centraal op onze Spot.

Undercover / Cover-up / Uncovered

Wat als je de cover van een boek niet kon zien? Wat als je alleen de achterflaptekst mocht lezen? Welk boek zou je dan kiezen?


Wat als je alleen de cover van een boek kon zien? Wat als je de achterflaptekst niet mocht lezen? Welk boek zou je dan interessant vinden?


Benieuwd geworden naar de boeken uit onze Undercovers en Cover-ups? Kom er in deze reeks achter of het boek dat je blind koos echt iets voor jou is.


Verhalenwevers

Verhalenwevers biedt een podium aan talent van eigen bodem. Om de week weeft een Nederlandse of Vlaamse auteur een stukje aan dit vervolgverhaal. In een wereld waarin metaal verdwenen is en hout leeft is een moeder op zoek naar haar zoon en is een man met een stenen hart tot alles bereid om de macht te grijpen.


Wat lees je na...

Kun je geen genoeg krijgen van een bepaalde boekenserie en ben je op zoek naar een boek dat erop lijkt? Wij laten je zien wat je volgende favoriet zou kunnen worden.


We Love Fantasy gaat op vakantie en neemt mee... (zomer 2017)

De zomer, dé tijd van het jaar waarin je lekker veel tijd hebt om te lezen. Wij vertellen welke boeken wij meenemen op vakantie.Reacties op: Inhoudsopgave

Meer informatie