Advertentie

Dikke boeken, dikke stress?

Twig van Beek

21-11-2019 61 reacties Discussie
Meestal lees ik boeken van ongeveer 250 á 350 pagina’s. Dat is dik zat wat mij betreft, want soms wil ik er gewoon te snel doorheen. Ik kijk steeds of ik al op de helft ben, tel de pagina’s, maan mezelf tot kalmte om het boek de tijd en aandacht te geven die het verdient, die ik verdien. Is het mijn enthousiasme? Ongeduld om te weten hoe het eindigd? Geen idee. 

Van de week ging ik naar de bieb om het boek op te halen dat ik gereserveerd had en nu aan het lezen ben, Beijing coma. Ik schrok me slap: 832 pagina’s!!! Twijfel alom, ga ik dit serieus doen? Dan raak ik toch nooit op de helft? Wanneer heb ik het dan uit? Etc. Etc. Alsof ik een hekel aan lezen heb. 

Nou, dat heb ik niet, integendeel! En met die gedachte (en dat ik mijn challenge toch al behaald heb voor dit jaar) ging het boek mee naar huis en besloot ik een poging te wagen. Wat blijkt? Ik ben mega-relaxed! Alsof het idee dat dit ongetwijfeld een eeuwigheid gaat duren, het mogelijk maakt dat ik elk doel kan loslaten. Heerlijk!

Mijn vraag aan jullie is: Hoe is dat bij jullie? Dikke boeken, dikke stress? Tel je de bladzijden? Speelt de challenge een rol? Ik ben benieuwd!
Plaats een nieuwe opmerking

Reacties op: Dikke boeken, dikke stress?