Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wednesday's Five #1 - Vijf series die ik nog wil lezen

op 18 mei 2016 door

Vanaf vandaag starten we met een nieuwe rubriek op onze page: Wednesday's Five! Iedere woensdag staat er een nieuw artikel online met een top 5 over verschillende onderwerpen. 
Vandaag trap ik af en ik deel met jullie de vijf YA-series die ik nog heel graag wil lezen! 
Geschreven door: Marleen

Ik denk dat we met zekerheid kunnen zeggen dat het YA-genre grotendeels bekend staat uit series. Vaak trilogiëen maar ook series met zelf 5 of meer boeken! Een aantal bekende series die velen al hebben gelezen zijn natuurlijk de Touching Juliette-serie van Tahereh Mafi, de Hongerspelen van Suzanne Collins, de Divergent-serie van Veronica Roth, de Grisha-serie van Leigh Bardugo, Fallen van Lauren Kate en ga zo maar door! 
De bovenstaande series heb ik allemaal gelezen en wat heb ik genoten van de werelden die de auteurs hebben gecrëeerd! Er zijn alleen nog zoveel andere series met werelden die ik graag wil ontdekken! Hieronder de 5 series die hoog op mijn TBR-lijstje staan! 
(De series staan in willekeurige volgorde!) 

1. De Godinnentest-trilogie van Aimee Carter
Deze serie ben ik al verschillende keren tegengekomen. Nadat ik Marionet van deze schrijfster had gelezen werd ik erg benieuwd naar haar ander boeken. De boeken zijn recent verschenen in een boxset met de drie boeken erin en als ik deze boeken voor een mooi prijsje kan vinden, neem ik ze zeker mee! 

2. De Silber-trilogie van Kersten Gier
Ik kan me nog herinneren dat het eerste boek verscheen en dat ik niet heel enthousiast was. Het verhaal sprak me niet heel erg aan en ik heb ook nooit de moeite genomen om het boek te lezen. Toen deel 2 en vooral deel 3 verscheen en de uitgeverij veel promotie voor de serie maakte werd ik nieuwsgierig. Op een bepaalde manier wekte het verhaal nu wel mijn interesse en sindsdien staat dit boek op mijn lijstje om nog te lezen. Ik moet wel zeggen dat ik de nieuwe druk van deel 1 mooier vind dan de andere cover, dus ik wacht denk ik nog even met de boeken aan te schaffen. Mocht Blossom Books deel 2 en deel 3 ook in de nieuwe cover gieten, denk ik dat ik deze boeken snel aan mijn verzameling toevoeg!      6d46a23cc78e330026d503ce04c4c4d8.jpg








3. Angelfall van Susan Ee
Een tijdje geleden interviewde ik blogger Lisa van Leave No Story Behind (lees het interview hier: https://www.hebban.nl/p/weloveya/nieuws/theeleuten-met-boekblogger-lisa-van-leave-no-story-behind). Ik vroeg haar natuurlijk naar haar favoriete YA-boek en ze zei direct de Angelfall-serie van Susan Ee. Toen het derde boek uitkwam werd ik al nieuwsgierig door de mooie blauwe cover, maar nadat Lisa aangaf dat dit geweldige boeken zijn, staan ze op mijn lijst!

4. Matched-trilogie van Ally Condie 
Eerlijk gezegd trok deze serie mij nooit echt. Toen deze serie net verscheen zag ik hem wel eens voorbij komen, maar ik wilde hem nooit echt lezen. Tot een paar maanden geleden ik in de plaatselijke boekwinkel liep en deze serie zag staan. Ik kocht de boeken samen voor €15,- (!!) en ik begon gelijk in deel 1. Deel 1 was niet heel erg spannend, maar toch ben ik wel nieuwsgierig naar de volgende delen! Toch maar snel gaan lezen!

5. Glazen troon - Sarah J. Maas
In eerste instantie trok dit boek mij niet echt. Het leek me eerder het zoveelste fantasyboek. Begrijp me niet verkeerd, ik vind fantasy leuk, maar het is niet mijn favoriete genre. Toen het eerste boek van haar nieuwe serie uitkwam, Hof van Doorns en Rozen, was ik ook wat terughoudend. Maar lieve hemel, de lovende recensies van het boek vlogen me om de oren! Ik kocht het boek en WAT BEN IK DAAR BLIJ MEE! Wat een prachtig boek en kan niet wachten op het volgende deel (is het al juli?)! Nu ik dat prachtige boek van deze schrijfster heb gelezen, ben ik heel erg benieuwd naar deze serie. Ik heb de eerste twee boeken als e-books gekocht en op mijn e-reader gezet. Deze ga ik absoluut lezen op vakantie en bij terugkomst gelijk deel 3 lezen! 

Dit waren mijn Wednesday's Five! Welke series moet ik volgens jullie absoluut lezen en hebben jullie al een van deze series gelezen? 

Volgende week staat er weer een nieuwe Wednesday's Five voor jullie klaar! 



Reacties op: Wednesday's Five #1 - Vijf series die ik nog wil lezen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Aimee Carter

Aimee Carter

Aimee Carter (1986) is een Amerikaanse young adult-schrijfster. Ze studeerde fil...

Kerstin Gier

Kerstin Gier

Kerstin Gier (1966) is een Duits schrijfster, die ook onder de pseudoniemen Jule...

Susan Ee

Susan Ee

De Amerikaanse auteur Susan Ee is van opleiding advocate, en heeft die func...

Ally Condie

Ally Condie

Ally Condie is een Amerikaanse schrijfster, bekend van haar Matched-trilogie. He...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...