Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Van het westelijk front geen nieuws

MIDPRICE-EDITIEVAN HET GROTE BOEK OVER DE GROTE OORLOG

Nog altijd is dit meesterwerk van de moderne romankunst een manifest van wat literatuur daadwerkelijk vermag: zelden is de menselijke werkelijkheid en het menselijke levenslot verwoord in zo een beslissende leeservaring.

Eind 1928 voltooide Remarque zijn «Im Westen nichts Neues». Reeds op 18 april van het volgende jaar verscheen bij Erven J. Bijleveld de eerste vertaalde editie ter wereld van deze fameuze anti-oorlogsroman. Alleen al van de Nederlandse uitgave werden er in de eerste jaren na verschijnen meer dan honderdduizend verkocht, tot de bezetter het boek in 1940 in beslag nam.

«Van het westelijk front geen nieuws» is sedert de eerste dag van verschijnen niet alleen een literair monument geweest, maar een politiek en cultureel feit van grote betekenis. Door de sobere en pregnante beschrijving van de oorlogswaanzin werd het werk ogenblikkelijk en ook blijvend herkend als een der belangrijkste en indrukwekkendste boeken van de moderne tijd.

«Dit boek is de enige overlevende van alle oorlogen.» - Het Parool
Toon details

Recensies (8)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is Van het westelijk front geen nieuws het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Reageren op Van het westelijk front geen nieuws

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.