Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Bruggenbouwers

Drie broers, twee oorlogen, één eeuw: de meest succesvolle roman uit Scandinavië van de laatste jaren. Een monument van Zweedse vertelkunst.

Hun vader en oom waren door de zee meegenomen. Dergelijke tragedies hoorden bij het ruwe leven aan de Noorse westkust. De drie broers Lauritz, Oscar en Sverre moesten hun toevlucht zoeken in de stad.
Ze hadden anoniem kunnen blijven en in de geschiedenis kunnen verdwijnen. Maar het lot beschikte anders. Bij toeval trokken de drie de aandacht van een weldoener en kregen ze de kans om in Duitsland te worden opgeleid tot ingenieur. In 1901 studeerden ze af, met een glanzende carrière in hun geboorteland in het verschiet. En toch had het leven voor hen heel wat anders in petto. Ze verdwaalden in de wereld.
Bruggenbouwers volgt de drie broers op hun dwaaltocht, van besneeuwde Noorse vlaktes via Duitse aristocratische salons tot de savannes van Oost-Afrika. Het is een epische roman van zeldzame kwaliteit, die niemand onberoerd zal laten.

Jan Guillou is zonder twijfel de populairste schrijver van Zweden. Van zijn boeken werden alleen daar al meer dan tien miljoen exemplaren verkocht, en zijn werk is vertaald in meer dan twintig talen.
Zijn reeks De grote eeuw, waarin hij op meesterlijke wijze de geschiedenis van de twintigste eeuw vertelt aan de hand van het leven van drie broers, is zijn meest ambitieuze project tot op heden. De eerste drie delen, Bruggenbouwers, Dandy uit het noorden en Tussen rood en zwart, werden internationale bestsellers. Het vierde deel, De kop in het zand, verschijnt in 2015.

'Twee nietige mensen tegen het decor van de grote wereldgeschiedenis. Dat gegeven vormt de epische reikwijdte van dit majestueuze boek.'
NRC HANDELSBLAD ****

'Bruggenbouwers is het soort roman waarvoor je een paar potten koffie moet zetten en in je favoriete leunstoel moet gaan zitten met een bordje op de deur met gedurende de komende 500 pagina's niet storen.'
JYLLANDS-POSTEN *****
Toon details

Recensies (12)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is Bruggenbouwers het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Reageren op Bruggenbouwers

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.