Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De zwerm

Al miljoenen jaren is de mens de dominante levensvorm op aarde, zonder een natuurlijke vijand van betekenis. Maar wat zou er gebeuren als de natuur dit verstoorde evenwicht zou herstellen? Als er een nieuwe soort ontstaat die intelligent is, zeer gevaarlijk en ongrijpbaar? Voor de kust van Peru verdwijnt een vissersboot. De boot lijkt op mysterieuze wijze onder water getrokken door een onbekende kracht. In Noorwegen ontdekken onderzoekers van een oliemaatschappij een merkwaardig organisme dat zich over honderden vierkante kilometers zeebodem heeft verspreid. Er lijkt geen verband te bestaan tussen deze gebeurtenissen, maar de Noorse bioloog Sigur Johanson gelooft niet in toeval. Walvisdeskundige Leon Anawak evenmin. Het leven in de wereldzeeën lijkt tegen de mensheid in opstand te komen. Beide wetenschappers komen tot dezelfde onheilspellende conclusie: er zal een ramp gebeuren. Tijdens hun zoektocht naar de oorzaak van deze gebeurtenissen zien zij hun ergste nachtmerries bewaarheid worden?

Toon details

Redactionele recensie

Recensies (40)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is De zwerm het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op De zwerm

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.