Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

#LEESUITEIGENKAST - Onze verlanglijstjes

op 24 september 2017 door

Heel wat bladzijdes zijn al omgeslagen en heel wat ongelezen boeken hebben eindelijk de stap mogen maken naar de kast met gelezen boeken. Met pijn in ons hart hebben we met grote omwegen de boekwinkels vermeden, stonden we met tranende ogen voor de bibliotheek om toch niet naar binnen te gaan en hebben we onze grote blauwe vriend uit onze favorieten verwijderd (voor deze maand in ieder geval). Op een aantal uitzonderingen na hebben we ons heel goed ingehouden wat betreft geen nieuwe boeken kopen, maar dat betekent natuurlijk niet dat we geen verlanglijstjes hebben! Kijk je mee? 

7e1c961802ce351101481e85dd83f059.jpg

Het doel van de maand september was om onze NTL-stapels flink te laten slinken en om enkel boeken uit onze (digitale) boekenkast te lezen. Dit houdt dus ook in dat we geen boeken mochten kopen. Maar we zijn natuurlijk geen echte boekenliefhebbers als er niet altijd een verlanglisjtje op ons ligt te wachten, dus vandaag mogen we even vooruitkijken naar oktober en dromen over alle boeken die we dan zullen gaan aanschaffen. Onze vingers (en portemonnees) beginnen al te jeuken.

Marleen: Natuurlijk zijn er altijd boeken op mijn lijstje die ik graag aan mijn verzameling zou willen toevoegen, maar ik denk niet dat ik op 1 oktober gelijk naar de boekwinkel ga rennen. Sowieso wil ik eindelijk de korte verhalen in The Lunar Cronicles gaan lezen. Het liefst had ik Alle sterren van Marissa Meyer al in augustus gekocht, maar ik had nog zo'n enorme ongelezen stapel dat ik besloot te wachten tot oktober. Ik ben ook nog heel erg nieuwsgierig naar Brieven aan de duisternis van Brigid Kemmerer en het duurt zo lang voordat het boek bij de bibliotheek ligt, dat ik 'm zelf maar ga aanschaffen. Daarnaast zullen De royals: verleiding van Erin Watt en Levensbloed van Gena Showalter ook wel in mijn (digitale) mandje zullen belanden. Verder hoop ik vooral door te gaan met het lezen van alle toffe boeken in mijn kast. 

Sanne: Oké, ik geef toe. Van zo'n maand afkicken word je hebberig. Ik heb al een lijstje klaar staan met boeken die gaan verschijnen, en een boek heeft de tag "kopen met prio" gekregen. In oktober verschijnt Zeven stenen van Diana Gabaldon. Nog nooit eerder vertaalde korte verhalen voor fans van de Reiziger-serie; die moet ik hebben! En verder zie ik het wel, ik verwacht niet dat ik met lege handen blijf staan in oktober, helemaal niet nu er plek in mijn boekenkast is gekomen!

7e1c961802ce351101481e85dd83f059.jpg

Nathalie: Ondanks dat er nog heel veel leuke boeken uitkomen en in de boekhandels liggen heb ik momenteel niet echt een wensenlijstje. Na deze maand ben ik me bewuster geworden dat ik zelf best veel ongelezen boeken heb liggen. En op het boekenfestijn had ik toch ook weer vijf boeken geshopt. De teller begint weer opnieuw voor mijn gevoel en ik ga er mijn eigen challenge van maken om in 2018 te beginnen met een boekenkast van maximaal 100 ongelezen boeken.
Maar als ik er tegenaanloop, Een bijzonder jaar van Lori Nelsan Spielman heeft me nieuwsgierig gemaakt naar meer boeken van haar. En ik wil wel weer eens een Jojo Moyes lezen (oh ja; Een leven na jou staat nog ongelezen in mijn kast).
Ik kijk wel heel erg uit naar Café zon + zee van Jenny Colgan, maar die komt pas in januari 2018 uit. Nog tijd genoeg daarvoor om alsnog mijn boekenkast leger te lezen.
Maar mij kennende komen er in oktober vast wel weer nieuwe boeken bij in mijn boekenkast…

Marieke: Wensen voor oktober? Nee, geen wensen. Op 1 oktober mag mijn tas met boekfestijn boeken uit de meterkast, en dan ben ik gelijk voorzien voor een tijdje.

Ik heb nog drie recensieboeken liggen, en twee ebooks om te lezen en een recensie bij te schrijven. Van de bieb liggen er ook nog vier boeken in huis. Misschien moet ik september nog maar even oprekken en eerst lezen wat er nog ligt.
Maar daarna wil ik bij de bieb bestellen:
- Het bijzondere leven van Martha Vondeling Caroline Wallace
- Water voor de olifanten - Sara Gruen

Diana: Ik ben eigenlijk nog niet echt bezig geweest met mijn verlanglijst voor oktober. Wel heb ik verlekkerd naar heel veel boeken gekeken. Ik koop in oktober sowieso Iko van Marissa Meyer, Iskari van Kristen Ciccarelli en De slaapster en de spintol van Neil Gaiman. Ook koop ik het boekje Haak je eigen kerststal want ik hoop volgend jaar mijn kerststal voor op kantoor klaar te hebben. Verder heb ik nog geen boeken op het lijstje staan, maar mij kennende verandert dat snel gedurende de maand...

Renate: Doordat de leesuiteigenkast niet zo is gegaan als gehoopt ga ik daar gewoon in oktober mee door. Wel hoop ik dat het ingepakte boek wat ik voor mijn verjaardag heb gehad het boek is van Jo NesboDe dorst, mag ik pas in oktober uitpakken van mezelf dus dan weet ik het pas echt zeker. Ook ga ik zeker een bezoekje aan de bieb brengen want dat was ook echt wel afkicken.

7e1c961802ce351101481e85dd83f059.jpg

Helma: Eigenlijk heb ik voor oktober maar één wens en dat is het nieuwste boek van Dan Brown: Oorsprong. Dat is natuurlijk geen feelgood, maar ik weet dat ik me er wel heel feelgood van ga voelen als ik het boek in huis heb. Helaas hoef ik op 3 oktober mijn wekker niet vroeg te zetten, want het ontbijt met Dan Brown is aan mijn neus voorbijgegaan.

Ik heb nog een paar recensieboeken liggen, dus die moeten eerst gelezen worden en verder hou ik me de komende maand in, want ik heb met de veertien boeken die ik van de Big Book Bonanza heb meegenomen wel een heel erge voorsprong genomen op de komende maand. Oké, ik heb er een joker voor gebruikt, maar toch voel ik me diep vanbinnen wel erg schuldig dat ik de uitdaging om geen boeken mee te nemen niet heb kunnen weerstaan. Dus het grote kopen begint waarschijnlijk pas weer in november. Dan kan ik voor mijn verjaardag boekenbonnen en boeken vragen en kan ik me zonder schuldgevoel weer te buiten gaan aan al die mooie boeken die nog op mijn verlanglijstje staan.

Janneke: Het lezen uit eigen kast bevalt me eigenlijk wel! Dus ik ben van plan om daar in oktober gedeeltelijk mee door te gaan, want er staat nog genoeg, zowel in de fysieke kast als in de digitale. Daarnaast heb ik nog een recensie-exemplaar liggen voor oktober namelijk Dicht bij jou van Jojo Moyes en ga ik met Marleen Geachte Mr. Knightley lezen voor de buddyread! Ook ben ik deze maand naar het boekenfestijn geweest (met de joker natuurlijk) dus ik kan voorlopig wel even vooruit zonder meteen nieuwe boeken te gaan kopen. Alhoewel al deze voornemens ook als sneeuw voor de zon kunnen verdwijnen zodra we weer 'mogen' haha! 

Lore: Het lezen uit eigen kast is ook mij heel goed bevallen. Ook bij mij zal hier dus nog een vervolg aan komen. Ik ga mij nog zeker tot december 2017 proberen in te houden, toch staan er een paar boeken op mijn verlanglijstje die ik natuurlijk ga kopen! Allereerst staat Veel liefs, Lara Jean op mijn lijstje. De nieuwe reeks van Audrey Carlan lijkt me ook heel leuk, alleen is dit nog eerder een twijfelgeval of ik ze wel meteen koop omdat er andere zijn die hoger op het lijstje staan. Op 1 oktober zal wel meteen Verraad van Erin Watt gepre-orderd worden, dit boek wil ik zo snel mogelijk hebben! Voor de rest staan er niet veel boeken op mijn lijstje. Wie weet lukt het wel om het hierop te houden voor heel oktober, en verdere maanden. 

Mandy: Ik sluit me aan bij de meesten hierboven mij, deze maand bevalt erg goed! Ik heb meer boeken uit eigen kast gelezen, dan dat ik heb gekocht deze maand (4 tegenover 2), dus dat is heel positief. Ook ik verleng deze maand nog even, zodat die hoeveelheid ongelezen boeken in de kast steeds een stukje kleiner wordt. Het scheelt voor mij ook dat ik nog geen wensen heb voor oktober, op één boek na. Ik zag gisteren een plaatje voorbij komen van Het klaprozenjaar van Corina Bomann. Die cover en de schutbladen, wow! Klaprozen zijn mijn lievelingsbloemen, dus voor het mooie moet deze gewoon in mijn kast komen te staan! Maar verder ga ik alle bezoekjes aan boekhandels en bibliotheken nog even afslaan, want het geeft wel een lekker opgeruimd gevoel dat lezen uit eigen kast. 

7e1c961802ce351101481e85dd83f059.jpg

Heb jij al een verlanglijstje voor oktober? Laat ons weten wat je als eerste wilt gaan kopen of lenen.



Reacties op: #LEESUITEIGENKAST - Onze verlanglijstjes

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lori Nelson Spielman

Lori Nelson Spielman

Lori Nelson Spielman woont met haar man in Michigan. Haar debuut Een bijzonder j...

Jojo Moyes

Jojo Moyes

Jojo Moyes (1969) is een Britse romanschrijfster en journaliste. Haar eerste boe...

Jenny Colgan

Jenny Colgan

De Engelse bestsellerauteur Jenny Colgan is geboren in Schotland en heeft i...

Audrey Carlan

Audrey Carlan

Audrey Carlan schreef al meerdere succesvolle, hotte series, waaronder de Fallin...