Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×


Veelgestelde vragen over Zomerlezen

Heel veel Nederlanders willen graag lezen, maar het komt er gewoon niet van. De zomer is wat dat betreft hét moment om een boek te pakken, of dat nou op je tuinstoel, op het strand of aan het zwembad is. De campagne Zomerlezen helpt daarbij door mensen tips te geven: er is tenslotte een zomerboek voor iedereen!

Wanneer is het Zomerlezen?

Zomerlezen gaat van start op woensdag 1 juni en duurt tot en met woensdag 31 augustus. In de maand juni krijgen lezers het Zomerlezengeschenk cadeau in de boekhandel, bij besteding van 15 euro aan Nederlandstalige boeken.

Wie schrijft het Zomerlezengeschenk?

Het Zomerlezengeschenk wordt dit jaar geschreven door Matthijs van Nieuwkerk. In Zonnegloren leest Matthijs van Nieuwkerk de mooiste verhalen van Simone Atangana Bekono, J.M.A. Biesheuvel, Martin Bril, Valentijn Hoogenkamp, F.B. Hotz, Margriet de Moor, Chris Polanen, Heleen van Royen, A.L. Snijders, Tobias Wolff.

Wanneer krijg ik Zonnegloren cadeau?

Je krijgt het Zomerlezengeschenk, Zonneglorende hele maand juni cadeau in de boekhandel, bij aankoop van 15 euro aan Nederlandstalige boeken.

Reacties op: Veelgestelde vragen over Zomerlezen