Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

YA summer read-a-thon - de terugblik

op 07 augustus 2016 door

Vorige week stond onze page en onze Twitterpagina in het teken van #YASummerreadathon! Wij organiseerden vijf dagen lang een read-a-thon en probeerde zoveen mogelijk te lezen! Samen met leuke en enthousiaste deelnemers spendeerden wij onze dagen tussen allerlei te gekke boeken! Vandaag delen wij een verslag van de hele week! Enjoy! 

Door: Iris en Marleen

Iris: Zelf heb ik niet zoveel kunnen lezen. Het bleek onverwachts een nogal hectische week te zijn en daardoor kon ik niet echt lezen. In totaal heb ik twee en een half boeken gelezen. De eerste was De IJzerproef door Cassandra Clare en Holly Black. Ik liep mooi op schema met het uitlezen van dat boek, ik had het boek namelijk binnen één dag uit. Daarna begon ik aan Anna & de french Kiss. Omdat het zo'n dun boekje was, dacht ik dat ik hem zo uit zou hebben, maar de werkelijkheid was anders. Het lettertype was klein en ik kwam heel moeizaam door het begin. Dit lag niet echt aan het verhaal, maar meer dat ik me niet kon concentreren. Ik heb in totaal twee dagen gedaan over het boek en het einde was absoluut fantastisch. Ik liep hierna wel wat achter op schema. Ik dacht dat in te halen door De koperen Vuist te lezen van Holly Black en Cassandra Clare, maar toen brak mijn oma haar schouder en heb ik de hele dag in het ziekenhuis gezeten. Ik heb dit boek zaterdag alsnog uitgelezen. Ik vond het boek beter dan het eerste deel om eerlijk te zijn. In totaal heb ik dus twee en een half boeken gelezen. Dat is best weinig gezien mijn doel van vijf boeken. De read-a-thon vond ik heel leuk om te organiseren. Ook de artikelen schrijven om met jullie te delen wat ik las en hoeveel ik las per dag vond ik heel leuk. 

Marleen: Ik heb ook niet heel veel gelezen de afgelopen week, maar dit had ik ook verwacht. Ik zit helaas midden in mijn hertentamens dus ik studeerde voornamelijk veel. Wel heb ik Hof van Mist en Woede uitgelezen! Een dik boek van ruim 600 pagina's! En wat een prachtig boek, iedereen zou deze serie direct in huis moeten halen en moet lezen! (O, en herlezen en herlezen!) Daarna kreeg ik Dumplin' binnen, een YA-roman van Moon die vorige week was verschenen. Ik heb het boek niet op vrijdag uitgekregen, dus ik zou zeggen dat ik 1,5 heb gelezen tijdens de read-a-thon. Prima resultaat, gezien mijn verwachtingen!

Ook een aantal lezers deden mee aan onze read-a-thon en Judith (van Biebmiepje) heeft zelfs een verslag op haar eigen blog geschreven (lees m hier!). 

431b344b64c2decc5cd4e4fce35d781a.jpg

388cbf4882bb188c523f8c1ffdfe5f35.jpg

Elke avond kon je op onze page een verslagje lezen van een van ons, maar ook op Twitter werd er actief meegedaan aan de read-a-thon! Uitgever Luitingh Sijthoff deelde verschillende tips voor de verschillende challenges en deelnemers deelden te gekke foto's van de foto-challenges! 

Wij vonden het erg leuk om de read-a-thon te organiseren en werden erg blij van alle leuke reacties! Misschien komt er in de toekomst nog wel een tweede versie van deze toffe leesweek! Zouden jullie dat leuk vinden? Laat het ons weten in de comments! 


Wat vond jij van de read-a-thon? Hoeveel boeken heb jij gelezen?  

Enne, keep on reading! ;) 



Reacties op: YA summer read-a-thon - de terugblik

Meer informatie

Gerelateerd