20 juni t/m 21 juli 2024

Uitgelichte recensies

25 zomerse boekentips

Klik voor meer informatie op de cover van het boek

Sterrenstof

Sterrenstof van Tatiana de Rosnay, vertaald door Ernst de Boer en Ankie Klootwijk

Een ode aan de allesoverstijgende kracht van vrouwenvriendschap en een intiem portret dat een nooit eerder getoonde kant van Marilyn Monroe laat zien.

denomade

De nomade van Anya Niewierra

Als haar vader haar herinneringen vertelt die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent, gaat Olga twijfelen over haar achtergrond en ontdekt documenten uit de voormalige Sovjet-Unie. Olga stuit op een huiveringwekkend geheim.

Het inside verhaal van Red Bull Racing

Het inside verhaal van Red Bull Racing van Ben Hunt, vertaald door Linda Vermeeren

Dit is het sensationele verslag van hoe Red Bull luidruchtig de Formule 1-wereld instapte en steeds succesvoller werd om uiteindelijk de sport te domineren met Max Verstappen.

Het proces

Het proces van David Baldacci, vertaald door J. Neon

In 1968 zet een van raciale spanningen doordrenkte moordzaak de Verenigde Staten in vuur en vlam. Twee advocaten, de een wit, de ander zwart, proberen hun ten onrechte beschuldigde zwarte verdachte van de doodstraf te redden.

7733c062-9fc1-4a5c-b485-26b97ddbe8a2

De onzichtbaren van Frank Nellen

Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev verklaart Dani's jeugdvriend Pavel dat het socialisme dood is. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek.

Rome

Rome van Kiki van Dijk

Journalist Gina deed jarenlang verslag van oorlogen over de hele wereld, maar sinds kort is ze correspondent in Rome. Na een zwoele zomeravond belandt ze in bed met haar jeugdvriend Okke. De volgende dag blijkt hij spoorloos verdwenen.

7fc54872-9426-4cd7-9558-35abd91e62b8

Zuid-moeders hebben geen geheimen van Kimberley Klaver

Wanneer Poppy anonieme brieven ontvangt, betrokken is bij een ongeval en verrast wordt door een groot geldbedrag, wordt haar veerkracht zwaar op de proef gesteld. De moedermaffia en Botox-bitches ruiken zwakte van afstand.

Vlissingen

Vlissingen van Nathalie Pagie

Keet verblijft een maand in een vissershuisje in Vlissingen om in alle rust aan een filmscript te werken. Dan ontdekt ze dat de eigenaresse van een sjofele strandtent waar ze graag komt, illegaal onderdak biedt aan een groepje jongeren.

df69cccb-6402-4fdc-ba83-2e34b724881e

De vloek van John Grisham, vertaald door Saskia Peterzon-Kotte

Bruce Cable, de extravagante boekhandelaar die zijn winkel bestiert op Camino Island, en de groep schrijvers die hij om zich heen heeft verzameld staan voor een nieuwe uitdaging.

De logé

De logé van Nelle Lamarr, vertaald door Lia Belt

Tanya, een Britse exchange student, komt een jaar lang in het gezin van Natalie en Matt wonen in hun luxe huis in Los Angeles. Ze begint steeds meer te lijken op hun overleden dochter Anabel.

Stemmen in het duister

Stemmen in het duister van Nicci French, vertaald door Lidwien Biekmann en Koos Mebius

Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy heeft haar nog kort voor haar dood gezien en is ervan overtuigd dat er kwade opzet is.

De vondeling van Veenhuizen

De vondeling van Veenhuizen van Patricia Snel

Amsterdam, 1824. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline. Samen maken Karel en Lize een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen ...

4778a2d8-906c-40f0-96dc-51cd4de9a752

Echt gebeurd op papier van Paulien Cornelisse en Micha Wertheim

Cornelisse en Wertheim selecteerden de mooiste en indrukwekkendste verhalen uit 12,5 jaar Echt gebeurd. Ook op papier beklijven deze verhalen. Een feest om te lezen!

Het eiland van de zielen

Het eiland van de zielen van Piergiorgio Pulixi, vertaald door Guanita Milder-Wolbers en Saskia Peterzon-Kotte

Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen...

Een onmogelijk avontuur

Een onmogelijk avontuur van Pim Franssen

Pim Franssen beschrijft zijn reis vol beproevingen van twee jaar en twee dagen door 26 Afrikaanse landen in een oude Land Cruiser.

Als je toch honderd wordt, kun je net zo goed gelukkig zijn

Als je toch honderd wordt, kun je net zo goed gelukkig zijn van Rhee Kun Hoo, vertaald door Barbara Lampe

Over vergeving, spijt hebben van altijd maar doorgaan, het plezier van simpel leven en de kracht die schuilt in gewoon geluk.

Dochter van twee werelden

Dochter van twee werelden van Sarah Lark, vertaald door Corry van Bree

Op Ivy's safari’s worden dieren alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar ze zet vastberaden door.

Die zomer met jou

Die zomer met jou van Sarah Morgan, vertaald door Anne Jongeling

De zeventigjarige Cecilia kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

Søren Lerby

Søren Lerby van Steffen Pedersen

Met zijn kenmerkende opgerolde sokken, zijn taaiheid en wilskracht hoort Søren Lerby bij de absolute boegbeelden van het voetbal. Lerby vertelt over zijn veelbewogen leven, als speler, voetbalagent en als man en vader.

Speelbal van de goden

Speelbal van de goden van Stephen Fry, vertaald door Paul van den Hout

Als de jonge Ned Maddstone zich na een uit de hand gelopen grap op school plots in een streng bewaakte gevangenis bevindt, ziet de toekomst er veel minder rooskleurig uit.

Atomic Habits

Atomic Habits van James Clear, vertaald door Elisabeth van Borselen

Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Het probleem is het systeem dat je gebruikt. Slechte gewoontes blijf je herhalen, omdat je de verkeerde methode gebruikt.

thumbnail

De miljardair van Thomas Erikson, vertaald door Corry van Bree

Miljardair Georg zoekt hulp bij zijn vriend Joe Carling, voor zijn spoorloos verdwenen kleinzoon en enige erfgenaam. Iemand heeft er baat bij heeft als Filip nooit gevonden wordt …

Op gevoel

Op gevoel van Tom Dumoulin en Nando Boers

Dumoulin wordt geconfronteerd met plekken waar nederlagen, crashes en rivalen een voedingsbodem bleken voor twijfels, frustraties en onzekerheden.

33

33 van Gwen van Poorten

Het jaar van Gwen van Poorten varieerde van paddoceremonies tot botox, van met je partner naar Burning Man en je daar verloven tot het verbreken van die verloving, en tijdens het verhuizen naar je nieuwe woning ál je spullen kwijtraken.

PRIO 1

Prio 1 van Tom van der Weerd

Qmusic-dj en brandweerman Tom geeft aan de hand van afwisselend heftige, verdrietige, leuke en soms idiote verhalen een eerlijk en inzichtelijk beeld van het leven van een brandweerman.