Advertentie

Wie is Lucinda Riley?

op 27 april 2020 door

Voor wie Zon al uitgelezen heeft, is het nog lang wachten op een vervolg. Maar niet getreurd Lucinda Riley is er gelukkig al met een nieuw boek, namelijk De Vlinderkamer. De fans hoeven dus niet op hun honger te blijven zitten en kunnen wegdromen in deze stand alone.

De halve wereld smult van haar boeken, maar wie is Lucinda Riley nu eigenlijk? Tijd om haar eens wat beter te leren kennen. 

- door Lizzie en Helma -

72da0b5ee8a07bf457da9c975cc7cbea.png

Wisten jullie dat: 

 • Lucinda Riley van haar meisjesnaam Edmonds heet en ze onder deze naam haar eerste zeven romans schreef?
 • ze al haar boeken inspreekt?
 • ze geboren is in Lisburn, Noord-Ierland op 16 februari 1968?
 • ze dramaturgie studeerde?
 • ze in  haar jeugd een carrière als theater- en televisieactrice had? 
 • ze veel reisde, het liefst naar het Verre Oosten?
 • ze op 22-jarige leeftijd begon met schrijven toen ze aan klierkoorts leed en haar eerste roman twee jaar later volgde?
 • ze getrouwd is en samen met haar man Stephen in totaal zeven kinderen heeft (twee van Lucinda uit een eerder huwelijk, drie van Stephen en twee van hun samen)?
 • ze pendelt tussen haar huis aan de kust in Norfolk en haar huis in de Provence in Saint-Tropez? 
 • ze veel las en verhalen schreef als kind? 
 • ze ballet volgde? 
 • ze zichzelf graag verkleedde met de baljurken van haar moeder en ze dan zichzelf tot prinses kroonde? 
 • Pa Salt op haar eigen vader die ook veel reisde lijkt? 
 • ze altijd en passie voor geschiedenis had? 

72da0b5ee8a07bf457da9c975cc7cbea.png

Lucinda's boeken

Met de Zeven Zussen-serie nam haar schrijverscarrière een grote vlucht. Maar voordat ze aan deze succesvolle serie begon had ze onder haar eigen naam, Lucinda Edmonds, al verschillende boeken geschreven. Toen de Zeven Zussen zo succesvol werden en de lezers vol ongeduld wachtten op het volgende deel, kreeg ze van de uitgever de vraag of ze misschien nog manuscripten had liggen op de zogenaamde 'slush pile' die geschikt waren om uit te geven. Die had ze wel, maar haar schrijfstijl had zich inmiddels zodanig verder ontwikkeld dat ze deze niet goed genoeg vond om zonder grondige redactie van haar kan uit te geven. De Vlinderkamer was zo'n boek. Wat ze als eerste instantie beschouwde als een prettig redactioneel tussendoortje om even haar gedachten los te maken van de zussen, resulteerde in een compleet herschreven verhaal. Eigenlijk gaat hetzelfde verhaal op voor De Olijfboom. Daarnaast waren er een paar boeken die al eerder waren uitgegeven onder haar eigen naam en nu opnieuw na een stevige redactie en gedeeltelijk herschrijven opnieuw het daglicht zagen zoals Het Italiaanse meisje dat eerder verscheen onder de titel Aria, De nog niet vertaalde titels The angel tree voorheen Not quite an angel en The Love Letter voorheen Seeing double zijn daar ook voorbeelden van. 

De boeken die ze schreef onder haar meisjesnaam Edmonds

 • Lovers en Players 
 • Hidden Beauty 
 • Enchanted
 • Not Quite an Angel (later uitgegeven als The angel tree)
 • Aria (later uitgegeven als Het Italiaanse meisje)
 • Losing You
 • Playing with FIre
 • Seeing Double (later uitgegeven als The love letter)

Het eerste boek onder de naam Lucinda Riley

Het eerste boek dat dat Lucinda onder de naam Lucinda Riley schreef was The orchid house, in het Nederlands vertaald als De orchideeëntuin en in een eerdere vertaling als Terug naar Wharton Park. Lucinda wilde vooral een boek schrijven dat ze zelf zou willen lezen met een duale tijdlijn en een verhaal dat plaatsvond op plekken die ze kende en waarvan ze hield. The orchid House was daar het resultaat van.

Lucinda Riley herinnert zich als de dag van gisteren dat ze het manuscript in Londen overhandigde aan haar agent. Toen ze bij hem wegging, was zer ervan overtuigd dat de uitgeverij het niet zou willen kopen. Moest het boek geen succes geworden zijn, dan zou ze stoppen met schrijven en psychologie gaan studeren. Tot haar verrassing deden zelfs meerdere uitgevers een aanbod en van het boek werden meer dan 3.5 miljoen exemplaren verkocht. Daarna schreef ze Het meisje op de rots, De lavendeltuin en De nachtroos, die stuk voor stuk bestsellers werden. 

Het ontstaan van De zeven zussen

Toen ze op nieuwjaarsdag 2012 naar de nachtelijke sterrenhemel keek, kreeg ze de inspiratie om een ambitieuze boekenserie te schrijven, die gebaseerd was op de legendes van de zeven zussen van het zevengesternte. De boeken zouden de reizen van de geadopteerde zussen volgen die de wereld rondtrekken, op zoek naar hun verleden, en de voetstappen volgen van een mysterieuze vader genaamd Pa Salt. 

En zo geschiede … 

Record na record

Lucinda Riley is nu niet meer weg te denken in het schrijverslandschap. Het eerste boek in de serie werd zowel in 2018 als 2019 het best verkochte boek in Nederland en stond ze afgelopen maand met alle delen van de serie in de Top 10. Ze stond op zowel de eerste, tweede, vijfde, zesde, zevende en tiende plaats. Dat is iets wat geen enkele auteur ooit gelukt is.

In afwachting van het allerlaatse deel in de Zeven Zussen-serie kunnen haar fans hun hart ophalen aan De vlinderkamer. Helma heeft het boek al in het Engels gelezen en heeft ervan genoten. Wil je weten of het boek ook iets voor jou is? Dan kan je hier haar recensie lezen.

Welke boeken hebben jullie allemaal al gelezen van Lucinda Riley of misschien wel van Lucinda Edmonds?

72da0b5ee8a07bf457da9c975cc7cbea.pngReacties op: Wie is Lucinda Riley?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lucinda Riley

Lucinda Riley

Lucinda Riley schreef op haar vierentwintigste haar eerste roman. De boeken van ...

Gesponsorde boeken