Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Quick Tour

Hebban is niet voor niets de grootste en leukste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen. Met een gratis Hebban-account kun je recensies plaatsen, boeken beoordelen en de boeken die je hebt gelezen of nog wilt lezen organiseren, maar je kunt nog zoveel meer. In deze Hebban Quick Tour geven je graag een overzicht van populaire Hebban-features en nemen we je mee naar de verborgen schatten van Hebban.

De populairste features op Hebban

Word lid van de grootste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen

 • Beheer de boeken die je las of nog wilt lezen
 • Ontvang leestips op maat
 • Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over jouw favoriete auteurs
 • Lees meer en leuker met de Hebban Reading Challenge
 • Doe mee aan exclusieve giveaways en online leesclubs
 • Bijna 300 duizend lezers gingen je voor
 • Lid worden is gratis en kost slechts een paar minuten van je tijd


Klik hier voor een gratis account

Hebban Reading Challenge

De Hebban Reading Challenge helpt jou om in een jaar meer boeken te lezen. Of je nu vijf boeken wilt lezen of honderd, dat maakt helemaal niet uit. Je leesdoel werkt pas echt enthousiasmerend als hij ook haalbaar is. Ten slotte kun je het aantal boeken dat je wilt lezen het hele jaar bijstellen. Laat je inspireren door de Hebban Crew, de vele andere deelnemers en de lezers op Hebban om de leukste, mooiste, grappigste of spannendste boeken te ontdekken.

Doe mee aan de Hebban Reading Challenge

Je wilt weten of je een veeleisende lezer bent

Wil je in één overzicht zien of je een meedogenloos kritische lezer bent of juist iemand die erg goed is in het selecteren van de juiste boeken? Open de Hebban Boekenapp, log in en bekijk je profielpagina door op je foto te klikken. Scroll naar beneden en je ziet direct hoeveel boeken je hebt beoordeeld en hoeveel sterren je hebt uitgedeeld. Deze feature is app-only.

Je wilt de populariteit van een boek op Hebban weten

Vergis je niet in het woordje ‘populair’ want het heeft niet per definitie een relatie met ‘kwaliteit’ of ‘waardering’. Een populair boek op Hebban is een boek dat vaak wordt opgezocht, waar vaak over wordt gesproken en die vaak op boekenplanken wordt gezet. Soms ontdek je hier een onverwacht pareltje, een boek dat niet per se hoog in de bestsellerlijsten staat. De Hebban Rank wordt dagelijks berekend en kijkt naar een periode van 30 dagen.

Wil je weten hoe een boek zich door de tijd in die Hebban Rank heeft bewogen, dan kun je sinds deze week de Hebban Rank historie opvragen van alle boeken in de populariteitslijst. Klik op roze Hebban Rank button naast de cover op de boekenpagina. Deze feature is site-only.

Gebruik je de Hebban Boekenapp en wil je snel de ins en outs weten over een boek op Hebban? Klik dan op het woordje 'waarderingen' op een boekpagina. Je ziet dan in één oogopslag alle informatie die je nodig hebt.

Je wilt echt méér lezen

Niet écht een verborgen feature, maar wel eentje waar we je niet genoeg over kunnen vertellen. De Hebban Reading Challenge is een vrijblijvende ‘stok achter de deur’ om onze lezers te helpen een van de meest gehoorde goede voornemens te bereiken: meer lezen.

De Hebban Reading Challenge is niets meer en niets minder dan een boekenteller. De Hebban Reading Challenge is geen wedstrijdje met andere lezers ‘wie las de meeste boeken’ maar een uitdaging voor jezelf: jouw persoonlijke leesdoelstelling.

Zodra je meedoet zie je in je dashboard een statusbalk en vind je in het ‘wil ik lezen’ actiemenu een optie om boeken die je wilt lezen of gelezen hebt aan te vinken voor jouw Challenge. Zodra je je Challenge hebt ingesteld op de site vind je de status ook terug op je profielpagina in de Hebban Boekenapp en kun je daar ook je gelezen boeken voor de Reading Challenge afvinken. Al meer dan zevenduizend lezers gingen je voor!

Het hele jaar door helpen we deelnemers aan de Reading Challenge met leesinspiratie en exclusieve giveaways.

Meld je hier aan voor de Hebban Reading Challenge

Je wilt je mooiste boeken bewaren

Je hebt het misschien gehoord. Op 30 september lanceerden we de eerste Hebban 1000, de duizend mooiste boeken aller tijden. De lijst werd samengesteld uit duizenden persoonlijke top 25’s van onze lezers.

Maar wist je dat je het hele jaar een top 25 kunt aanmaken en wijzigen? Zo heb je altijd bij de hand van welke boeken je het meest hebt genoten en daarmee inspireer je natuurlijk zelf ook weer andere lezers. Want op Hebban helpen we elkaar graag aan mooie boeken-leestips.

Ook leuk en superhandig: surf eens naar de Hebban 1000 en vink de boeken aan die je hebt gelezen.

Je wilt wel eens hetzelfde boek met meer mensen tegelijk lezen en erover praten

Op Hebban organiseren we bijna wekelijks nieuwe online leesclubs in verschillende genres. Je hoeft geen ervaren (leesclub)lezer te zijn om je hiervoor in te schrijven. Probeer het eens of bezoek eens een leesclubdiscussie (zie hier alle actieve leesclubs) en kijk gewoon eens rond.

De online Leesclubs van Hebban zijn laagdrempelig en worden serieus begeleid waardoor iedereen ruimte krijgt om zijn of haar mening te geven. Regelmatig zijn de auteurs aanwezig om antwoord te geven op lezersvragen.

Je wilt op de hoogte gehouden worden van nieuwe boeken in jouw favoriete genre

Dan hebben we goed nieuws voor je. Als Hebbanlid kun je kiezen uit een heel aantal verschillende nieuwsbrieven. Houd je bijvoorbeeld van spannende boeken dan hebben we wekelijks een thrillernieuwsbrief voor je waarin we alle artikelen en giveaways m.b.t. spannende boeken voor je verzamelen. Op maandagmiddag versturen we de verwachtnieuwsbrieven uit voor alle belangrijke genres. Je weet dan precies welke boeken in die week gaan verschijnen.

Hier vind je een overzicht van alle nieuwsbrieven die we versturen. Als je bent ingelogd kun je via de nieuwsbriefinstellingen in Mijn Hebban alle nieuwsbrieven en notificaties beheren.

Je bent op zoek naar je volgende favoriete boek

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met de Hebban Boekentipper in. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien op basis van drie favoriete boeken en verdere informatie die jij geeft. Inmiddels zijn er 3.000 boekentips op maat afgeleverd. Deze feature is site-only.

Je zoekt boeken passend bij je leesactiviteiten

Hebban helpt je graag je volgende favoriete boek te ontdekken. Op de Aanbevelingen-pagina in je profiel vind je persoonlijk voor jou samengestelde leestips. De aanbevelingen zijn gebaseerd op de boeken die jij leuk vond en de leeservaringen van vele duizenden andere lezers en onze experts. Zet de boeken die je wilt lezen snel op je 'wil ik lezen' plank. Klik je op het prullenbakje dan verdwijnt het boek uit deze lijst. Deze feature is site-only.

Je wilt met je medelezers van mening wisselen over een onderwerp

Hebban Topics is dé plek waar jij in gesprek kunt gaan met andere lezers. Heb je een vraag, een tip of een verzoek, een leuke trivia die je graag wilt delen of ben je op zoek naar een boek of achtergrondinformatie over een auteur, dan is Topics the place to be! Open zelf een Topic, haak aan bij een discussie of help een medelezer uit de brand met het langverwachte antwoord op een prangende vraag. Deze feature is site-only.


Je wilt ál je boeken op Hebban hebben staan

In de Hebban database vind je miljoenen boeken, oud, nieuw, Nederlands, Engels, allerlei genres. Maar jij leest nét dat ene boek dat niet op Hebban te vinden is. Je kunt volledig zelfstandig en direct boeken die je nog mist in de database, zelf toevoegen. Vul alle gegevens over het boek in en je belandt direct op de kersvers aangemaakte boekpagina, waar je meteen het boek op Gelezen kunt zetten, een recensie kunt schrijven, sterren kunt geven of het boek voor je Challenge kunt aanvinken. Deze feature is site-only.

Word lid van de grootste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen

 • Beheer de boeken die je las of nog wilt lezen
 • Ontvang leestips op maat
 • Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over jouw favoriete auteurs
 • Lees meer en leuker met de Hebban Reading Challenge
 • Doe mee aan exclusieve giveaways en online leesclubs
 • Al bijna 300 duizend lezers gingen je voor
 • Lid worden is gratis en kost slechts een paar minuten van je tijd


Klik hier voor een gratis account

Elke dag het laatste boekennieuws in je mailbox?

Zet de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan.