Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Throwback Thursday #6/Back2School dag 4 - Boeken uit mijn schooltijd

op 01 september 2016 door

Deze Throwback Thursday valt samen met onze nieuwe Back2School actie, vandaar dat ik in dit artikel beide combineer! Ik ga het vandaag hebben over de boeken die ik las in mijn schooltijd. Deze boeken las ik in groep 7/8 en het begin van de middelbare school.

Geschreven door Claudia K

Achtste-Groepers Huilen Niet - Jacques Vriens

98d3e7cf4b9f09c9b4bb0b201ced387c.jpg

 Dit was een boek dat iedereen in groep acht las. Een fantastisch boek, maar wel erg zielig. Ik heb veel boeken gelezen van Jacques Vriens, maar dit boek was het eerste van hem dat bij me op kwam. Het boek gaat over Akkie, een meisje dat in groep acht erachter komt dat ze leukemie heeft. Dit is erg heftig, niet alleen voor haar, maar voor heel de klas. In dit boek lees je over de strijd tegen een vreselijke ziekte, maar ook over het leven van een groep-achter. Erg mooi geschreven!

Afblijven - Carry Slee

cb6d06e6575e1f4d267083e7de67da56.jpg

Ik denk dat iedereen dit boek wel kent. Ik ben een ontzettend grote fan van Carry Slee, en ik kan zeggen dat ik al haar boeken heb gelezen. Toch heb ik op deze lijst voor het boek Afblijven gekozen, omdat dit het boek was waarmee ik Carry Slee echt leerde kennen. Het boek gaat over Melissa, die mee mag dansen in een videoclip. Ze is ontzettend blij, maar ook erg zenuwachtig. Om haar onzekerheid te verbergen en beter te kunnen dansen, gaat ze pillen slikken. Al snel raakt ze verslaafd, en haar vrienden staan machteloos te kijken. Een erg mooi boek over de realistische struggles van een tiener.

eea5850feaccca319ebdf0cfaa1fea64.jpg

Francine Oomen - Hoe overleef ik ... (serie)

Als ik één serie zou moeten kiezen om mijn schoolcarriere mee samen te vatten, is het de Hoe Overleef Ik serie. Elk jaar kwam er weer een boek uit in deze serie, en ik leefde erg met de hoofdpersoon mee. Zij werd steeds een jaartje ouder, en ik groeide met haar mee. De boeken gaan over Rosa en alles wat ze meemaakt op school, thuis en op vakantie. Bij elk boek staat er een thema centraal, zoals bijvoorbeeld naar de brugklas gaan, of het leven met gescheiden ouders. De personages in de boeken zijn erg leuk en hebben allen een eigen opvallend karakter.

7737f16405cd507b06b21cb5f691153e.png

Pretty Little Liars - Sara Shepard

Mijn middelbare schooltijd staat centraal om Pretty Little Liars. In de brugklas las ik het eerste boek, en ik was meteen verslaafd. Ik las alle andere delen uit deze serie, en toen kwam ook nog eens de tv-serie uit! Het boek gaat over vier vriendinnen op de middelbare school. Hun beste vriendin, Alison, is drie jaar geleden na een slaapfeestje verdwenen. Op een dag ontvangen de vier meiden berichten van een mysterieuze 'A', die alles over hen weet. Zelfs dingen die alleen Alison wist... Al snel denken ze dat Alison de berichten naar hen stuurt, maar is dit ook zo? Een spannend verhaal over het hectische leven in Rosewood, vol geheimen en leugens.

Niki Smit - 100% Nina

b826c4c05aaab4c3cfb960343764f12e.jpg

Dit is echt een meisjesboek, en ik weet nog goed dat ik het een ontzettend leuk boek vond toen ik het voor het eerst las. Het boek gaat over Nina, die verliefd is op Tim. Om hem te veroveren besluit ze bevriend te raken met het populairste meisje van de school, Beverly Anne. Nina's beste vriendin Dille is hier echter helemaal niet blij mee. Al met al een boek over jongens, kleding en glamour.

Welke boeken lazen jullie tijdens jullie schooltijd?



Reacties op: Throwback Thursday #6/Back2School dag 4 - Boeken uit mijn schooltijd

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jacques Vriens

Jacques Vriens

Jacques Vriens ('s Hertogenbosch, 1946) is een van de meest succesvolle Nederlan...

Carry Slee

Carry Slee

Carry Slee (Amsterdam, 1949) is een Nederlandse auteur van voornamelijk Nederlan...

Francine Oomen

Francine Oomen

Francine Oomen vestigde zich na de Design Academy in Eindhoven als zelfstandig i...

Niki Smit

Niki Smit

Niki Smit schrijft kinderboeken. Haar eerste boek 100% Nina verscheen in 20...

Sara Shepard

Sara Shepard

Sara Shepard is een Amerikaanse auteur. Ze schreef onder meer de jeugdboekenseri...