Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blind date met een biebboek

op 26 juli 2017 door

Als je voor de kasten met boeken staat bij de bieb heb je niet eens in de gaten wat er allemaal precies staat. De medewerkers zijn zo attent geweest om in ieder geval een indeling te maken op genre. En zo sta je als bieb bezoeker tussen meters boeken, en wat pak je dan al snel? Een boek van een schrijfster die je al kende, of een titel van het beruchte NTL lijstje. Zo zielig voor al die boeken die niet zo’n bekende schrijfster hebben, of die (bijna) nooit op een NTL lijstje komen. Wij besloten er iets aan te gaan doen!

- door Marieke -

Plan: Ga naar de bieb, trek een willekeurig boek van de plank, neem het mee naar huis, lees het en schrijf een blog. Eitje toch?

Helaas was het zo makkelijk nog niet. Want eenmaal voor een kast springen de bekende schrijfsters er bijna uit, daar staan er toch best veel van op een rijtje. Helemaal blind gekozen is het dus niet, maar ik vond een boekje met een hart en pijltje icoon met de titel “droomeiland”. Bingo, blind bieb boek in the pocket.

Het boek

Droomeiland van Tracey Garvis Graves blijkt een tweede deel te zijn. Het eerste deel heet Gestrand en heeft als toneel hetzelfde eiland, maar daar kwam ik pas gedurende het lezen van dit boekje achter.

Owen is rijk, maar is het zat. Iedereen wil maar geld van hem en al die luxe hoeft niet meer. Hij reist af naar de Malediven om tijd door te brengen op een onbewoond eiland. Eenmaal per maand wordt hij bevoorraad en af en toe reist hij voor een korte stop mee terug naar het vaste land. Het bevalt hem maandenlang goed, maar hij verlangt ook naar gezelschap. Hij vindt dat in Calia en haar broer, zij gaan met hem naar het eiland. Dan slaat het noodlot toe.

Het verhaal wordt verteld door Owen. Hij is thuis bij TJ en Anna. Ik had dus geen idee wie dat waren, maar zij waren de hoofdpersonen uit deel 1. Hun verhalen hebben een verbintenis doordat ze op het zelfde eiland hebben geleefd. Owen vrijwillig, maar TJ en Anna onvrijwillig. Waarom Owen nu het verhaal aan hun vertelt wordt later in het boek duidelijk.

Feelgood?

Het is ook niet direct een feelgood boek. Het is mooi om te lezen hoe Owen zich weet te redden op het eiland. En ook na de komst van Calia en James is het een leuk verhaal. Owen en Calia hebben een kortstondige liefdesavontuur, totdat er iets ergs gebeurt en ze het eiland verlaten.
Dan wordt de relatie met Anna en TJ duidelijk. Owen moet nog iets afsluiten en wil dat met TJ doen. Het verhaal van Owen wordt afgesloten en het krijgt een feelgood einde.

Mijn mening

Het is geen standaard feelgood boek. Het is ook niet zo dik, 150 pagina’s (plus achterin nog de eerste twee hoofdstukken van Gestrand). Het is wel vlot geschreven en met Owen die zijn verhaal vertelt is het een leuk perpectief. Het leest makkelijk, als lezer voel je dat er iets verborgen zit in het verhaal en de nieuwsgierigheid neemt toe. Heel spannend is het niet, maar de wens om te weten hoe het afloopt wordt precies genoeg gevoed om door te lezen.

Voor mij geen topper, maar een lekker boek dat zich toch zeker tot feelgood mag rekenen, juist omdat het net even anders is dan een standaard romantisch boek. Voor geïnteresseerde lezers raad ik aan om eerste Gestrand te lezen, ik denk dat dit boek dan meer zal aanspreken.



Reacties op: Blind date met een biebboek

Meer informatie

Gerelateerd