Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De boekenkast van Helma

op 23 september 2017 door

Ik heb geen boekenkasten in mijn woonkamer. Maar dat betekent niet dat er geen boeken staan. Of liever gezegd in grote stapels liggen. Op de kast die de keuken van de woonkamer scheidt liggen de boeken die op de nominatie staan om binnen afzienbare tijd gelezen te worden. Dan ligt er standaard naast mijn laptop op de eetkamertafel in de woonkamer een stapeltje boeken, dat wel al gelezen is maar waar ik nog een recensie over moet schrijven. Gelukkig hebben we deze tafel niet nodig om aan te eten, omdat we dat altijd aan de tafel in onze woonkeuken doen. En ook als er vrienden op bezoek komen blijft de keuken de plaats waar iedereen het liefst zit. Verder slingeren de boeken die ik op dat moment lees rond in de keuken, bij de bank en naast mijn bed.

De boekenkasten staan in onze logeerkamer, die we inmiddels hebben omgedoopt tot bibliotheek omdat familie en vrienden altijd wel even mijn boekenkasten induiken om weer een stapeltje boeken mee naar huis te nemen. Behalve een paar Billy boekenkasten van Ikea heb ik nog een paar kasten die van het ene huis naar het andere zijn meeverhuisd en totaal niet bij elkaar passen, maar als boekenkast nog prima hun werk doen. En ach, het staat verder niet in het zicht, en ondanks dat het een beetje een samenraapsel van verschillende stijlen is voldoet het nog prima.

b1bbe51cda18efa43732447e5a74f29c.jpg

Nog niet zo lang geleden heb ik alle boeken opnieuw gesorteerd en op achternaam van de auteur gerangschikt. En dat zag er prachtig gestructureerd uit en ik was ook helemaal trots op mezelf. Maar helaas, met alle nieuwe boeken die ons huis weer binnen zijn gekomen en geleende boeken die weer teruggebracht werden is er nog maar weinig van die alfabetische volgorde over. De boeken stapelen zich weer op voor andere boeken, omdat er niet voldoende ruimte is om er nog een boek tussen te plaatsen. En ook op andere plaatsen vormen zich stapels boeken die daar eigenlijk helemaal niet horen te staan. Dus langzamerhand is het weer een grote ongeorganiseerde boekenbende. En ik ben bang dat dat voorlopig weer zo blijft. Want ik besteed mijn tijd nu eenmaal veel liever aan al die boeken die nog gelezen moeten worden. En pas als die allemaal uit zijn, wordt het weer eens tijd om me om de alfabetische volgorde te bekommeren.

 

 

 



Reacties op: De boekenkast van Helma

Meer informatie