Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Word ook Vriend van Hebban!

Met jouw bijdrage maken we Hebban nog beter en help je ons zoveel mogelijk mensen meer en leuker te laten lezen.

Op dit moment kun je geen lid meer worden van de Vrienden van Hebban.

Vriend voor nog geen euro per maand

Vrienden van Hebban is het donateursprogramma van lezerscommunity Hebban. Vrienden van Hebban helpen Hebban haar uitdagingen en lees(plezier)bevorderingsambities waar te maken. Je bent al vriend van Hebban vanaf tien euro per jaar (dat is nog geen euro per maand). Vrienden van Hebban ontvangen met enige regelmaat een nieuwsbrief met exclusieve acties - denk aan exclusieve voorpublicaties, giveaways en kortingen - en blijven op de hoogte van toekomstige ontwikkelingen met betrekking tot de site en de app.

Voor en door ons allemaal

Hebban is een community voor en door lezers. De basiskosten voor het platform en de app (onderhoud en hosting) worden gedragen door Stichting CPNB, haar partners en adverteerders. Met een (vrijwillige) bijdrage van onze leden kunnen we Hebban en de app verder doorontwikkelen zodat we nog meer (nieuwe) lezers kunnen inspireren. Daarnaast kunnen we Hebban behouden zoals het is: een lezerscommunity voor en van ons allemaal.

Door de donatie krijgt bijvoorbeeld ook de leesbevordering onder jongeren met Hebban in de Klas een extra zetje. Het platform voor docenten en leerlingen in het voortgezet en beroepsonderwijs wordt gratis beschikbaar gesteld.

Meer en leuker lezen

Hebban wil lezers meer en leuker laten lezen door ze te informeren en te inspireren met content, evenementen en functionaliteiten zoals de persoonlijke boekenplanken en de Hebban Reading Challenge. In de Quick Tour vind je een overzicht van de belangrijkste Hebban-features.

Veelgestelde vragen

Waarom vragen jullie nu ineens om een bijdrage van leden? Jullie zijn toch overgenomen door de CPNB?
De Stichting CPNB organiseert collectieve campagnes die de boekhandel, bibliotheek en uitgeverij ondersteunen met als doel meer mensen meer boeken te laten consumeren (lezen, kopen en lenen). Met lezerscommunity Hebban.nl staat de lezer centraal. De overname door de CPNB heeft ervoor gezorgd dat we onze onafhankelijkheid en het voorbestaan van de lezerscommunity kunnen waarborgen. Maar het heeft ook gezorgd voor een groeiende ambitie om van Hebban de belangrijkste site te maken voor alle Nederlandstalige lezers en daarmee nog meer impact te kunnen maken in de lees(plezier)bevordering. Denk aan de ontwikkeling van Hebban in de Klas voor het voortgezet onderwijs. Met de uitbouw van de activiteiten voor leesbevordering, is er ook meer geld nodig. Tegelijkertijd zien we ook dat de kosten voor het in de lucht houden van de site en de app in het afgelopen jaar sterk zijn gestegen terwijl de marketinginkomsten steeds meer onder druk komen te staan.

Waarom niet gewoon een vast bedrag per jaar?
Met de verschillende opties willen we heel graag dat iedereen in de lezerscommunity - met een grote en een kleine portemonnee - de mogelijkheid heeft om Vriend van Hebban te worden. Iedereen die een bijdrage levert, klein of groot, is voor ons even belangrijk.

Wat krijg ik (meer) als ik Vriend van Hebban ben?
Hebban is en blijft gratis voor iedereen. We vinden het belangrijk dat we alle bezoekers kunnen blijven inspireren en helpen meer én leuker te lezen. Er komen dus geen betaalmuren voor de content en er komen geen beperkingen op functionaliteiten zoals de boekenplanken en de Hebban Boekenapp.

Vrienden van Hebban ontvangen wel een tweemaandelijkse nieuwsbrief met informatie over Hebban en onze activiteiten, exclusieve acties en voordelen en worden regelmatig gevraagd om hun mening over nieuwe plannen.

Hoe kan ik met mijn bedrijf of organisatie Hebban steunen?
Ook daar hebben we mogelijkheden voor. Neem contact op met de Hebban Crew via vandaag@hebban.nl.

Wat gaan jullie met het geld doen?
De eerste versie van Hebban.nl is in 2014 gelanceerd. De site is inmiddels bijna negen jaar oud en langzamerhand toe aan vernieuwing. 2023 staat voor een deel in het teken van onderzoek naar een nieuw platform voor Hebban. We hopen een groot deel van de inkomsten te kunnen aanwenden voor het vernieuwen van de site en de app.