Zomerlezen op Hebban

Na de Boekenweek (van 29 mei t/m 6 juni) gaan we op Hebban meteen door met Zomerlezen. Dit jaar knippen we de zomer op in 5 themaweken. Daarnaast is er aandacht voor het overkoepelende thema Op reis in een boek waarvoor we wekelijks op basis van een populair vakantieland de beste, mooiste of populairste boekentips op een rijtje zetten.

Naar het themakanaal

Themaweken

De Spannende Week - Zomerlezen trapt af met De spannende week op Hebban. Tijdens deze themaweek richten we ons vizier op de misdaadboeken van deze eeuw in Crime of the Century. De spannende week begint op maandag 7 juni a.s.

Spannende leestips

De Oranje Week - Supporters van Oranje komen aan hun trekken gedurende dé sportzomer van 2021. In de Oranje Week is er uiteraard veel aandacht voor sportboeken, maar ook andere oranje thema's worden niet geschuwd. De Oranje Week start op maandag 21 juni.

Oranje leestips

De Lekker Lezen Weken - Lekker lezen, dat doe je in de zomer! Laat je inspireren, zak vervolgens lui onderuit op je strandbedje of tuinstoel en laat je meevoeren naar verre of historische bestemmingen. De Lekker Lezen Weken vieren we van 5 t/m 25 juli.

Lekkere leestips

De Regenboog Week - Op Hebban wordt diversiteit gevierd! Tijdens de Regenboog Week is er extra veel aandacht voor boeken van belang voor en door de LGBTQ-community, in samenwerking met de Gaykrant. De Regenboog Week start op maandag 2 augustus.

Regenboog leestips

De Groene Week - Groen natuurlijk! Want wie houdt er nu niet van groen? Van groen(tes) op je bord tot eindeloze wandelingen in de natuur: geniet van vele (lees)tips om je wereld groener te maken. De Groene Week start op maandag 23 augustus.

Groene leestips

De Boekhandel Tiendaagse - Van 1 tot en met 10 september zetten we de lokale boekhandel in het zonnetje op Hebban!