Advertentie

Bloggen, lezen en meegenomen worden

op 23 maart 2020 door

Ach nee toch, ik heb mijn boekenblog een halfjaar laten versloffen (of, in zekere zin: laten verstoffen). Gelezen heb ik zeker, maar zonder er hier melding van te maken. Geblogd heb ik zeker, maar dan op mijn WordPress-blog en die gaat niet over boeken. Terwijl ik het juist zo leuk vind om mijn enthousiasme te delen.

Gelukkig kan ik het gewoon weer oppakken! Dit is niet de plek om uitgebreid te analyseren waarom ik niet over mijn leesactiviteiten heb geblogd, maar wel om mij voor te nemen weer meer te doen op Hebban dan mijn boekenplanken bijwerken. Hoewel dat natuurlijk ook erg blijmakend is.

Op dit moment lees ik 25 gram geluk, een boek dat al een hele tijd op mijn leeswensenlijst stond. Dierenarts Massimo bekommert zich om een egeltje dat later de naam Ninna zou krijgen en hij wordt geraakt door haar kwetsbaarheid en onschuld. Ik vind het mooi dat ik als lezer iets van hun speciale band mee mag krijgen. 

Meegenomen worden. Voor mij is dat één van de dingen die lezen zo fijn maken. Soms wil ik herkenning vinden, weten dat ik niet de enige ben. Vaker wil ik juist loskomen van mijn eigen ervaring en meegenomen worden in de belevingswereld van de auteur of diens personages. Even weg zijn, andere ervaringen opdoen, geraakt worden, mij verbazen en verwonderen, iets nieuws leren.  

Mooie onderwerpen voor mijn boekenblog!Reacties op: Bloggen, lezen en meegenomen worden

Gerelateerd