Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×


De Thriller Tiendaagse wordt de Thriller Weken

1 reactie
Hebban organiseerde negen edities van de Thriller Tiendaagse. Met ingang van 2023 organiseert de CPNB in samenwerking met de Hebban-redactie de Thriller Weken. Van 26 mei tot en met 18 juni staat niet alleen lezerscommunity Hebban.nl, maar ook de boekhandels en bibliotheken in het teken van het spannende boek. Op donderdagavond 25 mei is de feestelijke aftrap van de Thriller Weken tijdens de Avond van het Spannende Boek in de Bibliotheek Utrecht. Hier worden onder andere de belangrijkste Nederlandse Thrillerprijzen uitgereikt en geeft een keur van thrillerschrijvers acte de presence.

De eerste Thriller Tiendaagse werd in 2015 op Hebban georganiseerd, het startsein van maar liefst negen edities in acht jaar tijd. Eerst nog in februari, maar in 2020 werd de Thriller Tiendaagse opgesplitst: naast de traditionele editie gericht op Nederlandse en Vlaamse misdaadauteurs werd er ook een internationale zomereditie georganiseerd om aan te sluiten bij de door CPNB georganiseerde Spannende Boeken Weken. Sindsdien vindt de Thriller Tiendaagse in mei en juni plaats. In datzelfde jaar werd ook de Hebban Thrillerprijs in het leven geroepen, een lezersjuryprijs naar voorbeeld van de Hebban Debuutprijs. In 2023 ondergaat de Thriller Tiendaagse een naamsverandering: de Thriller Weken.

Avond van het Spannende Boek

De Avond van het Spannende Boek is een thrillerfestival voor de echte fan met een bomvol programma waarin vele thrillerschrijvers hun opwachting maken. Ontmoet je favoriete auteurs tijdens de interviews of signeersessies. Tijdens de Nederlandse Thrillerprijzen reiken we de belangrijkste thrillerprijzen uit: de Hebban Thrillerprijs, de Gouden Strop, de Schaduwprijs, en de Goeken Prijs voor het beste spannende verhaal. Dus hou 25 mei 2023 alvast vrij in je agenda. De Avond van het Spannende Boek vindt plaats in de Bibliotheek Utrecht en wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting CPNB en Stichting De Gouden Strop. 

LEES VERDER: Hebban Thrillerprijs 2023: dit is wat je moet weten over de vierde editie

Reacties op: De Thriller Tiendaagse wordt de Thriller WekenGesponsorde boeken