Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

YA summer read-a-thon - wat lezen wij?

op 31 juli 2016 door

Zoals jullie hoogst waarschijnlijk al weten, organiseren wij van 1 augustus tot en met 5 augustus de YA summer read-a-thon! 5 dagen lang zo veel mogelijk boeken lezen als je maar kunt met challenges. Maar welke boeken moet je nou lezen? Wij laten jullie via dit artikel weten welke boeken wij zullen lezen voor de read-a-thon zodat jij hier weer inspiratie uit kunt halen als je even niet meer weet welke boeken je moet lezen.

Challenge 1: Lees een boek dat in 2016 is uitgekomen.

Iris: Voor deze challenge ga ik De Koperen Vuist lezen. Dit is het vervolg van De Ijzerproef en is geschreven door Cassandra Clare en Holly Black. Dit boek is in Nederland in 2016 uitgekomen en het lijkt me een heel leuk boek. Vooral omdat ik bij een andere challenge De Ijzerproef ga lezen.

Marleen: Voor deze challenge ga ik niet voor een Young Adult, maar voor een heerlijke feelgood. Ik ben van plan om Scoop! van Iris Houx te lezen. Hier ben ik al begonnen maar door tijdgebrek heb ik dit boek eventjes opzij gezet, maar ik ga hier volgende week sowieso mee verder! 

Elke: Voor deze challenge heb ik besloten om Did I mention I love You van Estelle Maskame te lezen. Ik was nog niet toegekomen aan dit boek, waarover overigens veel gehyped wordt, dus ben ik ondertussen heel erg benieuwd geworden! Stiekem heb ik al een klein beginnetje gemaakt, en het lijkt me nu al een tof boek.

Manon: Ik ga Unplugged van Donna Freitas lezen. Het boek komt om en nabij augustus uit en is de perfecte keuze voor mij.

Claudia: Ik ga Hof van Mist en Woede lezen, het vervolg op Hof van Doorns en Rozen van Sarah J. Maas. Ik ben ontzettend benieuwd naar dit boek en ik weet zeker dat dit boek snel uit zal hebben.

Challenge 2: Lees een boek dat al langer dan een jaar in je boekenkast staat.

Iris: Ik ga hiervoor 19 keer Katherine lezen van John Green. De rest van de John Green boeken heb ik allemaal al gelezen op deze na en na een jaar wordt het toch echt wel tijd dat ik het verhaal eens een keer ga lezen.

Marleen: Met deze challenge ga ik een heel klein beetje smokkelen. Dit boek staat nog niet een heel jaar in mijn kast, maar wel sinds eind september van vorig jaar. Ik ga eindelijk Rebel van Julie Kagawa uitlezen. Ook in dit boek ben ik al begonnen maar tot nu toe kom ik er nog niet doorheen! :( Hopelijk kan ik dit boek tijdens de readathon uitlezen! 

Elke: Het lijkt wel alsof deze challenge mij op het lijf is geschreven, aangezien mijn to-be-read stapel enorm is. Voor deze challenge heb ik besloten om Anna and the French Kiss te lezen. Ik wil deze al een tijdje lezen, en heb hem zelfs een paar keer meegenomen op vakantie. Maar ik ben er eigenlijk nooit aan toegekomen!

Manon: Ik heb besloten om een hele stapel boeken mee te nemen op vakantie. Het boek dat ik gekozen heb is Adorkable van Sarra Manning.

Claudia: Ik heb een stapel tbr boeken naast mijn bed staan. Het onderste boek op de stapel ligt er het langst, en dat is Misschien Ooit van Colleen Hoover. Ik denk dat dit boek perfect past bij een summer read-a-thon, een leuk romantisch verhaal voor tussendoor.

Challenge 3: Lees een boek dat gemiddeld meer dan 4 sterren op Hebban heeft.

Iris: Voor deze challenge ga ik De Ijzerproef van Cassandra Clare en Holly Black lezen. Ik wil dit boek al heel lang lezen en toen ik via Hebban even keek hoeveel sterren dit boek gemiddeld had gekregen was dat aantal precies 4.

Marleen: Volgende week staat de tijd niet echt aan mijn kant waarschijnlijk dus ik denk dat ik het bij drie challenges ga houden. Ook wil ik volgende week heel graag Hof van mist en woede van Sarah J Maas lezen. Ik schreef al een artikel over dit boek en zo gauw ik het boek binnen heb zal ik er denk ik ook gelijk aan beginnen, maar ik las dat het boek behoorlijk dik is dus waarschijnlijk heb ik m volgende week nog niet uit. (Stiekem hoort dit boek ook bij de laatste challenge, want zo gauw ik dit boek binnen heb laat ik alles vallen en begin ik met dit boek!)

Elke: Volgens mij zijn er heel wat boeken die 4 sterren hebben, dus deze was redelijk moeilijk! Omdat ik voor de andere challenges nogal zoetsappige boekjes ga lezen, heb ik nu gekozen voor Waar het Licht is van Jennifer Niven. Ik ben heel erg benieuwd naar dit boek omdat ik er allemaal goede dingen over heb gehoord, maar nooit tijd had om eraan te beginnen. *pakt alvast een box tissues*

Manon: Adorkable van Sarra Manning is ook de keuze voor deze challenge, Het boek heeft 4 sterren op de Hebban Page.

Claudia: Hiervoor moet ik echt De Heerschappij van de maskers/Vuur en As van Sabaa Tahir lezen. Ik heb ontzettend veel positieve dingen gehoord over dit boek én de cover is werkelijk fantastisch. Ook heeft dit boek 4,5 ster op Hebban!

Challenge 4: Lees een boek met de kleuren van het Hebban logo.

Iris: Hiervoor ga ik Anna & De French Kiss lezen. Het is geschreven door Stephanie Perkins en de cover heeft de kleuren roze en wit dus de kleuren van het Hebban logo.

Elke: Ik voel me een beetje sneaky, omdat ik heb besloten om een boek te lezen dat nog niet in het Nederlands vertaald is.  Ik heb gekozen voor het boek: The Wrath and the Dawn. Ik heb de voorkant van dit boek altijd al prachtig gevonden, en hij ligt nu al een jaar op mijn to-be-read stapel. Dus... het werd wel eens tijd!

Manon: Ik moet nog even kijken naar dit boek maar volgens mij heeft Unplugged van Donna Freitas de kleuren op de kaft.

Claudia: Ik ga Spring maar Achterop van Sarah Dessen lezen, ook een perfecte read voor de zomer. Een witte jurk op de cover met roze letters past precies bij het Hebban logo!

Challenge 5: Lees een boek dat als eerste op je wil-ik-lezen lijstje staat.

Iris: Voor deze challenge ga ik Lola & De Boy Next Door van Stephanie Perkins lezen. Bij de vorige challenge ga ik het eerste deel van deze trilogie lezen dus ik ben heel benieuwd.

Elke: Het laatste boek dat ik heb gekozen voor de laatste challenge is Ontworteld van Naomi Novik. Nog een fantasy boek! Gelukkig heb ik het een beetje verdeeld met contemporary en fantasy boeken! Ik ben in ieder geval super benieuwd naar dit boek! 

Manon: Ik ga het eerste boek lezen dat ik zelf ook heb op mijn TBR. Dat boek is Adorkable van Sarra Manning. Ik heb dat boek al een enorm lange tijd. Zoals jullie misschien wel is opgevallen lees ik twee boeken. Ik ga op vakantie en kan waarschijnlijk niet meer dan twee boeken lezen maar ik zal er voor strijden.

Claudia: Ik ga Unplugged van Donna Freitas lezen, dat ook nog eens het Augustus boek is van de 7Days Reading Challenge. Ik ben erg benieuwd naar dit boek en het lezen van dit boek vervult meteen twee challenges in één!

Wij hopen dat jullie een beetje inspiratie hebben gekregen van de boeken die wij gekozen hebben en we hopen natuurlijk dat je meedoet aan onze read-a-thon! Natuurlijk houden we jullie ook tijdens de read-a-thon op de hoogte met hoe onze challenges gaan via twitter en onze page! Jullie kunnen ons ook op de hoogte houden van jullie challenges via twitter door ons te taggen of via de hashtag #YAsummerreadathon of natuurlijk een berichtje te plaatsen in de comments! Wij wensen jullie veel plezier met lezen en hopen dat jullie er zin in hebben!



Reacties op: YA summer read-a-thon - wat lezen wij?

Meer informatie

Gerelateerd