Advertentie

Vaderdag: Stof tot nadenken

Geef juist deze Vaderdag een boek cadeau

Een boek is altijd het meest persoonlijke cadeau. Want of je vader nou weer lekker naar buiten gaat, of liever binnen blijft ... met een boek geef je hem altijd stof tot nadenken. Een steuntje in de rug. Een slapeloze nacht. Of al die andere dingen die een boek kan doen.

Tip: lees tegelijk met je vader hetzelfde boek. Want samen lezen is nóg leuker!

Cadeautips

Klik op de covers voor meer informatie en recensies, log in of maak een account aan om de boeken op je Wil-ik-lezen-boekenplank te zetten.

(21)
Hoe makkelijk is jouw brein eigenlijk te bespelen, te misleiden en op het verkeerde been te zetten? Ervaar pagina na pagina hoe het is om zelf gemindf*ckt te worden, verbaas je vrienden en leer gaandeweg alles over de werking van je brein, cognities en zintuigen.
(165)
In Sapiens boog Yuval Noah Harari zich over het verleden, in Homo Deus over de toekomst; nu laat hij zijn licht schijnen over het heden. Wat zijn de uitdagingen van onze tijd? In dit boek beantwoordt Yuval Noah Harari de 21 meest urgente vragen van onze tijd.
(10)
Met het onderzoeken van de meest complexe oplossingen voor simpele taken doet Munroe meer dan alleen het zichzelf en zijn lezers onnodig moeilijk te maken. Een heerlijke, verbazingwekkende en humoristische manier om de wetenschap en technologie die achter het dagelijkse leven schuilgaan beter te begrijpen.
(11)
In een spannende briefwisseling discussiëren twee sleutelfiguren in Nederland over urgente oplossingen voor maatschappelijke problemen. Scherpzinnige brieven over het bedrijfsleven, de bonusgekte, Brexit en de media, over macht, moraal en nieuwe wegen naar een eerlijker samenleving.
(3)
Economie is geen wetmatigheid. Markt, winst en kapitaal zijn historische concepten die afhangen van keuzes en opvattingen. In Kapitaal en ideologie onderzoekt Piketty de ideeën die eeuwenlang aan de basis lagen van ongelijkheid.
(1)
Met de natuurkunde als basis en de oerknal als beginpunt start Brian Greene een zoektocht de reden van ons bestaan. Aan de hand van de geschiedenis van de kosmos geeft Greene ons een betere kijk op onze oorsprong, een beter beeld van waar we nu staan en een beter begrip van onze volgende bestemming.
(5)
Oude kaarten zijn ideaal en levendig materiaal om historische gebeurtenissen en veranderingen te illustreren. Dit unieke boek bevat kaarten van wereldberoemde cartografen als Ptolemaeus, Van Deventer, Mercator, Ortelius, Blaeu, Visscher, De Wit en Covens & Mortier.
(40)
In Fokking druk legt psycholoog Thijs Launspach uit waarom we onszelf tegenwoordig vaak over de kop werken en wat je eraan kunt doen om dat te voorkomen. Hij gebruikt hiervoor de nieuwste inzichten uit de wetenschap, methoden van experts en verhalen van ervaringsdeskundigen.
(4)
Ons brein staat bijna altijd aan. Die voortdurende overprikkeling is niet alleen dodelijk voor onze creativiteit, maar kan op langere termijn ook burn-out veroorzaken. In dit boek legt stressexpert Luc Swinnen uit waarom rust voor je hersenen zo belangrijk is en gaat in op methodes om dat te bereiken.
(36)
Het monumentale drieluik over de Romeinse politicus Marcus Tullius Cicero van bestsellerauteur Robert Harris vertelt over Cicero die zich een weg vecht naar het machtscentrum van Rome. Op zijn eenentwintigste heeft hij slechts één levensdoel: de heerschappij over de Romeinse staat.

Meer vaderdagtips

een slapeloze nacht stof tot nadenken een steuntje in de rug

 

 

Geef net als Frank van der Lende stof tot nadenken cadeau

Het Vaderdagcadeau van Frank van der Lende? Stof tot nadenken. Met het boek Finse dagen van Herman Koch. Ontdek hiernaast tien boeken waarmee je jouw vader stof tot nadenken kunt geven.

Welk boek geef jij? Vind nog meer inspiratie voor Vaderdag in de complete Hebban Vaderdag top 30.

 

Hebban Vaderdag-actie!

Zet de boeken uit de Vaderdag Top 30 die je graag wilt hebben op je verlanglijstje, deel het op Facebook en maak kans op een verrassingsboekenpakket, aangeboden door Hebban en jouw lokale boekhandel! Klik hier voor de instructies en de voorwaarden.

 

Populair op Hebban

De mooiste non-fictie boeken
Dit zijn de tien mooiste non-fictie boeken uit de Hebban 1000.

8 redenen om mee te doen aan de Hebban Reading Challenge
Of je nou 3 boeken leest of 30, of zelfs 300. Het is aan jou hoe je je challenge invult. We geven je zo maar eens acht redenen om mee te doen aan de Hebban Reading Challenge.

Welk type lezer ben jij?
Boekliefhebbers zijn we allemaal hier op Hebban, maar welk type ben jij nog echt? De redactie zet veertien soorten lezers op een rij. Met een flinke knipoog, uiteraard. Herken jij jezelf in een (of meer) van de categorieën?

 

Populairste boekenlijsten

Recensie-overzicht
Hebban-recensenten bespreken de nieuwste boeken.

Boek van de Maand
Alle Boeken van de Maand van het Hebban Boekverkoperspanel op een rij.

Verwachte non-fictie
De Hebban crew selecteert maandelijks de meest opmerkelijke en interessante non-fictietitels.

 

Blijf op de hoogte

Hebban Lunchupdate
Elke dag het laatstenieuws en nieuwste giveaways in je mailbox.

Genrenieuwsbrief
De wekelijkse nieuwsbrief van Hebban voor jouw favoriete genres.

 

 

Met ruim een half miljoen bezoekers per maand en meer dan 190.000 geregistreerde lezers is Hebban.nl de grootste en actiefste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen. Elke dag worden er meer dan duizend nieuwe lezersbeoordelingen en recensies toegevoegd. Hebban organiseert jaarlijks circa 150 online leesclubs en de populairste reading challenge voor Nederlandstalige lezers.
    

 

Gesponsorde boeken