Startpagina voor auteurs

Terug naar de startpagina

Vrijwel elke dag krijgen we mail binnen van auteurs, die willen weten hoe ze Hebban kunnen inzetten om hun boek te promoten. In deze startpagina zetten we alle opties voor je op een rijtje.

Over mijn aanwezigheid op Hebban

 • Ik ben een auteur en wil graag een actief profiel
  Ben jij auteur en heb je een gebruikersaccount op Hebban? Dan kunnen we je auteurspagina daaraan koppelen. Zorg ervoor dat je je gebruikersprofiel zo volledig mogelijk inricht, met foto en korte bio. Na koppeling wordt dit gebruikt op je officiële auteurspagina. Gebruik het contactformulier om je verzoek in te dienen bij de redactie van Hebban. Sta jij als auteur ook nog niet op Hebban, dan komt dat automatisch goed zodra je eerste boek wordt ingevoerd.

 • Hoe kom ik in contact met lezers?
  Schrijf een blog op Hebban (zie je profielmenu)! Als je een gekoppeld profiel hebt, komen je berichten op je profiel te staan. Zorg ervoor dat je lezers je volgen op Hebban. Zij zien de updates dan automatisch verschijnen in hun 'Mijn Hebban' dashboard. 

 • Hebban Topics is niet bedoeld voor reclame, blogs wel!
  Hebban Topics is een discussieplek voor lezers, niet een plek om reclame te maken voor je eigen boek. Zie ook de huisregels voor Topics. Wil je graag iets vertellen over je boek, dan kun je een blog schrijven.

Over mijn boek op Hebban

 • Mijn boek staat niet op Hebban!
  Staat je boek nog niet of niet volledig op Hebban, maak dan gebruik van dit formulier. Zorg dat je alles meelevert, isbn, flaptekst, coverafbeelding, et cetera.

 • Ik heb mijn eigen boek vijf sterren gegeven, maar wil mijn waardering graag weer verwijderen.
  Je kunt een eigen sterwaardering weer verwijderen, er staat een prullenbakje achter je gegeven sterren op de boekpagina.

 • Een verkooplink bij mijn boek ontbreekt.
  Als er bij het boek staat 'Dit boek of deze editie is niet (meer) verkrijgbaar bij onze verkooppartners', dan is er geen automatische verkooplink gegenereerd. Dit komt omdat het boek waarschijnlijk niet verkocht wordt via de bekende retailers en/of niet bekend is in het bronbestand van het Centraal Boekhuis. We kunnen helaas niet handmatig verkooplinks aan een boekpagina toevoegen.

 • Wat is de Hebban Rank?
  De Hebban Rank toont wat de populairste boeken van het moment zijn. Voor de berekening kijkt het naar de afgelopen 14 dagen. Het telt van 1 tot 10.000. Staat er op je boekpagina geen rank, dan zit je boven 10.000. Met promotie en activiteit rond je boek kun je die rank omhoog krikken. Je kunt bijvoorbeeld boeken verloten op je facebookpagina of website in ruil voor een (eerlijke) recensie op Hebban (en andere sites). Vraag je lezers sterren toe te kennen aan je boek (dat kan ook al zonder Hebbanaccount) en je boek op hun Hebbanplanken (Wil ik lezen, Nu aan het lezen, Gelezen) te zetten. Al die activiteit zet je boek meer en meer in de spotlights.

Promotie op Hebban

 • Ik zoek boekbloggers voor mijn boek
  Je kunt je boek aanbieden aan de Hebban Boekbloggers. De afspraken maak je onderling en Hebban bemoeit zich daar niet mee. Zorg dat je een goed beeld hebt van je verwachtingen en kijk op de boekenblogs om te kijken of een blogger bij je boek past.

 • Hoe kan ik mijn boek extra onder de aandacht brengen op Hebban?
  Alle informatie over de promotionele mogelijkheden op Hebban vind je op www.hebban.nl/promotie. Je hebt al een mooie campagne op Hebban vanaf 250,- euro. Alle besproken tarieven zijn altijd zónder BTW.

 • Maak een leuk plan met de Hebban Genreclubs
  Je kunt je boek ook aanbieden aan de bij het boek passende Hebban Genreclub (Thriller, Literatuur, Feelgood, YA, Scifi&Fantasy, Jeugdliteratuur of Readers/Engelstalig). Dit is kostenloos, los van het aantal benodigde boeken (2 bij een duorecensie, 5 bij een Hot or Not, 3 voor een winactie, et cetera). De Genreclub bepaalt of zij tijd en plek hebben voor het boek en wat zij met het boek zouden willen doen. De auteur bepaalt of hij/zij dat plan ziet zitten en hoeveel exemplaren er beschikbaar kunnen worden gesteld. Mail naar vandaag@hebban.nl om je boek aan te bieden met vermelding van aantal beschikbare boeken.

 • Kan ik een recensieexemplaar opsturen van mijn boek?
  Jazeker kan dat. We geven geen 100% garantie op een recensie, maar elk binnengekomen boek wordt door de genreredacteur bekeken. Stuur het boek naar Hebban.nl t.a.v. redactie, Postbus 3626, 1001 AK Amsterdam.

 • Wordt mijn boek dan ook gegarandeerd gerecenseerd?
  Hebban bespreekt wekelijks 25 tot 40 boeken. Dat zijn er heel veel, maar het is toch slechts het topje van de ijsberg van alle boeken die er verschijnen. De meeste boeken die we bespreken worden door de redactie aangevraagd op basis van ontvangen persberichten en/of aanbiedingsbrochures van uitgevers.

  Boeken die we ongevraagd ontvangen, worden beoordeeld door de redactie. Boeken die niet worden geselecteerd voor een Hebban-recensie worden uitgezet in de community voor bijvoorbeeld een lezersrecensie of blogartikel. Ontvangen boeken worden nooit retour gestuurd. Over het al dan niet bespreken van een boek wordt niet gecommuniceerd. Kijk zo nu en dan op je Hebban boekpagina of het al besproken is. 

  Je hebt weinig kans op een recensie bij een boek dat ouder is dan twee á drie maanden, bij een boek dat geen professionele redactie en vormgeving heeft gehad en bij een digitaal recensieexemplaar.

  Persberichten zijn welkom op dit mailadres, klik hier voor een overzicht van alle medewerkers of gebruik het contactformulier.

Win een billboard voor je boek! (alleen voor selfpubbers)

Heb jij een boek in eigen beheer uitgegeven, dan maak je elke maand kans op een gratis billboard, inclusief opmaak door een professionele vormgever. Kijk hier hoe je mee kunt doen aan deze unieke winactie.