#Woensdagvoorleesdag

Vaker voorlezen willen we allemaal. De band met je kind wordt er sterker van, hun woordenschat en tekstbegrip worden beter, hun empathisch vermogen groeit en je kind ontwikkelt een beter taalgevoel. Het vinden van tijd en inspiratie schiet er echter nog weleens bij in. Om je het hele jaar door te blijven motiveren organiseren Hebban en De Nationale Voorleesdagen samen #woensdagvoorleesdag én de Voorleeschallenge.

Elke week een voorleestip

Met #woensdagvoorleesdag brengen we het hele jaar door voorlezen onder de aandacht. Elke woensdag wordt er in de Newsroom van de Hebban Boekenapp een voorleesboek getipt in de leeftijdscategorie van 0 tot en met 6 jaar. Daarbij is gekozen voor zowel voor nieuwe prentenboeken als voor klassiekers die op elke kinderboekenplank thuishoren. Met #woensdagvoorleesdag proberen we een handje te helpen bij het creëren van een vast voorleesritueel.

Met de wekelijkse voorleestip in de Hebban Boekenapp heb je als voorlezer makkelijk toegang tot de uitgelichte prentenboeken als je in de bibliotheek of boekhandel bent. Naast een recensie van het boek vertellen we voor welke leeftijd het voorgelezen kan worden en worden er tips en handvatten geboden om van dit boek een speciaal voorleesmoment te maken. Voortaan is woensdag voorleesdag!

De Voorleeschallenge

De Voorleeschallenge focust op kinderen van 0 tot en met 6 jaar en helpt je om leuker en meer voor te lezen. Stel samen een doel in en klik op de knop 'Start je challenge', waarna jullie je Wil ik lezen-plank kunnen vullen met geweldige (prenten)boeken om te gaan voorlezen. Gebruik de boekentips van #woensdagvoorleesdag als extra voorleesinspiratie voor jouw digitale boekenplank.

Naar de Voorleeschallenge

Recent getipte boeken

De toolkit

Ga je als boekhandel of bibliotheek aan de slag met #woensdagvoorleesdag en heb je zelf een boekentip? Gebruik dan de kaders, banners en logo’s uit de toolkit en deel het prentenboek onder de hashtag #woensdagvoorleesdag. Zo blijven we samen inspireren om van (voor)lezen een dagelijkse routine te maken.

Naar de toolkit

FACEBOOK INSTAGRAM