Advertentie

Vaderdag: Een slapeloze nacht

Geef juist deze Vaderdag een boek cadeau

Een boek is altijd het meest persoonlijke cadeau. Maar deze Vaderdag zijn boeken éxtra mooi om te geven. Want of je vader nou weer lekker naar buiten gaat, of liever binnen blijft ... met een boek geef je hem altijd een slapeloze nacht. Stof tot nadenken. Een steuntje in de rug. Of al die andere dingen die een boek kan doen.

Tip: lees tegelijk met je vader hetzelfde boek. Want samen lezen is nóg leuker!

Cadeautips

Klik op de covers voor meer informatie en recensies, log in of maak een account aan om de boeken op je Wil-ik-lezen-boekenplank te zetten.

Eeuwenoud mysterie
(185)
Wanneer het Leidse Rijksmuseum voor Oudheden zich opmaakt voor een grootse tentoonstelling over Egypte, doet conservator Arianna een wel heel bijzondere ontdekking in een gouden beeldje van de godin Isis: de Egyptische moedergodin blijkt al eeuwenlang een groot geheim met zich mee te dragen.
Genomineerd voor de Gouden Strop
(389)
Als de net afgestudeerde Tim Turner wordt ingelijfd door het prestigieuze IT-bedrijf The Keeler Company in Washington, weet hij niet wat hem overkomt. Hij krijgt een luxe appartement, een fantastisch salaris en maakt in korte tijd promotie. Maar dan ontmoet hij iemand die hem waarschuwt voor de duistere kanten van het bedrijf.
Een nieuwe Jack Ryan-thriller
(24)
Een dodelijk griepvirus verspreidt zich razendsnel en eist steeds meer slachtoffers onder de Amerikaanse bevolking, terwijl overstromingen in het zuidoosten van het land voor totale chaos zorgen. Maar het grootste gevaar schuilt hem in twee Russsische kernraketten die zijn gestolen. Een nieuwe thriller over president Jack Ryan.
Van de auteur van Dert13n
(464)
JT LeBeau is een succesvolle thrillerschrijver met geweldige verkoopcijfers. Alleen weet niemand wie hij is, ondanks talloze pogingen om zijn identiteit te achterhalen; door de media, uitgevers en anderen. LeBeau is beroemd en berucht om zijn moorddadig goede plotwendingen die niemand ooit ziet aankomen.
Een Amos Decker-thriller
(236)
Amos Decker en zijn FBI-collega Alex Jamison ontdekken dat het door gas- en oliewinning snelgroeiende stadje London in North-Dakota een broeinest is van problemen. Ze stuiten op een religieuze sekte, die is gehuisvest op een terrein dat nog niet zo lang geleden het eigendom was van een ultrageheime faciliteit van de luchtmacht.
Een ijskoude thriller
(641)
Door een professionele misstap wordt inspecteur Martin Juncker uit Kopenhagen naar een klein en saai provinciestadje gestuurd. Als er een bom ontploft in hartje Kopenhagen krijgt Junckers voormalige partner Signe Kristiansen een gouden tip, met een link naar een zaak van Juncker.
Nooit eerder onthulde details
(34)
De Zweedse Academie, verantwoordelijk voor het jaarlijks uitreiken van de Nobelprijs voor Literatuur, ontvangt een brief om de leden te waarschuwen voor kunstenaar Jean-Claude Arnault, die wordt beschuldigd van het lastigvallen van tientallen vrouwen. Toch wordt er geen actie ondernomen. Tweeëntwintig jaar later verbreekt Matilda Gustavsson deze stilte.
Humoristische feelgood-thriller
(218)
Met veel humor beschrijft Gort de avonturen van dromer Abel en zijn nuchtere vrouw Angela die hun winkeltje in de Amsterdamse Jordaan verkopen om een wijnboerderij in Zuid-Frankrijk te beginnen. Ze worden getroffen door bizarre tegenslagen en Abel besluit wiet te gaan telen om zijn wijn te voorzien van een scheut geestverruiming.
Raadsels in de Achterhoek
(102)
Op klaarlichte dag wordt in de Achterhoek een vrouw van haar fiets gesleurd en ontvoerd. Een dag later treft een wandelaar haar naakte lichaam aan in het bos. Het is doorboord met messteken en op haar onderarm zijn cijfers gekrast. Een paar weken later verdwijnt in dezelfde regio opnieuw een fietsster.
Cold Case-thriller
(274)
Zestien jaar geleden verdween de negentienjarige Annika Johansson op een idyllische zomeravond in Zuid-Zweden. Nu wordt Malmö geteisterd door een moordenaar die vrouwen in hun eigen huis aanvalt. Dan ontdekt Tess Hjalmarsson, hoofd van de Zweedse Cold Case Unit, dat vingerafdrukken van de Malmö-misdaden terugkomen in het dossier van de verdwenen Annika.

Meer vaderdagtips

een slapeloze nacht stof tot nadenken een steuntje in de rug

 

 

Geef net als Sacha de Boer Een slapeloze nacht

Sacha de Boer geeft haar vader deze Vaderdag een slapeloze nacht. Met het boek Godendrank van Ilja Gort. Ontdek hiernaast tien boeken waarmee je jouw vader een slapeloze nacht kunt geven.

Welk boek geef jij? Vind nog meer inspiratie voor Vaderdag in de complete Hebban Vaderdag top 30.

 

Hebban Vaderdag-actie!

Zet de boeken uit de Vaderdag Top 30 die je graag wilt hebben op je verlanglijstje, deel het op Facebook en maak kans op een verrassingsboekenpakket, aangeboden door Hebban en jouw lokale boekhandel! Klik hier voor de instructies en de voorwaarden.

 

Populair op Hebban

Dit zijn de beste thrillers van 2020
Een paar keer per jaar zetten we de hoogst gewaardeerde thrillers op Hebban voor je op een rij.

8 redenen om mee te doen aan de Hebban Reading Challenge
Of je nou 3 boeken leest of 30, of zelfs 300. Het is aan jou hoe je je challenge invult. We geven je zo maar eens acht redenen om mee te doen aan de Hebban Reading Challenge.

Welk type lezer ben jij?
Boekliefhebbers zijn we allemaal hier op Hebban, maar welk type ben jij nog echt? De redactie zet veertien soorten lezers op een rij. Met een flinke knipoog, uiteraard. Herken jij jezelf in een (of meer) van de categorieën?

 

Populairste boekenlijsten

Recensie-overzicht
Hebban-recensenten bespreken de nieuwste thrillers.

Boek van de Maand
Alle Boeken van de Maand van het Hebban Boekverkoperspanel op een rij.

Thrillers van eigen bodem
Een overzicht van alle Nederlandstalige thrillers verschenen en verwacht in 2020.

 

Blijf op de hoogte

Hebban Lunchupdate
Elke dag het laatstenieuws en nieuwste giveaways in je mailbox.

Genrenieuwsbrief
De wekelijkse nieuwsbrief van Hebban voor jouw favoriete genres.

 

 

Met ruim een half miljoen bezoekers per maand en meer dan 190.000 geregistreerde lezers is Hebban.nl de grootste en actiefste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen. Elke dag worden er meer dan duizend nieuwe lezersbeoordelingen en recensies toegevoegd. Hebban organiseert jaarlijks circa 150 online leesclubs en de populairste reading challenge voor Nederlandstalige lezers.
    

 

Gesponsorde boeken