Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

We lezen boeken met een I

op 14 mei 2022 door

Zelf vind ik het altijd heerlijk om lijstjes van boeken met een bepaald thema te bekijken. Zo ook de serie Alfabetlezen bij Fabulous Feelgood. En in het kader van beter goed gejat dan slecht bedacht, zijn wij bij Liefde voor YA met eenzelfde soort serie bezig. Maar dan natuurlijk met YA boeken. 

We zijn bij de I aanbeland. Graag horen we jullie favoriete YA boeken waarvan de titel begint met een I. 

Geschreven door: Maartje

Nederlandstalige boeken

Inktzwart van Patty van Delft is het tweede deel in de Terras Altasserie. Een Fantasy avontuur waar magie en techniek met elkaar verweven zijn.

Ivoren maan van Arienne Bolt. Een zinderende young adult over levenskeuzes en natuurbehoud.

Ivelle van Laura Diane. Groen is angst. Blauw is verdriet. Oranje is blijdschap. In Pagdama vertelt de kleur van je ogen precies hoe je je voelt.

Insula van Maaike de Wilde. De Lage Wereld gaat al twee eeuwen gebukt onder een vloek die een ban heeft gelegd op de magie. Efra Kalan is zestien jaar oud als haar leven van de één op de andere dag op zijn kop staat. Zij wordt door de druïde Cu naar Insula gebracht, de enige plek die nog veilig is voor de duistere koning en zijn sinistere plannen om het gehele continent te domineren. 

33f07f1f28f2edd27960d9d59d81a739.jpeg

Vertaalde boeken 

De erfenis (The inheritance games) van Jennifer Lynn Barnes gaat over een onverwachte erfenis, mooie en raadselachtige jongens en heel veel puzzels. 

Blijf zachtjes bij mij (If you come softly) van Jacqueline Woodson. Een Joods meisje en een zwarte jongen vinden elkaar op school. 

Ik zie je in de kosmos van Jack Cheng. Wat zou jij doen als je alleen woonde met je moeder die soms haar 'stille dagen' heeft en je een iPod de ruimte in wilt sturen om aan buitenaardse wezens uit te leggen hoe we hier op aarde leven?

Ik + Earl + de stervende Rachel van Jesse Andrews gaat over de zeventienjarige Greg Gaines. Hij leidt een onzichtbaar bestaan op school en dat bevalt hem prima. Hij heeft één vriend, Earl, met wie hij films maakt. 
Wanneer klasgenote Rachel leukemie blijkt te hebben, wordt Greg door zijn moeder min of meer gedwongen Rachel bij te staan in deze moeilijke tijd. 

12326c3848b4a3dfd65b886c916a4442.jpeg

(Nog) niet vertaalde boeken

Ice planet barbarians (NA) van Ruby Dixon. Word verliefd op de romance tussen Georgie Carruthers, een mensenvrouw en Vektal, een blauwe alien op een andere planeet. 

Iron Widow van Xiran Jay Zhao. De jongens van Huaxia dromen erover om gekoppeld te worden aan meisjes om de  Chrysalises te besturen, grote transformerende robots die kunnen vechten tegen de buitenaardsen die buiten de Chinese muur op hen azen. Dat de meisjes vaak sterven aan de mentale inspanning van het besturen lijkt niemand erg te vinden. 

The Ivory Key van Akshaya Raman. Magie is het enige dat staat tussen vrede en oorlog. Als de magie op lijkt te raken moeten vier van elkaar vervreemde koninklijke broers en zussen op zoek naar een nieuwe bron van magie om het land te beschermen tegen de invallende troepen. 

I want to eat your pancereas van Yoru Sumino & Idumi Kirihara is een manga over een jongen op de middelbare school die het dagboek van een klasgenote vindt. Hij ontdekt dat ze stervende is.  
5abaf0d3a87b4c730eeffc8d2d753e67.jpeg

I'll be home for Christmas  is een verzameling korte verhalen en gedichten met als thema Thuis, geschreven door verschillende YA auteurs uit het Verenigd Koninkrijk. 

I wish you all the best van Mason Deaver. Als Ben De Backer uit de kast komt als non binair worden zij het huis uitgezet en moeten ze gaan wonen bij hun oudere zus die ze al heel lang niet meer gezien hebben en haar man, die Ben nog nooit heeft ontmoet.

In a perfect world van Trish Doller wordt Caroline’s moeder aangenomen om een oogkliniek te openen in Cairo, Egypte. Dit zorgt ervoor dat Caroline al haar zomerplannen en de plannen voor haar laatste schooljaar aan de kant moet zetten en een heel nieuw leven moet opbouwen in een vreemd land.   
877f97e53ce5954c40dc9755bc744fea.jpeg



Reacties op: We lezen boeken met een I

Meer informatie