Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Throwback Thursday #3 - Boeken die ik niet zal vergeten

op 11 augustus 2016 door

Alweer een donderdag dus een nieuwe Throwback Thursday! 5 boeken met één ding gemeen. En vandaag is het onderwerp: Boeken die ik niet zal vergeten/die mijn leven hebben veranderd. Het klinkt misschien wel dramatisch, maar zulke boeken heb je erbij zitten! En welk boek heeft jouw leven veranderd?

Geschreven door: Tinke

Boeken kunnen je raken. Misschien ben je wel heel emotioneel en huil je vaak om boeken. Of heb je door dit boek iets nieuws geleerd. Hoe dan ook er zitten altijd wel boeken bij die jouw een andere kijk op de wereld geven. Dat zijn de boeken die je leven veranderen en de boeken die je nooit zal vergeten. Vandaag is het mijn beurt om jullie te laten zien welke boeken mijn leven veranderd hebben en die ik niet meer zal vergeten!

1. Joël - Carry Slee

6b9487057e8c450d4719e62c28c26599.jpgHet boek Joël was voor mij de eerste kennismaking met transgender. Ik was nog best jong toen ik dit boek las. Ik had nog nooit echt gehoord van transgender. Nu kan je je natuurlijk niet meer voorstellen dat iemand niet weet wat transgender is. Ik ken nu nog steeds niet een transgender, maar door dit boek ben ik er meer over dit onderwerp te weten gekomen. En wat mij dan vooral raakte was het niet geaccepteerd worden door je familie. Dat is één van de dingen die ik nooit zal vergeten. Het niet geaccepteerd worden door je eigen ouders. Door Joël heb ik geleerd hoe goed ik het eigenlijk heb. Een les die ik niet snel zal vergeten. 

2. Verwelken - Lauren DeStafano

2f6008ae25292cab5159b64ccadd11a0.jpg Verwelken was mijn eerste echt YA-dystopia boek dat ik heb gelezen. Dit boek heeft de deuren voor mij open gedaan voor de genre YA en dan voornamelijk dystopia. Dit boek is daarom ook heel lang mijn favoriet geweest. Nog steeds vind ik dit boek helemaal geweldig. Het is voor mij echt een grondlegger geworden en de reden dat ik zoveel hou van lezen. Desondanks heb ik geen fysiek exemplaar van dit boek of zelfs het e-book. Toch heeft dit boek mij aangemoedigd om te lezen in het overal. Ookal heb je dyslexie. Lezen is lezen. En lezen voor de lol is veel leuker dan moeten lezen.

3. The Help - Kathryn Stockett

119e7f214ebb638e16fbf94f2669d702.jpgThe Help ookwel een keukenmeidenroman genoemd had al vanaf de eerste pagina mijn volledige aandacht. Eigenlijk is het een roman en meestal lees ik niet van zulke boeken, maar ik maakte een uitzondering. Na het lezen ben ik vrij blij dat ik een aziaat ben. Wat er gebeurd in dit boek is verschikkelijk. Rassenscheiding is verschikkelijk en in dit boek het belangrijkste onderwerp. Van dit boek kon ik echt emontioneel worden. Dit boek heeft mij echt laten inzien hoe belangrijk samenhorigheid is van elke huidskleur en cultuur. Wauw dit was echt een emotioneel boek.

4. De Selectie - Kiera Cass

af72708cc9f10722ef61bc3ad207461a.jpgDe Selectie serie is echt één van mijn favoriete series ever. Ik hou echt van dit boek en van de cover. Ik vind ze zo prachtig, de covers. En dan nog het verhaal van America. Ik vind de personages zo leuk en ik vind Kiera echt top! De Selectie is één van de boeken geweest waar ik met een vriendin de hele dag over kon praten en wat onze vriendschap sterker heeft gemaakt. Beide waren we gek op dit boek. En vandaar dat dit boek erg belangrijk voor mij is en het niet vergeten wordt!

5. Harry Potter - J.K Rowling

Natuurlijk kan Harry Potter niet wegblijven. Het populaire boek van J.K Rowling is ook voor mij belangrijk. En dan met name Harry Potter en de gevangene van Azskaban, mijn favoriete Harry Potter boek. Harry Potter boeken waren eigenlijk voor mij boeken die ik niet per se hoefde te lezen. Maar toen dacht ik nou laat ik het maar een keer lezen. Vanaf dat moment was ik helemaal gek geworden om Harry Potter.  Natuurlijk heb ik ook een pottermore account. Go team Gryffindor! Go team Thunderbird! Nou ik vind Harry Potter echt fantastisch. En zal ik natuurlijk niet vergeten! Zo heb ik altijd gezegd hoe leuk Harry Potter is tegen mijn vrienden. En tot kort wilde ze niks te maken hebben met Harry Potter. Maar na een tijd heeft ze zichzelf ook overgegeven aan Harry Potter. Want Harry Potter wie houd er nou niet van?f83c39ba11b7bcfbad2efaf374a0ff5d.jpg



Reacties op: Throwback Thursday #3 - Boeken die ik niet zal vergeten

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Carry Slee

Carry Slee

Carry Slee (Amsterdam, 1949) is een Nederlandse auteur van voornamelijk Nederlan...

Lauren DeStefano

Lauren DeStefano

Lauren DeStefano (1984) is een Amerikaanse young adult-schrijfster. Ze studeerde...

Kathryn Stockett

Kathryn Stockett

Kathryn Stockett (1969) groeide op in Jackson, Mississippi. Ze studeerde English...

Kiera Cass

Kiera Cass

Kiera Cass is de #1 New York Times bestsellerauteur van de Selection-serie en Si...

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...