Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Medicijn tegen examenstress: boeken!

op 23 mei 2016 door

De zomervakantie komt dichterbij, het schooljaar loopt ten einde en het wordt beter weer! Lekker veel tijd om te lezen tijdens de vakantie! Maar voordat het zover is staan er voor velen van jullie nog examens, tentamens of andere toetsen te wachten. Eerst dus nog flink studeren voordat je je nergens meer druk over hoeft te maken.

Een aantal van ons, de Hebban YA Club van 10, hebben ook examens of tentamens en ook wij kunnen niet wachten totdat we er klaar mee zijn en lekker kunnen gaan genieten. Maar nu zijn wij aan het studeren en komt de stress elke dag een beetje dichterbij! Gelukkig hebben wij een medicijn tegen examenstress, namelijk het lezen van boeken! Tussen het studeren door hebben we af en toe allemaal even behoefte aan een beetje ontspannen en als echte boekenwurmen pakken wij er een boek bij!
Vandaag delen wij de boeken die wij tijdens het studeren ter ontspanning aan het lezen zijn!

Claudia: Ik zit in 6VWO en heb nog een examen biologie en Spaans te gaan. De meeste examens zijn gelukkig al achter de rug, maar deze laatste examens zijn zeker niet minder belangrijk. Om te ontspannen heb ik, gek genoeg, het mega spannende 6e deel van de Frieda Klein serie van Nicci French gelezen. Ook ben ik tussendoor aan het luisteren naar het boek 'Carry On' van Rainbow Rowell. Het is een heerlijk fanatasieboek met ontzettend leuke en grappige personages, waar je je echt even helemaal in kunt verliezen en de examenstress een beetje kunt vergeten.

Marleen: Ik ben tweedejaars rechtenstudent en ik heb in juni 5 tentamens. Hard aan de bak dus! Maar tussen het leren door pak ik er vaak genoeg een boek bij. Tijdens de kleine pauzes die ik neem lees ik kleine stukjes uit Surf het YA Hebban Buzzboek. Daarnaast lees ik ook in Mijn hart en andere zwarte gaten. Als ik deze boeken uit heb, wil ik ook beginnen in List & Leugens. Dat boek ligt al heel lang op mij te wachten en ik wil er echt in beginnen! Genoeg ontspanning voor mij tijdens het studeren! 

Maud: Ik zit nu in 5 HAVO dus zit op dit moment midden in de examens. Maar tussen het leren door vind ik het heerlijk om te lezen. Ik heb in de meivakantie en het begin van de examens Het Spel der Tronen gelezen, een echte aanrader als je geen toetsen hebt. Het is een fantastisch boek maar wel zwaar, vooral in de examens. Ik heb net Fallen uit, dit las al een stuk fijner (stom dat ik zolang wachtte met lezen). En nu het Buzzboek Surf! Heerlijk boek om even te ontspannen.

Tinke: Ook ik zit in 5 Havo en heb nog 3 pittige examens te gaan. Om te kunnen relaxen lees ik op dit moment vooral romantische boeken. Geen ingewikkelde fantasy boeken, maar meer Selectie stijl boek. Lekker kunnen wegzwijmelen en niet te veel nadenken. Ook ik lees het Buzzboek Surf! Je hoeft niet te veel na te denken en je kan gewoon lekker door lezen!

Wat doe jij ter ontspanning tijdens het studeren? Lees je ook een boek? Laat het ons weten in een reactie!



Reacties op: Medicijn tegen examenstress: boeken!

Meer informatie

Gerelateerd