Tiende editie van de Thriller Tiendaagse in mei 2023

3 reacties
In 2015 organiseerde Hebban voor de eerste keer de Nederlandse Thriller Tiendaagse. Met een extra zomereditie in 2020 zijn we in 2023 al weer toe aan de tiende editie. Na februari (7x) en juni (2x) verhuist de Thriller Tiendaagse nu naar de maand mei. De jubileumeditie wordt, in samenwerking met boekhandels en bibliotheken, groter en grootser dan ooit tevoren. De tiendaagse start op dinsdag 16 mei en wordt op 25 mei spetterend afgesloten met de uitreiking van de belangrijkste thrillerprijzen van het jaar op de Avond van het Spannende Boek in de Bibliotheek Utrecht.

Extra aandacht voor Nederlandstalige misdaadauteurs

De afgelopen negen edities van de Nederlandse Thriller Tiendaagse stonden vrijwel volledig in het teken van oorspronkelijk Nederlandstalige thrillers. In de nieuwe opzet van de tiendaagse staat het spannende boek centraal, inclusief vertaalde thrillers, om zoveel mogelijk liefhebbers van het thrillergenre te bedienen. Vanzelfsprekend besteden we op Hebban.nl nog steeds extra veel aandacht aan het werk van Nederlandse en Vlaamse misdaadauteurs.

Avond van het Spannende Boek

Lezerscommunity Hebban, Stichting Gouden Strop en de Bibliotheek Utrecht organiseren op 25 mei 2023 voor de tweede keer (met publiek) de Avond van het Spannende Boek. Op deze avond worden de belangrijkste thrillerprijzen uitgereikt: de Hebban Thrillerprijs, de Gouden Strop en de Schaduwprijs.  

Videoverslag van de uitreiking van de Nederlandse Thrillerprijzen 2022 in de Bibliotheek Utrecht.

Agenda


ALLE EVENEMENTEN » EVENEMENT TOEVOEGEN »

Reacties op: Tiende editie van de Thriller Tiendaagse in mei 2023


Gesponsorde boeken