Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Omarm de lente met deze boeken

op 22 maart 2018 door

Twee dagen geleden was het eindelijk zover. De lente brak aan in Nederland. Het begon goed. De eerste lentedag was het bijna de hele dag zonnig in heel Nederland. Nu is het weer grijs en grauw. Mooi moment om een paar heerlijke lenteboeken met jullie te delen. Want we kunnen ook zelf de lente in huis halen toch?

- Door Diana -

Lentekriebels - Milly Johnson

Lou zit vast in een verstikkend huwelijk. Ze spreekt haar beste vriendin niet meer, negeert de avontuurtjes van haar man en zet elke avond braaf het eten op tafel. Zelfs haar verlangen naar een kind is door haar man in de kiem gesmoord. Maar als ze op een dag een artikel leest over het opruimen van je huis, beseft ze dat het tijd wordt voor een voorjaarsschoonmaak.
Lou komt al snel tot de conclusie dat de wrakstukken van haar leven nooit zullen passen in een rol vuilniszakken: ze zal groter moeten denken. Daarom roept ze de hulp in van Tom Broom, de plaatselijke verhuurder van afvalcontainers. Als hij de container persoonlijk af komt leveren, nemen Lou's lentekriebels pas echt een vlucht.

Duingras - Jackie van Laren

Wende Freriks staat op een keerpunt in haar leven: ze is gestopt met haar opleiding en is totaal onverwacht gedumpt door haar vriend. In een opwelling boekt ze twee weken vakantie op een Waddeneiland, om het einde van haar relatie te verwerken en te bedenken wat ze nou eigenlijk wil met haar leven.
In Grote Vis, de enige strandtent op het eiland, raakt ze aan de praat met de eigenaar Axel en zijn beste vriend Vincent. De twee zijn tegenpolen: zo vrolijk en flirterig als surfer Vincent is, zo serieus en ontoegankelijk is Axel. Nu ze er toch is helpt Wende de twee her en der met een klusje, en al snel komt ze er dagelijks, raken ze echt bevriend en lijkt haar oude leven heel ver weg. Behalve oprechte vriendschap voelt Wende ook iets anders voor de stugge Axel, al wil ze daar nog niet te veel over nadenken nu haar nieuw verworven vrijheid net een beetje begint te wennen. Tot haar ex ineens voor haar neus staat en alles op zijn kop zet…

Lenteregen - Marianne Grandia

Als Merle Vroegindeweij 's ochtends voor haar spiegel staat, vindt ze het moeilijk om van de vrouw te houden die haar aankijkt. Onzeker als ze is, werkt ze het liefst alleen thuis, maar vanwege financiële problemen is ze gedwongen om werk buiten de deur te zoeken. Eenmaal aan de slag als secretaresse geeft ze niet meer dan het hoognodige van zichzelf prijs.
Dankzij een tip van haar collega Kathy vindt Merle een goedkoper huis. Ze houdt haar nieuwe buurman, de pastor Martijn, op afstand, maar hij laat zich niet zomaar afschepen en maakt steeds vaker een praatje. Hoewel ze geniet van zijn gezelschap, houdt Merle rekening met het ergste. Want Martijn weet niets van haar geheimen. Zou hij haar nog steeds leuk vinden als ze hem iets vertelt - of erger nog, hij iets ontdekt - over haar verleden?

Lentekriebels - Anita Verkerk

Karlijn is helemaal verzot op de zomer. Kou en regenbuien vindt ze vreselijk, maar ja... Een tropische vakantie in de winter laat haar budget niet toe, dus zakt ze iedere herfst in een heftige winterdip. Op een gure winterdag krijgt ze een telefoontje van haar zus. Hun vader is tijdens zijn vakantie op Lanzarote van de trap gevallen en het ziet er slecht uit. Helemaal in paniek stapt Karlijn in het vliegtuig naar het zonnige Canarische eilandje...

Een nieuwe wereld - Sarah Lark

Terwijl de Tweede Wereldoorlog door Europa raast, weten de Poolse zusjes Helena en Luzyna hun land te ontvluchten. Ze horen dat een groep jonge vluchtelingen naar Nieuw-Zeeland mag doorreizen en melden zich aan. Maar dan krijgt slechts één zus een visum...
Aan de andere kant van de wereld komt James McKenzie in opstand tegen zijn ouders: hij wil zich als piloot in Europa inzetten. Maar weet deze jonge waaghals wel waar hij aan begint? Het lot brengt deze drie jonge mensen op elkaars pad - en samen vinden ze hun weg in een onzekere toekomst.

Lente in Ravensdale - Kate Fielding

Er zijn grote veranderingen op komst voor dokter Laura Grant, de eerste vrouwelijke plattelandsarts in Hawkshead, een prachtig dorpje in Yorkshire. Haar nieuwe collega Piers Chandler wil zich bewijzen en staat erop de groepspraktijk te moderniseren. Daarmee jaagt hij de inwoners van Ravensdale de stuipen op het lijf. Terwijl Laura probeert de boel te sussen, krijgt ze twee kinderen met een levensbedreigende ziekte onder behandeling. De mogelijke besmettingsbron zou weleens een nabijgelegen opwerkingsfabriek kunnen zijn. Maar wanneer Laura haar verdenking openbaar maakt, stuit ze op een muur van verzet.

Als de lente komt - Gerda van Wageningen

Marthe heeft een nare periode achter de rug, die heel haar leven op zijn kop heeft gezet. Net als ze denkt eindelijk in rustiger vaarwater te komen, ontdekt ze dat haar zoon wel erg graag op gokautomaten speelt. Al snel rijst het vermoeden dat hij het spelen niet laten kan.
Ook blijkt hij te spijbelen en zijn schoolprestaties hollen achteruit. Lukt het Marthe haar zoon de helpende hand te bieden?

Kleine wonderen - Stephanie Knipper

Als opgroeiende zusjes waren Rose en Lily onafscheidelijk, maar in hun volwassen leven verwaterde het contact, omdat Lily niet kon omgaan met de veeleisende opvoeding van Rose' autistische dochter. Wanneer Rose ernstig ziek wordt, moet Lily terugkeren naar de bloemkwekerij van de familie en moet ze de angst die haar wegdreef onder ogen gaan zien.

Lente-serie - Virginia Andrews

De Lente-serie vertelt het levensverhaal van het vroeg volwassen meisje Jordan March, die een allesvernietigend geheim ontdekt, waardoor haar familie nooit meer dezelfde zal zijn.
De Geheimen-serie gaat over Karen en haar dochter Alice. Alice ontdekt dat de waarheid rond haar moeder, die in een psychiatrische inrichting zit, anders is dan ze ooit had kunnen denken.

Armen vol rozen - Nora Roberts

De vriendinnenreeks Mackenzie, Emma, Lauren en Parker zijn al vriendinnen zo lang ze zich kunnen herinneren. Met z’n vieren runnen ze Vows-wedding planners. Elke trouwdag maken ze tot iets bijzonders: origineel, uniek en onvergetelijk. En ze zijn er zo druk mee dat ze nauwelijks tijd hebben voor de liefde in hun eigen leven. Deel 2 Emma Grant heeft het ontzettend naar haar zin als bloemist bij Vows. Hoewel ze meer dan genoeg aandacht krijgt van mannen, is ze haar droomman, met wie ze nog lang en gelukkig zal leven, nog niet tegengekomen. Maar wacht eens even, misschien heeft ze hem allang ontmoet! Jack Cooke is namelijk niet alleen haar beste vriend, hij is ook nog eens verpletterend knap en gek op haar. Een betere match bestaat niet, toch?. Er is alleen is één probleem: hij is niet een man voor huisje-boompje-beestje. En Emma wil niets liever...

Met welk boek haal jij de lente in huis?



Reacties op: Omarm de lente met deze boeken

Meer informatie

Gerelateerd